Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 08 Şubat 2008  

Günün mönüsü



Biftek Rulo
1 adet soğanı ve havucu rendeleyin. 1 çay kaşığı karabiber, kimyon, tuz ve kıymayı derin bir kabın içinde yoğurun. 1 çay bardağı bezelyeyi ekleyin. 6 adet bifteğin içine, hazırladığınız harcı doldurun. Biftekleri rulo biçiminde sarın. Bifteğin kenarlarını kürdanla tutturun. İçlerini doldurduğunuz biftekleri, margarinle hafifçe yağladığınız tepsiye dizin. 1 çorba kaşığı salçayı, 1 su bardağı suya karıştırın. Bifteklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelşk fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kürdanları bifteklerden çıkarıp servis yapın.
MALZEMELER
1 adet soğan 1 adet havuç 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon tuz 250 gr. kıyma 6 adet biftek 1 çay kaşığı bezelye 1 çorba kaşığı salça 1 su bardağı su 1 çorba kaşığı margarin

Buğdaylı Tavuk Çorbası
Buğdayın üzerine su ekleyip birkaç saat bekletin. Kereviz, havuç ve taze soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Kerevizin yapraklarını kıyın. Tavuğu 12 su bardağı su, tuz ve karabiberi ekleyerek pişirin. Tavuk pişince kalan suyunu kaynatıp bezelye, buğday ve domates suyunu ilave edin. 50 dakika kadar pişirin. Çorbanın pişmesine yakın tavuk etlerini ilave edin. İnce kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave edin.
MALZEMELER
1 Su Bardağı Buğday, 1 Bütün Tavuk, 12 Su Bardağı Su, 1 Kase Konserve Bezelye, 1 Kereviz, 1 Havuç, 1 Dal Taze Soğan, 4-5 Dal Maydanoz, 2 Çorba Kaşığı Domates, 1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ, 4 Karabiber Tanesi

Badem tatlısı
Yumurta sarılarını bir tencereye alın ve şekeri ilave edin. Tel ile çırparak kabartın. Ateşten alarak badem, un ve 50 gr eritilmiş margarin ekleyin. Yumurta aklarını ayrı bir kapta çırparak kar haline getirin. Karışıma katarak kevgirle karıştırın. Tepsiye dökerek düzleştirin. Üzerine ince kırılmış bademi serpiştirip 20 dakika pişirip fırından çıkarın. Üzerine soğuk şurup dökün. Şurubun hazırlanışı: Şeker ve suyu koyarak kaynatın. Köpüğünü alın, limon suyunu katın. Kısa bir süre daha kaynatıp ateşten alın.
MALZEMELER
6 yumurta, 2 çorba kaşığı toz seker, 100 gr margarin, 2 çorba kaşığı un, 50 gr kabuksuz badem, 100 gr çekilmiş badem, 1 kilo şekerden yapılmış şurup Şurubun malzemesi: 1 kg toz şeker, 3 bardak su, Yarım limon suyu




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Kepenk indiriyorBilge yolunu buldu!
Kozmetik alerjiKorkularınızla yüzleşin
Bebeğiniz için dikkat...Asabi Yeşim'i bıraktılar
Arkasındaki kadın!Sinem'e 'evlilik' sürprizi
Hasret rüzgarlarıAvrupalı olacak!..
20 yaş dişi ihmale gelmezStres bebeği riske atıyor
Menopoz döneminde kilo almayınPüf noktası
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile Tarot kartları
GÜNCEL
Yalova'da Yalova'da yağma
Depremin acıları küllendi, Körfez'e yapılacak köprü projesi yeniden...
Yeniden doğdu
Başbakan olay yerinde
Canavar 'evlat' çıktı
Huzur ve şifa arayanların...
Trafik şehitlerine...
Belçika'dan küstah karar
SPOR
Ronaldo Ronaldo müjdesi!
Fenerbahçe'nin hocası, geçtiğimiz gün İstanbul'da yemek yediği...
Ayrılık sinyali
İşte çökertme planı
Ulusoy hukuku zorluyor
Zico'yu delirttiler
Feldkamp'tan Sabri'ye af
Bobo'ya çifte markaj
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 9°C 4°C 
ANKARA Sisli 7°C -6°C 
İZMİR Çok Bulutlu 15°C 6°C 
ANTALYA Yağmurlu 16°C 5°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 16°C 5°C 
EKONOMİ
IMKB E: 41.866,420 D:% -3,35
DOLAR S: 1,197 D:% 1,31
EURO S: 1,741 D:% 0,55
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku