Bezelye Kremalı Mücver Mercimeği bir gün önceden ıslatın, haşlayın. 6 çorba kaşığı su ve dolmalık biberle birlikte robotta ezin. Maya, yoğurt ve 1 tutam tuzu ilave edin. Bezelyeyi süzüp haşlayın. Suyunu süzüp püre haline getirin. Margarini kızdırıp, pulbiberi ilave edin. 1 tutam tuz ve bezelye püresini ekleyin. 1-2 dakika pişirip ateşten alın. Mercimek püresininden kepçe kepçe alarak kızgın yağda kızartın. Üzerlerini düzelterek 4-5 cm büyüklüğünde yuvarlak oluşturun ve çift taraflı kızartın. Her birinin üzerine 1 çorba kaşığı dolusu bezelyeli karışımdan yerleştirin. Kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağını çektirin. İnce uzun dilimlenmiş havuç çubuklarıyla süsleyerek servis yapın. MALZEMELER 1 su bardağı yeşil mercimek 6 çorba kaşığı su 100 gr konserve bezelye 1/2 adet dolmalık biber 1 çay kaşığı toz maya 3 çorba kaşığı süzme yoğurt 1 ççorba kaşığı margarin 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber 4 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz, karabiber 1-2 adet havuç
Mantarlı Pilav Pirinci ıslatın. Soğanı ince doğrayın. Mantarları doğrayın. Geniş bir tavada tereyağının yarısını eritip soğan ve mantarı 3-4 dakika kavurun. Biraz su ekleyip 20 dakika pişirin. Kalan tereyağını eritip pirinci ekleyin ve 2-3 kez karıştırarak kavurun. Ardından 3.5 su bardağı et suyu, tuz ve karabiberi ekleyin. Suyunu çekmeden 5-6 dakika önce mantarlı karışımı ilave edin. Kısık ateşte 5-6 dakika dinlendirin. Nane süsleyip servis yapın. MALZEMELER 1 adet soğan 200 gr mantar 2 su bardağı pirinç 3.5 çorba kaşığı tereyağ 3.5 su bardağı et suyu 2-3 dal nane, tuz, karabiber
Gönlü Ferah Sütü, yumurta sarısını, unu, mısır nişastasını ve tozşekeri karıştırıp, kısık ateşte pişirin. Margarini koyup, ateşten alın ve mikserle iyice çırpıp soğumaya bırakın. Soğuyunca krem şantiyi ilave edip, mikserle 5 dakika daha çırpın. Etimekleri cam bir kabın içine dizin. 1.5 Su bardağı kayısı suyunu ısıtıp, üzerine dökün, üzerine kayısıları dizin. Hazırladığınız kremayı etimeklerin üzerine döküp, 1 gece buzdolabında beklettikten sonra servis yapın. MALZEMELER 1 litre süt,1 bardak tozşeker, 2 çorba kaşığı nişasta , 2 çorba kaşığı un,1 paket vanilya, 1 yumurtanın sarısı, 100 gr margarin, 1 poşet krem şanti, 1.5 bardak kayısı suyu, 500 gr taze kayısı,1 Paket etimek