Günün mönüsü
Biftek Rulo 1 adet soğanı ve havucu rendeleyin. 1 çay kaşığı karabiber, kimyon, tuz ve kıymayı derin bir kabın içinde yoğurun. 1 çay bardağı bezelyeyi ekleyin. 6 adet bifteğin içine, hazırladığınız harcı doldurun. Biftekleri rulo biçiminde sarın. Bifteğin kenarlarını kürdanla tutturun. İçlerini doldurduğunuz biftekleri, margarinle hafifçe yağladığınız tepsiye dizin. 1 çorba kaşığı salçayı, 1 su bardağı suya karıştırın. Bifteklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelşk fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kürdanları bifteklerden çıkarıp servis yapın. MALZEMELER 1 adet soğan 1 adet havuç 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon tuz 250 gr. kıyma 6 adet biftek 1 çay kaşığı bezelye 1 çorba kaşığı salça 1 su bardağı su 1 çorba kaşığı margarin
Buğdaylı Tavuk Çorbası Buğdayın üzerine su ekleyip birkaç saat bekletin. Kereviz, havuç ve taze soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Kerevizin yapraklarını kıyın. Tavuğu 12 su bardağı su, tuz ve karabiberi ekleyerek pişirin. Tavuk pişince kalan suyunu kaynatıp bezelye, buğday ve domates suyunu ilave edin. 50 dakika kadar pişirin. Çorbanın pişmesine yakın tavuk etlerini ilave edin. İnce kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave edin. MALZEMELER 1 Su Bardağı Buğday, 1 Bütün Tavuk, 12 Su Bardağı Su, 1 Kase Konserve Bezelye, 1 Kereviz, 1 Havuç, 1 Dal Taze Soğan, 4-5 Dal Maydanoz, 2 Çorba Kaşığı Domates, 1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ, 4 Karabiber Tanesi
Badem tatlısı Yumurta sarılarını bir tencereye alın ve şekeri ilave edin. Tel ile çırparak kabartın. Ateşten alarak badem, un ve 50 gr eritilmiş margarin ekleyin. Yumurta aklarını ayrı bir kapta çırparak kar haline getirin. Karışıma katarak kevgirle karıştırın. Tepsiye dökerek düzleştirin. Üzerine ince kırılmış bademi serpiştirip 20 dakika pişirip fırından çıkarın. Üzerine soğuk şurup dökün. Şurubun hazırlanışı: Şeker ve suyu koyarak kaynatın. Köpüğünü alın, limon suyunu katın. Kısa bir süre daha kaynatıp ateşten alın. MALZEMELER 6 yumurta, 2 çorba kaşığı toz seker, 100 gr margarin, 2 çorba kaşığı un, 50 gr kabuksuz badem, 100 gr çekilmiş badem, 1 kilo şekerden yapılmış şurup Şurubun malzemesi: 1 kg toz şeker, 3 bardak su, Yarım limon suyu
|