Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 05 Şubat 2008  

En 'doğal' bakım

Kullandığınız kozmetiklerden fayda görmüyorsanız bir de bizim önerilerimize kulak verin. İşte size doğal ve hesaplı bakım yolları.



Dinlendirici bir banyo
Malzemeler: Taze nane+tuz Hazırlanışı: Yarım litre suyu kaynatın ve içine 10 adet taze nane yaprağını atıp 10 dakika dinlendirin. Ardından bu suyu süzerek ılık suyla dolu küvetin içine bir fincan tuzla beraber dökün. Ne işe yarıyor: Nane rahatlatıcı, dinlendirici ve sakinleştirici etkisi kuvvetli olan bir bitkidir. Tuz ise peeling yapma özelliğiyle cildinizi ölü deri ve hücrelerden arındırır. Ne zaman kullanmalı: Haftada bir kez ya da ihtiyaç hissettiğiniz an.

Kuru cilde süt banyosu

Malzemeler: Süt+tuz+bal Hazırlanışı: Bir plastik su şişesinin içinde bir litre süt, bir fincan tuz ve yarım fincan balı çalkalayarak karıştırın. Ve bu köpükle vücudunuzu ovun, sonra durulayın. Ne işe yarıyor: Süt banyosu derinlemesine temizler ama epidermisin hassasiyetine zarar vermediği için cildi kurutmaz. Tuz ölü derinin atılmasına yardımcı olur. Ne zaman kullanmalı: Haftada bir kez.

Selülitlere 'veda' edin

Seluliti oluşturan nedenlerin başında östrojen, doğum kontrol hapı, gebelik, sigara, hormonal bozukluklar, beslenmede doymuş yağ miktarının fazlalığı bulunuyor. Selulitten kurtulmak için doğal ve kolay olan yöntemlere başvurun. Malzeme: Rezene+anason+biberiye Hazırlanışı: Çok kolay hazırlanan bir karışımla selulitlere 'elveda' diyebilirsiniz. Bunun için sabahları, 1 litre suya 1 tatlı kaşığı rezene, bir tatlı kaşığı anason ve 1 tatlı kaşığı biberiye atın. Bu karışımı kısık ateşte 5 dakika kadar kaynattıktan sonra 10 dakika demlenmeye bırakın. Soğuyan karışımı gün boyunca bol limonla tüketin. Selülitlerinizin yok olduğunu ya da en azından gözle görünmeyecek kadar azaldığına şahit olacaksınız.

Pamuk gibi eller
Malzemeler: Limon suyu+zeytinyağı Hazırlanışı: 3 damla zeytinyağıyla limonun suyunu karıştırın. Bu karışımı hemen ellerinize sürün. Yarım saat bekledikten sonra bir parça pamukla ellerinizi silin, ardından da yıkayın. Ne işe yarıyor: Limon suyundaki C vitamini ellerdeki lekeler üzerinde etkilidir, ayrıca ölü hücreler üzerinde peeling işlevi yapar. Maskenin içindeki zeytinyağı da kuruluğu giderir . Ne zaman kullanmalı: Ellerinizin kuruduğunu hissettiğiniz her an. Tırnaklar da aynı şekilde özel bir bakım ister. Tırnak güneşlenme süresince kalınlaşır, şekil anlamında bozulur, kolayca kırılabilir veya pul pul dökülür. Bu esnada deri de değişir. Lavanta işte bu noktada imdadınıza yetişiyor. Tırnaklarınızın üzerine süreceğiniz lavanta yağı etkin bir koruma sağlar.

Bebek gibi bir yüz

Malzemeler: Yumurta sarısı+süt Hazırlanışı: Bir kapta yumurta sarısı ve bir kaşık sütü karıştırın. Bu karışımı yüzünüze yayın, üzerini ince bir bezle örterek 15 dakika bekleyin. Daha sonra, sırasıyla, ılık ve soğuk suyla yüzünüzü yıkayın. Ne işe yarıyor: Kuru ve nemsiz bir cildiniz varsa bu maske sizin için birebir. İçinde bulunan yumurta sarısı cildinizi beslerken, süt nemlendirecek, yumuşaklık verecek ve sıkılaştıracak. Ne zaman kullanmalı: Bu maskeyi haftada bir kez uygulamak yeterli.

Siyah noktalara son
Malzemeler: limon suyu + yoğurt Hazırlanışı: Bir kase yoğurda bir limonun suyunu karıştırın. Bu karışımı, gözlerinize gelmemesine dikkat ederek yüzünüze yayın ve 15 dakika bekleyin. Yüzünüzde kuruyan maskeyi ılık suyla yıkayarak çıkarın. Ne işe yarıyor: Limon suyu cildi dezenfekte eder, sivilceleri kurutur ve siyah noktaların kaybolmasına yardımcı olur. Yoğurt ise cildi besler, nemlendirir ve yağ miktarını dengeler. Ne zaman kullanmalı: Bu maske haftada bir kez uygulanabilir.

Sivilceye karnabahar
Malzemeler: Karnabahar+Zeytinyağı Hazırlanışı: Sekiz adet karnabahar yaprağını iki kaşık zeytinyağı ile beraber mikserden geçirin. Karışımı, problemli bölgeler üzerinde daha yoğun olacak şekilde yüzünüze yayın, yaklaşık 10 dakika bekleyin ve yüzünü ılık suyla temizleyin. Ne işe yarıyor: Karnabahar yapraklarının temizleyici fonksiyonu vardır. Ne zaman kullanılmalı: Haftada bir ya da iki kez.

Kırışıklıklara maske
Malzemeler: Kaymak+Elma Hazırlanışı: Elma ve 3 kaşık kaymağı mikserle bir kaç dakika karıştırın. Karışımı cildinize yaydıktan sonra temiz bir bezle yüzünüzü kapatın. Yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra maskeyi silin ve yüzünüzü ılık suyla temizleyin. Ne işe yarıyor: Kaymak cildi yumuşatır, nemlendirir.

Yağlı ciltler için

Malzemeler: Bal + süt + limon suyu Hazırlanışı: Bir fincan içinde bir kaşık balı, bir kaşık limon suyunu ve kıvamın koyuluğunu bozmayacak miktarda sütü karıştırın. Karışımı yüzünüze ve boynunuza yayın ve hafifçe kuruyana kadar bekleyin. Maskeyi nemli bir sünger yardımıyla silerek temizleyin. Ne işe yarıyor: Bal cildi yumuşatır ve limon suyunda bulunan aktif maddelerin daha iyi emilmesini sağlar. Bu maddeler de cildin yağ salgısını dengeler, fazla yağ salgısı sonucu oluşabilecek sivilceleri önler. Ne zaman kullanılmalı: İhtiyaca göre 10-15 günde bir tekrarlayabilirsiniz.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Dondurmam LatinKarşınızda Junior Hüsnü
Günlerce hastanede kalma...Anne sütünün yararları
14 Şubat'ta yardım için sahnedeYakalanmak bizim kaderimiz
Zeynep Atilla'da karar kıldıŞimdi sıra Yağmur''da
'Aşkımı ilan ederim'Mekanları dolduruyor
Tecavüze yeltendiBakan'ın asistanı
Dişetlerinizi koruyabilirsinizBurun tıkanıklığına dikkat
Stresten kurtulmanın yollarıGünün mönüsü
Püf noktasıAcil servis
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile Tarot kartları
GÜNCEL
Yürek Yürek dayanmaz
Ölüm nedenleri arasında ilk sıralarda yer alan kalp krizi, bu kez 4...
Türkiye hayatından çok...
Muhtarlardan kedi-köpek sayımı
3 öksüz kardeşe ev sözü
Zayıflatan kaplıca
Baş ağrısı sinüzite işaret
Donduran çete 30 bin belgede
SPOR
Gökhan Gökhan için son hamle
CAS'ın bonservis konusunda aldığı karardan sonra Sarı-Kırmızılı...
Aslan yeniden doğdu
Sürpriz yapabilirim
En Bobo müjde!
0-0'a bayram yaptılar!
Semih ucuz kurtuldu
Feldkamp kime kıyacak!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sisli 9°C 4°C 
ANKARA Sisli 9°C -7°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 17°C 8°C 
ANTALYA Az Bulutlu 17°C 8°C 
ADANA Az Bulutlu 16°C 1°C 
EKONOMİ
IMKB E: 45.719,910 D:% 2,85
DOLAR S: 1,162 D:% -0,47
EURO S: 1,723 D:% -0,43
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku