Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 11 Şubat 2008  

Günün mönüsü



Yalancı İskender
Pideyi kibrit kutusu büyüklüğünde parçalara kesip firın kalıbına yerleştirin. Margarini eritip bir bardak su ilave ederek kaynatın ve pidelerin üzerine dökün. Pidelerin yağlı suyu çekmesini bekleyin. Sıvıyağı tavada kızdırıp ince doğranmış soğanı pembeleştirin. Salçayı ekleyip karıştırın. Kıyma, tuz ve karabiber ilave edip kavurun. Hazırladığınız kıymalı karışımı pidelerin üzerine yayın. Yoğurdu bir kasede çırpın ve kıymalı karışımın üzerine dökün. Tereyağını tavada kızdırıp kırmızıbiber ilave edin. Yoğurdun üzerine gezdirerek döküp sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER
1 bayat pide 1/2 paket margarin 1 su bardağı su 3 çorba kaşığı sıvıyağ 1 soğan 1 çorba kaşığı salça 250 gr kıyma 2 su bardağı yoğurt 1 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber

***
Bezelye Çorbası
Bir yemek kaşığı bezelyeyi ayırarak gerisini haşlayın. Haşlanmış bezelyeleri süzgeçten geçirin. Unu yağda kavurun. Biraz su ilave ederek karıştırın. Süzdüğünüz bezelyeyi ilave ederek karıştırın. Et suyunu ekleyerek kaynatın. lnce ince kıyılmış dereotunu üzerine serpin. Dilerseniz kızdırılmış kırmızıbiber de dökebilirsiniz. Kızarmış ekmekle servis yapın.
MALZEMELER
1 su bardağı bezelye, 1 yemek kaşığı un, 1.5 yemek kaşığı margarin 4 su bardağı et suyu, Dereotu Tuz karabiber kırmızıbiber

***
Kayısı Pare Tatlısı
Kayısıları yıkayıp tencereye alın. Üzerlerine sıcak su dökerek yumuşayıncaya kadar haşlayın. Toz şekeri üzerine gezdirin. Kısık ateşte şerbet koyulaşıncaya kadar pişirip ateşten alın. Soğumaya bırakın. Soğuyunca içlerini açarak bir çay kaşığı kaymak koyup kapatın. Servis tabağına dizip şerbeti üzerine gezdirin. Üzerine yeşil fıstık tozu serperek servise sunun.
MALZEMELER
Yarım su bardağı kuru kayısı 1,5 su bardağı toz şeker 250 gr kaymak 4 yemek kaşığı yeşil fıstık tozu 1 su bardağı sıcak su




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Güzide sosyeteye gelin...Mapus yolunda
Hülya deli mi?Sorunlara doğal reçete
Sinsi bir hastalıktırSelüliti önlemenin yolu...
Gecikmeyi affetmediVe podyumu bırakıyor...
Üç kızla eğlendiAfrodit iddialı
Göğüs gafı başına dertHiç üstüne alınmadı!
Kendinizi yenileyinAyakları üşümesin
Çok özel bir bakımOk gibi kirpikler
Aşka giden yolCazibeli dudaklara sahip olun
Kakao beyne faydalıSebze ve meyve yiyin
D vitamini deyip geçmeyinAcil servis
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile Tarot kartları
GÜNCEL
Gurbette Gurbette yas
Almanya'daki yangın faciasında ölen 9 Türk için dün bir tören...
İmkansızı başardı
Bu aşiret herkese gerek
Rötarlı çile...
7 bin öğretmen atanacak
Fuhuşun şifresi: saçların çok...
'Ne olur ölme'
SPOR
Üç Üç taşlı pırlanta
Alex'in penaltısıyla öne geçen Kanarya Alex'in penaltısıyla öne geçen...
Fener ışık saçıyor
Jimenez korktu
Şu çılgın Türkler
Kral'ın gözü seçimde
Demirören el koydu
Hoşgeldin hediyesi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 6°C 4°C 
ANKARA Çok Bulutlu 4°C -2°C 
İZMİR Çok Bulutlu 13°C 7°C 
ANTALYA Yağmurlu 17°C 8°C 
ADANA Yağmurlu 15°C 7°C 
EKONOMİ
IMKB E: 41.957,860 D:% 0,22
DOLAR S: 1,205 D:% 0,42
EURO S: 1,746 D:% 0,23
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku