Günün mönüsü
Ispanaklı Mantı Ön hazırlık olarak ıspanak yapraklarını yıkayıp, mikserden geçirin. Geniş bir kap içinde unu, sütü, yumurtayı ve püre halindeki ıspanağı karıştırın. Sulu kaldıysa biraz daha un ilave edin. Sertleşene kadar yoğurun. Bezelere ayırın. Üzerine nemli bir bez örterek bir süre bekletin. Mantının içi için, kıymayı ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın. Hamuru olabildiğince ince açın. Kareler şeklinde kesin. Her bir karenin içine malzeme koyun. Üçgen şeklinde katlayın. Hamurların etrafına çabuk açılmaması için yumurta akı sürün. Suyu kaynatın. Tuz ve sıvı yağ koyun. Kaynayan suda mantarları haşlayıp servis tabağına alın. Üzerine yoğurt ve yağda kızartılmış kırmızı biber dökerek servis yapın. MALZEMELER 250 gr un 100 gr süt 2 adet yumurta 150 gr taze Ispanak yaprağı 100 gr kıyma Yarım demet maydanoz Karabiber, tuz
Susamlı Piliç Şiş Soya sosu, bal, zencefil ve mısırözü yağı karıştırın. Kuşbaşı etleri ilave edin. Ara sıra karıştırarak 2 saat bir kenarda bekletin. Daha sonra etlerin üzerine susamı serpiştirip tekrar karıştırın. Izgaranızı yakın. Tavuk parçalarını şişlere geçirin. Bir kez çevirerek yaklaşık 15 dakika ızgarada pişirin. Şişleri önceden ısıtılmış bir servis tabağına aktararak sıcak olarak servis yapın. MALZEMELER 750 gr kemiksiz tavuk göğsü, 2 kaşık soya sosu, 1 çorba kaşığı süzme bal, 2 kaşık mısırözü yağ, 2 kaşık susam Marinat İçin: 5 patlıcan, tuz, 1 bardak zeytinyağı
Tavuklu Mercimek Çorbası Soğanı yağda pembeleştirin. Yıkanmış mercimekleri içine koyun. 1 bardak tavuk suyu ve iki bardak sıcak su ile pişirip süzgeçten geçirin. 1 yemek kaşığı terayağı ile 1 yemek kaşığı unu kavurun. İçine pirinç, tuz, havuç rendesi ve tavuk parçaları koyup kaynatın. Tost ekmeklerini kırmızı biberle kızartın. Kızgın kızgın çorbanın üzerine döküp servis yapın. MALZEMELER 2 tavuk budu, 1 soğan, 3 kaşık tereyağı, 1,5 su bardağı kırmızı mercimek, 1 yemek kaşığı pirinç, yarım havuç rendesi, 1,5 yemek kaşığı un Üzerine tavuk suyu, 3 dilim tost ekmeği, 1 kaşık toz biber
|