Fırında Ispanaklı Mantar Ispanaklar temizlenip yıkanır, kaynar suda azar azar 2 dakika kadar haşlanır süzerek çıkarılır. Mantar ve soğan doğranır, tavada kavrulur (mantar suyunu verip tekrar çekmeli) baharatlarla tatlandırılır. Borcama yada fırın tepsisine önce ıspanaklar dizilir onun üzerini kavrulmuş mantarlar konur. Tencerede un ve yağ kavrulur sonra soğuk süt eklenir başemal sos hazırlanır ve mantarların üzerine yayılır, en üste rendelenmiş kaşar serpilir. Önceden ısıttıgımız fırında 180 derecede kaşar peyniri eriyip kızarıncaya kada pişirilir. (Sebzeler piştiği için fırında fazla kalmasına gerek yok.) MALZEMELER 500 gr. ıspanak 500 gr. mantar 1 büyük boy kuru soğan Sıvı yağ Karabiber, pulbiber Beşamel sosu için; 1,5 su bardağı süt 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı un 500 gram kaşar peyniri
Tombul Sandviç Ekmeği Unu eleyin. Mayayı yarım bardak ılık suda eritip bekletin. Daha sonra 2 yumurta, yağ, şeker ve tuz ekleyip kalan ılık sütü azar azar katarak hamuru yoğurun. Ardından yağlanmış birtencereye alıp üzerini örterek 30 dakika mayalandırın. Hafif unlanmış tezgahta ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Yuvarlak veya iki ucu uzun ortası kalın biçimde şekillendirin. Üstlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp fırında pişirin. MALZEMELER 1 kg. un 50 gr. yaş maya 3 adet yumurta 2 yemek kaşığı toz şeker 125 gr. margarin veya tereyağı, 1 bardak ılık su, 1 bardak ılık süt, 1 yemek kaşığı tuz
Garnitür Patates Patatesleri haşlayıp, 1 cm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin. Yayvan bir fırın kabına balık sırtı gibi dizin. Üzerine süt ilave edin. 230 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Sütün yarısı çekilince tereyağı, tuz, karabiber ve pul biber gezdirin. Patatesler kızınca kaşar rendesi serpin. Tekrar 2-3 dakika fırınlayın. Tek başına veya et yemeklerinin yanında servise sunun. MALZEMELER 3-4 adet orta boy patates 2 su bardağı süt 1 kase kaşar peyniri rendesi 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı Yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber