Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 12 Şubat 2008  

Süper Lig panoraması



Gol krallığı
11 GOL: Semih (F.Bahçe), Gökdeniz Karadeniz (Trabzonspor)
10 GOL: Shabani Nonda (G.Saray), Gökhan Ünal (Kayserispor)
9 GOL: Mehmet Yıldız (Sivasspor), De Nigris (Ankaraspor), Alex (F.Bahçe)
8 GOL: Muhammed Ali (Sivasspor), Bobo, Holosko (Beşiktaş), Umut (Trabzonspor), Hakan Şükür, Ümit Karan (Galatasaray)
7 GOL: Yusuf (Denizlispor), Murat Hacıoğlu (Konyaspor), Mehmet Çakır (G.Birliği), Deivid (Fenerbahçe)
6 GOL: Theou, Veysel Cihan (Konyaspor), Kratochvil (Denizlispor)

Haftanın takımı Kayserispor

Ligde 2. yarıya fırtına gibi bir başlangıç yapan Kayseri, son 6 maçından galibiyetle ayrılan Beşiktaş önünde çok etkili bir futbol oynarken farkı kaçıran taraftı. Aldıkları 3 puanla haftanın takımı olmayı hak ettiler.

Haftanın Hakemi Hakan Özkan
Ankaraspor-Kasımpaşa maçında çok başarılı bir yönetim gösterdi. Pozisyonları yakından takip ederken yardımcılarıyla da iyi anlaştı. İzmir bölgesi hakemi olan Özkan maçı hatasız bitirdi.

Haftanın Karması
Akın (Sivas) Tijikuzu (Büyükşehir) El Saka (G.Birliği) Maldonado (F.Bahçe) Bekir (G.Antep) Barış (G.Saray) Selçuk (V.Manisa) Koray (Kayseri) Aurelio (F.Bahçe) Gökdeniz (Trabzon) H.Şükür (G.Saray)

Haftanın kare ası
Hakan Şükür (G.Saray) Aurelio (F.Bahçe) Selçuk (V.Manisa) Gökdeniz (Trabzon)


Haftanın futbocusu H.Şükür (G.Saray)
37'lik delikanlı V.Manisa önünde gençlere taş çıkartacak kadar mükemmel bir futbol sergiledi. Sadece hat-trick yapmakla kalmayarak krampon izlerini sahanın her yerine bırakmayı başardı.

Haftanın golü
V.Manisaspor'un golcü yıldızı Selçuk'un yaklaşık 40 metreden attığı gol gerçekten çok şıktı. Trabzonsporlu Yattara'nın da Bursaspor'a attığı goldeki vuruşu alkışlanacak cinstendi.

Haftanın teknik adamı Feldkamp
Galatasaray'ın Alman hocası geldiğinden beri sürekli eleştirildi. Ancak o prensiplerinden hiçbir zaman ödün vermedi. Vestel Manisaspor önünde takımını çok iyi maça hazırlayan Feldkamp doğru hamleler yaptı.

Haftanın olayı Beşiktaş ağır bir darbe aldı
Ligin 21. haftasında şampiyonluk mücadelesi yapan Beşiktaş, Kayseri'ye yenilerek Galatasaray'ın 5, Fenerbahçe'nin de 4 puan gerisinde kaldı. Sivas ise Gaziantep'le berabere kalarak düşüşünü sürdürdü.

Kart görenler
SARI KARTLAR:
Hakan Şükür (Galatasaray), Şener, Da Silva, Uğur (V.Manisa), Delgado, Serdar Özkan, İbrahim Kaş, Gökhan Zan (Beşiktaş), Ali Turan, Saidou, Ivankov (Kayseri), Murat, Necati (Büyükşehir), Mustafa, Anderson (Ç.Rize), Sezer, Murat Sözgelmez, Mehmet Yıldız, Muhammed Ali (Sivasspor) Beto, Bekir (Gaziantepspor) Murat, Desire (Kasımpaşa), Emre Aşık (Ankaraspor), Kaue Da Silva, Yusuf (Konyaspor), Musa, Fatih Egedik, Zafer (Denizlispor), Engin (Gençlerbirliği), Lamas (Ankaragücü), Tozo, Da Silva, Giray, Olgay, İlhan, Kadir (G.Birliği OFTAŞ), Tayfun, Mustafa Keçeli (Trabzonspor), Serkan (Bursaspor)
SARI KART CEZALILARI: Anderson (Ç.Rize), Bekir (Gaziantepspor), Da Silva (Konya), Tozo (G.Birliği OFTAŞ), Tayfun (Trabzonspor)
KIRMIZI KARTLAR: Tello (Beşiktaş), Traore (Gençlerbirliği)

Ceza tahtası
ERTUĞRUL SAĞLAM
Beşiktaş'ın hocası eksiklere rağmen Kayseri maçına daha iyi bir onbirle çıkabilirdi. Eğer Siyah-Beyazlı takım bu maçta pozisyon üretemeyip tel tel döküldüyse futbolcular kadar bunda Ertuğrul Sağlam'ın da rolü olduğu asla unutulmamalıdır.
SAMET AYBABA Samet Aybaba, Bursaspor'un başına büyük umutlarla geldiği halde bir türlü takımı toparlayamadı. Oysa Trabzonspor karşısında alacağı bir iki önlemle sonucu değiştirme şansına sahipti. Aybaba'nın kredisi giderek tükenmeye başladı.

Kader anı

Denizlispor açısından Konyaspor maçı oldukça sıkıntılı geçiyordu. Skor 1-1 olduktan sonra evsahibi ekip bir türlü galibiyeti getirecek golü bulamıyordu. Maçın bu skorla biteceği tahmin edilirken 90. dakikada Bülent Ertuğrul'un sağ kanattan ceza alanına ortasında Christian kalabalığın arasından yükselerek topu ağlara gönderdi. Bu bir kader anıydı. G.Antep-Sivas maçının 90. dakikasında ise Volkan'ın vuruşunda top Akın'ın altından geçerek yan ağlarda kaldı. Bu da kader anıydı.

21. HAFTANIN MAÇ SONUÇLARI

Kayserispor-Beşiktaş: 2-0, Büyükşehir-Ç.Rize: 2-1, G.Saray-V.Manisa: 6-3, G.Birliği-Ankaragücü: 1-0, Denizli-Konyaspor: 2-1, Ankaraspor-Kasımpaşa: 2-0, G.Antep-Sivasspor: 0-0, Trabzon-Bursa: 2-1, F.Bahçe-OFTAŞ: 3-1.

Yazarlan ne dedi
GALATASARAY
Levent TÜZEMEN (Sabah):
G.Saray ilk yarım saatte Manisa'nın gardını düşürürken hazırlanışı mükemmel 3 gol buldu. Hakan Şükür ikinci yarının yıldızı olur demiştim. 37'lik Hakan soğuk gecenin sıcak kralıydı. Sadece çok koşup çalışmadı, müthiş mücadele etti ve 3 klas gole imzasını attı. Kalli kadro darlığına rağmen aklıyla mantığını birleştirince Galatasaray yeniden 1992'deki Kalli'nin Galatasaray'ı olmaya başladı.
Hakan ÜNSAL (Star): Galatasaray uzun bir aradan sonra sezon başındaki gibi çok koşan, basan, pres yapan, pozisyonlar ve goller bulan bir takım görüntüsüne büründü. Barış'ın bitmeyen enerji ve koşusu, Arda'nın kalite ve ciddiyeti, Hakan'ın takdir kazanan mücadelesi ve golleri ile oyunu müthiş okuyan, her topu iyi kullanarak takımı yönlendiren M.Topal mükemmeldi.
FENERBAHÇE
Rıdvan DİLMEN (Milliyet):
Dörtlü savunmanın önünde oynayan Maldonado tam bir tek ön libero. İkili oynamaz. Aurelio da onun önünde oynadı. Yani sistem 4-1-3-1-1 oldu. İşte bu da daha fazla pozisyon bulunmasını sağladı. Aurelio, Trabzon'dan kalma hücum özelliğine büründü. Alex ve Kezman'a göbekten üçüncü forvet gibi destek verdi. Maldonado basit oynayan, top kazanan ve pas hatası yapmayan bir oyuncu.
Can BARTU (Hürriyet): Maldonado ilk kez boy gösterdi. Çok çabuk ve ayağında top tutmadan dikine oyunu seviyor. Şilili oyuncu futbolu biliyor. Tam bir ön stoper gibi riske girmiyor. Topu olumlu kullanıyor. Müdahaleleri yerinde ve pas vermeyi biliyor. Bu da Fenerbahçe adına olumlu. Bu oyuncunun gelişiyle Aurelio da rahatladı. Sahanın iyi isimlerindendi. Topla hünerlerini gösterdi. Fenerbahçe hücumdayken Aurelio'nun bunda payı vardı. Maldonado ile iyi bir ikili oluşturacaklarını gösterdiler. Fenerbahçe, OFTAŞ'ı iştahlı oyunuyla yendi.
BEŞİKTAŞ
Vedat OKYAR (Vatan):
Beşiktaş'ın ürettiği hiçbir şey yok. Beşiktaş'ı bu kadar iştahsız bu kadar isteksiz ilk kez görüyorum. Yenilmenin de bir adabı vardır. Beşiktaş yenilmedi utandı. İbrahim Kaş'ın hakemin gözü önünde rakibe bir dirseği var. Demirlek'in gözüne perde indi herhalde. Bu hakemi hiç tutmam. Bence Türkiye'nin en kötü hakemi.
Ömer GÜVENÇ (Akşam): Kazanmak istiyorsan önce ayakta kalmayı bileceksin. Ertuğrul hoca mağlubiyetin faturasını dolaylı yoldan zemine kesti. Ancak ben aynı fikirde değilim. Ricardinho, Tello, Delgado, Nobre ve özellikle de Holosko hiçbir şey yapmadılar desem inanın abartmış olmam. Cisse'nin yokluğu Kayseri'de çok arandı. Serdar ve Ricardinho onun boşluğunu dolduramadılar.

VESTEL MANİSASPOR KOLTUĞU GERİ ALDI
PAF Ligi'nde haftanın en önemli maçı Galatasaray ile Vestel Manisaspor arasında oynandı. Ligin 2. yarısına çok kötü bir başlangıç yaparak koltuğu Sarı-Kırmızılı takıma kaptıran Ege ekibi güçlü rakibini deplasmanda 1-0 mağlup ederek yeniden koltuğunu geri aldı. Ligin sürpriz ekibi Sivasspor, Gaziantepspor'u deplasmanda 1-0 yenerek çıkışını sürdürdü. Beşiktaş ise Kayserispor'u 2-0'la geçerek zirvedeki takibini sürdürdü.

PAF Ligi maç sonuçları
Büyükşehir-Ç.Rizespor: 0-0
Kayseri-Beşiktaş: 0-2
G.Saray-V.Manisa: 0-1
G.Birliği-A.Gücü: 5-1
Gaziantep-Sivasspor: 0-1
Denizli: Konyaspor: 3-3
Ankara-Kasımpaşa: 0-1
Trabzonspor-Bursaspor: 1-1
F.Bahçe-G.Birliği OFTAŞ 3-0


BORA BESİM ILICA

DİĞER SPOR HABERLERİ
2009 Model FenerLincoln bilmecesi
Kız takımı gibiyiz!Şener hedef büyüttü
İstediğim zaman giderimBizi kimse durduramaz
Bu Kezman bambaşka!Fener'den nokta atışı!
Zico'nun zor kararıBaşkana gözdağı
Önümüze bakacağızVe Doğan açıkladı
Antalya'ya Erciyes freniG.Antep çok mutlu
Ceza kapıdaMummy's Love tek olur
Haber hattıSpor turu
SAKLAMBAÇ
Değirmenin Değirmenin suyu nereden geliyor!
Son albümü 50 bin adet satan Gülşen, 1 ayda 2 ev satın aldı.
Zayıf kalmanın yolları
Tek başına su yeterli değildir
Şişmanlık kaderiniz olmasın!
Şimdi de kadınlar çıldırdı
Çarpıcı açıklamalar!
Alışveriş zamanı
EKONOMİ
Piyasalar Piyasalar türbana takıldı
Dış piyasalardaki huzursuzluk ve içeride yaşanan türban...
Tarlanı verip yeni ev al
Sevgilileri uçuracak...
İran'dan gaz akışı başladı
Migros'un satışında son...
Yahoo'dan Microsoft'a ret
40 günlük ihracatımız 13...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 7°C 3°C 
ANKARA Sisli 4°C -5°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 10°C 5°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 17°C 10°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 16°C 9°C 
EKONOMİ
IMKB E: 41.342,840 D:% -1,47
DOLAR S: 1,228 D:% 2,08
EURO S: 1,779 D:% 1,89
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku