Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 07 Şubat 2008  

Günün mönüsü



Dolgulu Köfte
Bulgur, kırmızıbiber, yumurta, tuz, kıyma ve irmik ile hamur yapın. Haşlanmış patatesi ilave edip yoğurun. İç için ayrılan 100 gram kıymadan fındık iriliğinde köfteler yapın. Kızgın yağda kızartın. Bulgurlu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle ortasını açıp, köfteleri yerleştirin. Elinizde yuvarlayın. Tüm hamur bitince bol suda haşlayın. Bu arada domates sosunu hazırlayın. Bunun için domates, kesme şeker, sıvı yağ, sarımsak ve defne yaprağını robottan geçirin. 2 çorba kaşığı tereyağını küçük bir tavada eritin. Köftelerin üzerine tereyağı gezdirin. Domates sosu ile servis yapın.
MALZEMELER
2 su bardağı bulgur,1 tatlı kaşığı kırmızıbiber, 1 adet yumurta, 100 gram kıyma 1 çorba kaşığı irmik 2 adet haşlanmış patates, tuz, 2 adet domates, 2 adet kesme şeker, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 2 diş sarımsak, 1 defne yaprağı, 2 diş sarmısak

Ayvalı Pilav
Pirinci haşlayıp süzün. Ayva ve soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Ayvaları limon suyu ile ovun. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan, ayva ve çam fıstıklarını kavurun. Sıcak su, tozşeker, tarçın, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Pirinci ekleyip kısık ateşte pişirin. Kestaneleri haşlayın. İri iri doğradıktan sonra pilava ilave edip karıştırın. Kısık ateşte demlenmeye bırakın. Maydanozla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
2 bardak pirinç, 1 ayva, 2 soğan, 300 gr kestane,150gr ceviz, 3 çorba kaşığı çam fıstığı, 2 çorba kaşığı tozşeker, 2 tatlı kaşığı tarçın,1 fincanı zeytinyağı, 1 limon suyu

Düğün Çorbası
Kuzu gerdanını haşlayın. Küp küp doğrayın. Suyunu süzüp, ayrı bir tencereye alın. 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı yoğurt, yarım çay bardağı limon suyu ve yumurtayı iyice çırpın. Ocaktaki et suyuna ilave edin. Tuzunu ayarladıktan sonra etleri ilave edin.Tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı tereyağında bir tutam kırmızıbiberi yakıp, çorbanın üzerine gezdirin.
MALZEMELER
100 gr kuzu gerdan, 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1/2 çay bardağı limon Suyu, 1 yumurta, 4 su bardağı et suyu, 3 çorba kaşığı tereyağı, kırmızıbiber, tuz




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Ünlü tiryakiye ültimatomDiyarbakırlı sevgilisi kim?
Doğru bakım mı?Anne adayına müjde
Bebeğinizin ek besinlere...Aşklarından iş çıktı
Baş mankeni kızıSessiz günler bitiyor
Tarkan'ın güzel avukatıArkadaşları bıktı, usandı
Çocuklarına hayranSapık korkusu
Şişmanlık erkeği vuruyorBademcik kalbi tehdit ediyor
Öksürük şurubu yararlıPüf noktası
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile Tarot kartları
GÜNCEL
Köstebek Köstebek 'Hat'ta
Mavi Hat operasyonunda yapılan telefon dinlemeleri, rüşvet çetesinin...
16 yıllık hasret bu yıl...
Takvim uyardı hayat başladı
Kötü imajını sildi!
Umuda bağış
Yumurtadan kriz çıktı
Tarihle şifa bir arada
SPOR
Görüntü Görüntü var ses yok: 0-0
Ay-Yıldızlı ekibimiz, fizik gücü yüksek rakibi karşısında hücumda...
Gökhan&Topuz Mayıs'ta Fener'de
Her şeyine kefilim
Bunun adı ihtilal
Bobo 12 milyon €
Kulüpler 'Doğan' dedi
İkinci Pendik faciası!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sisli 9°C 3°C 
ANKARA Sisli 9°C -5°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 15°C 7°C 
ANTALYA Sağanak Yağışlı 17°C 9°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 17°C 4°C 
EKONOMİ
IMKB E: 43.317,490 D:% -2,33
DOLAR S: 1,182 D:% 0,38
EURO S: 1,731 D:% 0,23
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku