Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 12 Şubat 2008  

Günün mönüsü



Bezelye Kremalı Mücver
Mercimeği bir gün önceden ıslatın, haşlayın. 6 çorba kaşığı su ve dolmalık biberle birlikte robotta ezin. Maya, yoğurt ve 1 tutam tuzu ilave edin. Bezelyeyi süzüp haşlayın. Suyunu süzüp püre haline getirin. Margarini kızdırıp, pulbiberi ilave edin. 1 tutam tuz ve bezelye püresini ekleyin. 1-2 dakika pişirip ateşten alın. Mercimek püresininden kepçe kepçe alarak kızgın yağda kızartın. Üzerlerini düzelterek 4-5 cm büyüklüğünde yuvarlak oluşturun ve çift taraflı kızartın. Her birinin üzerine 1 çorba kaşığı dolusu bezelyeli karışımdan yerleştirin. Kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağını çektirin. İnce uzun dilimlenmiş havuç çubuklarıyla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek 6 çorba kaşığı su 100 gr konserve bezelye 1/2 adet dolmalık biber 1 çay kaşığı toz maya 3 çorba kaşığı süzme yoğurt 1 ççorba kaşığı margarin 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber 4 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz, karabiber 1-2 adet havuç

Mantarlı Pilav
Pirinci ıslatın. Soğanı ince doğrayın. Mantarları doğrayın. Geniş bir tavada tereyağının yarısını eritip soğan ve mantarı 3-4 dakika kavurun. Biraz su ekleyip 20 dakika pişirin. Kalan tereyağını eritip pirinci ekleyin ve 2-3 kez karıştırarak kavurun. Ardından 3.5 su bardağı et suyu, tuz ve karabiberi ekleyin. Suyunu çekmeden 5-6 dakika önce mantarlı karışımı ilave edin. Kısık ateşte 5-6 dakika dinlendirin. Nane süsleyip servis yapın.
MALZEMELER 1 adet soğan 200 gr mantar 2 su bardağı pirinç 3.5 çorba kaşığı tereyağ 3.5 su bardağı et suyu 2-3 dal nane, tuz, karabiber

Gönlü Ferah
Sütü, yumurta sarısını, unu, mısır nişastasını ve tozşekeri karıştırıp, kısık ateşte pişirin. Margarini koyup, ateşten alın ve mikserle iyice çırpıp soğumaya bırakın. Soğuyunca krem şantiyi ilave edip, mikserle 5 dakika daha çırpın. Etimekleri cam bir kabın içine dizin. 1.5 Su bardağı kayısı suyunu ısıtıp, üzerine dökün, üzerine kayısıları dizin. Hazırladığınız kremayı etimeklerin üzerine döküp, 1 gece buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
MALZEMELER
1 litre süt,1 bardak tozşeker, 2 çorba kaşığı nişasta , 2 çorba kaşığı un,1 paket vanilya, 1 yumurtanın sarısı, 100 gr margarin, 1 poşet krem şanti, 1.5 bardak kayısı suyu, 500 gr taze kayısı,1 Paket etimek




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Değirmenin suyu nereden geliyor!Zayıf kalmanın yolları
Tek başına su yeterli değildirŞişmanlık kaderiniz olmasın!
Şimdi de kadınlar çıldırdıÇarpıcı açıklamalar!
Alışveriş zamanıAyrılık rüzgarı esti
Hande artık pes ettiNejat'ın kavga önlemi
Belçim'in hayali, 'eşi'Tanrıverdi'den aşk şarkıları
Uyku-obezite ilişkisiAğız kokusuna yoğurt
Depresyon kışı seviyorPüf noktası
Acil servisÇelebi Çicek ile Tarot kartları
Aşk mesajları
GÜNCEL
Acı Acı dokuz canlı
Gurbette açılan keder perdesi, Türkiye'de kapandı. Almanya'daki...
'Rakel Dink azize kesildi'
CHP'li başkan ihmal kurbanı
Çile bülbülüm çile
Bu hafta evlenecekti
Babanın iddiası asılsız çıktı
Çocukta kimlik arayışı
SPOR
2009 2009 Model Fener
1- Semih Atletico Madrid'e Mehmet Aurelio Valencia'ya...
Lincoln bilmecesi
Kız takımı gibiyiz!
Şener hedef büyüttü
İstediğim zaman giderim
Bizi kimse durduramaz
Bu Kezman bambaşka!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 7°C 3°C 
ANKARA Sisli 4°C -5°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 10°C 5°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 17°C 10°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 16°C 9°C 
EKONOMİ
IMKB E: 41.342,840 D:% -1,47
DOLAR S: 1,228 D:% 2,08
EURO S: 1,779 D:% 1,89
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku