Günün mönüsü
Dolgulu Köfte Bulgur, kırmızıbiber, yumurta, tuz, kıyma ve irmik ile hamur yapın. Haşlanmış patatesi ilave edip yoğurun. İç için ayrılan 100 gram kıymadan fındık iriliğinde köfteler yapın. Kızgın yağda kızartın. Bulgurlu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle ortasını açıp, köfteleri yerleştirin. Elinizde yuvarlayın. Tüm hamur bitince bol suda haşlayın. Bu arada domates sosunu hazırlayın. Bunun için domates, kesme şeker, sıvı yağ, sarımsak ve defne yaprağını robottan geçirin. 2 çorba kaşığı tereyağını küçük bir tavada eritin. Köftelerin üzerine tereyağı gezdirin. Domates sosu ile servis yapın. MALZEMELER 2 su bardağı bulgur,1 tatlı kaşığı kırmızıbiber, 1 adet yumurta, 100 gram kıyma 1 çorba kaşığı irmik 2 adet haşlanmış patates, tuz, 2 adet domates, 2 adet kesme şeker, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 2 diş sarımsak, 1 defne yaprağı, 2 diş sarmısak
Ayvalı Pilav Pirinci haşlayıp süzün. Ayva ve soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Ayvaları limon suyu ile ovun. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan, ayva ve çam fıstıklarını kavurun. Sıcak su, tozşeker, tarçın, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Pirinci ekleyip kısık ateşte pişirin. Kestaneleri haşlayın. İri iri doğradıktan sonra pilava ilave edip karıştırın. Kısık ateşte demlenmeye bırakın. Maydanozla süsleyerek servis yapın. MALZEMELER 2 bardak pirinç, 1 ayva, 2 soğan, 300 gr kestane,150gr ceviz, 3 çorba kaşığı çam fıstığı, 2 çorba kaşığı tozşeker, 2 tatlı kaşığı tarçın,1 fincanı zeytinyağı, 1 limon suyu
Düğün Çorbası Kuzu gerdanını haşlayın. Küp küp doğrayın. Suyunu süzüp, ayrı bir tencereye alın. 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı yoğurt, yarım çay bardağı limon suyu ve yumurtayı iyice çırpın. Ocaktaki et suyuna ilave edin. Tuzunu ayarladıktan sonra etleri ilave edin.Tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı tereyağında bir tutam kırmızıbiberi yakıp, çorbanın üzerine gezdirin. MALZEMELER 100 gr kuzu gerdan, 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1/2 çay bardağı limon Suyu, 1 yumurta, 4 su bardağı et suyu, 3 çorba kaşığı tereyağı, kırmızıbiber, tuz
|