Söneberi MALZEMELER 1 kg kemer patlıcan 2 adet orta boy soğan 300-350 gram yağsız kıyma 1 çay bardağı sıvıyağ 4-5 adet sivri biber adet orta boy domates su bardağı haşlanmış nohut çorba kaşığı salça Tuz, karabiber Patlıcanları alaca soyarak her patlıcanın ortasından bir kesik yapın. Soğanları küçük doğrayın ve kıymayla birlikte kavurun. 2-3 dakika sonunda küçük doğranmış sivri biberleri ve domatesleri ekleyin. Daha sonra üzerine haşlanmış nohutu, tuz ve karabiberi ekleyin. 1-2 dakika daha pişirip ateşten alalın. Patlıcanları fırın tepsisine dizin ve üzerlerine sıvıyağ sürün. Hafif yumuşayana ve pembeleşene kadar fırında tutun. Fırından çıkarıp içlerine hazırladığınız malzemeyi doldurun. Salçayı 1 bardak su ile incelterek tepsiye aktarın. Yeniden fırına sürüp pişirin. Sıcak servis yapın.
Pazı Çorbası MALZEMELER 200 gr pazı yaprağı, 1 kuru soğan, 1 patates 1.5 bardak su, 1 paket tavuk bulyon, 1 bardak süt, 5 kaşık krema, 2 karşık un, 2 kaşık tereyağı, 5 kaşık kaşar rendesi, tuz, karabiber Pazı yapraklarını ince ince kıyın. Patates ve soğanı doğrayın. Bir tencerede unu pembeleşinceye kadar kavurun. Kıyılmış pazı yaprağı, patates, soğan, su ve sütü ilave edip, karıştırın. Bu karışımın içine bir paket tavuk bulyon atın. Bulyon eriyene kadar karıştırın ve iyice pişirin. Karışımı blender yardımıyla ezin. Kremayı ilave edip, tuz ve karabiber ekleyin. Bir taşım kaynattın. Üzerlerine kaşar rendesi serperek sıcak servis yapın.
Vişneli Ayva Tatlısı MALZEMELER 3 adet orta büyüklükte ayva 1 su bardağı çekirdeksiz dondurulmuş vişne 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı patates nişastası 2 adet karanfil Ayvaları soyup ikiye bölün. Çekirdek yuvalarını temizleyip tencereye yerleştirin. Üzerlerine yarım bardak toz şeker gezdirin. Karanfilleri ilave edin. 1 bardak sıcak su ilave edip yumuşayıncaya kadar 5 dakika pişirin. Ayvaları içinden alıp servis tabağına yerleştirin. Kalan suya vişneleri atın. Vanilya ve patates nişastasını karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Ayvaların ortalarına doldurun.