Solme Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Suyunu birkaç kez değiştirin. Daha sonra haşlayıp süzün. Patlıcanı kabuklarını soymadan ateşte közleyin. Kararmaması için ateşten aldıktan sonra limonlu suya koyun. Kabuklarını ayıklayıp, incecik kıyın. Soğanı piyazlık ince ince doğrayın. Tuz ile ovup sıkın. Fasulye, patlıcan, soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, zeytinyağı ve sirkeyi büyükçe bir kapta karıştırın ve biraz bekletin. Servis tabağına alın. Haşlanmış yumurtayı dilimleyin. Zeytin ile süsleyin. Dilerseniz lavaş ekmeği ile servis yapın. MALZEMELER 2 su bardağı kuru fasulye Yarım kg patlıcan 2 adet kuru soğan Yarım demet ince kıyılmış maydanoz 1 çay bardağı zeytinyağı 1 kahve fincanı sirke 2 adet haşlanmış yumurta 10 adet zeytin Tuz, karabiber
Bezelye Çorbası Bir yemek kaşığı bezelyeyi ayırarak gerisini haşlayın. Haşlanmış bezelyeleri süzgeçten geçirin ve bir kenara ayırın. Bu sırada unu yağda kavurun. Biraz su ilave ederek karıştırın. Süzdüğünüz bezelyeyi de ilave edin ve 5-10 dakika karıştırın. Et suyunu ekleyerek kaynatın. lnce ince kıyılmış dereotunu üzerine serpin. Dilerseniz kızdırılmış kırmızıbiber de dökebilirsiniz. Kızarmış ekmekle servis yapın. MALZEMELER 1 su bardağı bezelye 1 yemek kaşığı un 1.5 yemek kaşığı margarin 4 su bardağı et suyu, Dereotu Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Bademli Keşkül Önce tencereyi ocağın üzerine yerleştirin. Sütü içine koyun ve şeker ilave ederek karıştırın. Süt kaynadıktan sonra bademi ve vanilyayı ilave edin. Nişastayı ayrı bir derin kabın içine bırakın. 2 adet yumurta sarısını nişastanın içine ilave edin. Su ile nişastayı ezerek kaynamakta olan sütün içine ağır ağır karıştırarak koyun. 2 dakika kaynattıktan sonra ateşten alıp kaselere servis yapın ve soğumaya bırakın. Soğuk servis yapın. MALZEMELER 1 litre süt 200 gr toz şeker 100 gr nişasta 2 adet yumurta sarısı Çay kaşığının sapıyla çok az vanilya 1 kahve fincanı çekilmiş file badem