Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 01 Şubat 2008  

Günün mönüsü



Ispanaklı Mantı
Ön hazırlık olarak ıspanak yapraklarını yıkayıp, mikserden geçirin. Geniş bir kap içinde unu, sütü, yumurtayı ve püre halindeki ıspanağı karıştırın. Sulu kaldıysa biraz daha un ilave edin. Sertleşene kadar yoğurun. Bezelere ayırın. Üzerine nemli bir bez örterek bir süre bekletin. Mantının içi için, kıymayı ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın. Hamuru olabildiğince ince açın. Kareler şeklinde kesin. Her bir karenin içine malzeme koyun. Üçgen şeklinde katlayın. Hamurların etrafına çabuk açılmaması için yumurta akı sürün. Suyu kaynatın. Tuz ve sıvı yağ koyun. Kaynayan suda mantarları haşlayıp servis tabağına alın. Üzerine yoğurt ve yağda kızartılmış kırmızı biber dökerek servis yapın.
MALZEMELER
250 gr un 100 gr süt 2 adet yumurta 150 gr taze Ispanak yaprağı 100 gr kıyma Yarım demet maydanoz Karabiber, tuz

Susamlı Piliç Şiş
Soya sosu, bal, zencefil ve mısırözü yağı karıştırın. Kuşbaşı etleri ilave edin. Ara sıra karıştırarak 2 saat bir kenarda bekletin. Daha sonra etlerin üzerine susamı serpiştirip tekrar karıştırın. Izgaranızı yakın. Tavuk parçalarını şişlere geçirin. Bir kez çevirerek yaklaşık 15 dakika ızgarada pişirin. Şişleri önceden ısıtılmış bir servis tabağına aktararak sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER
750 gr kemiksiz tavuk göğsü, 2 kaşık soya sosu, 1 çorba kaşığı süzme bal, 2 kaşık mısırözü yağ, 2 kaşık susam Marinat İçin: 5 patlıcan, tuz, 1 bardak zeytinyağı

Tavuklu Mercimek Çorbası
Soğanı yağda pembeleştirin. Yıkanmış mercimekleri içine koyun. 1 bardak tavuk suyu ve iki bardak sıcak su ile pişirip süzgeçten geçirin. 1 yemek kaşığı terayağı ile 1 yemek kaşığı unu kavurun. İçine pirinç, tuz, havuç rendesi ve tavuk parçaları koyup kaynatın. Tost ekmeklerini kırmızı biberle kızartın. Kızgın kızgın çorbanın üzerine döküp servis yapın.
MALZEMELER
2 tavuk budu, 1 soğan, 3 kaşık tereyağı, 1,5 su bardağı kırmızı mercimek, 1 yemek kaşığı pirinç, yarım havuç rendesi, 1,5 yemek kaşığı un Üzerine tavuk suyu, 3 dilim tost ekmeği, 1 kaşık toz biber




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Eski aşkının evini bastıAyıp edildi!
5 adımda kırışıklığa sonAğrılara veda zamanı
Sütün insan hayatındaki önemiBilgisayar göz düşmanı
Aşırı tuz hastalıkları...Ekran obezlik nedeni
Püf noktasıAcil servis
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile Tarot kartları
GÜNCEL
Havai Havai fişek katliamı
Ruhsatsız olarak çalıştırılan havai fişek atölyesinde patlama oldu. 5...
Yangını seyrederken ikinci...
Görgü tanıkları korkunç anı...
Beyaz esarete devam
Yaşaması tüp bebeğe bağlı
Babasını kesip valizle taşıdı
Ölen Şeyh anısına izdiham
SPOR
Son Son dakika harekatı
Aziz Yıldırım, Mehmet Topuz'u vermek istemeyen Kayserispor'u ikna...
'Drpic'ler soyundu! Kartal...
Isaksson bekleyişi
Sadece işinize bakın
Florya'ya baskın
Sağlam adamım!
Paramı faiziyle alırım
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 10°C 1°C 
ANKARA Az Bulutlu 4°C -10°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 13°C 2°C 
ANTALYA Az Bulutlu 14°C 4°C 
ADANA Az Bulutlu 12°C 1°C 
EKONOMİ
IMKB E: 42.697,560 D:% -3,63
DOLAR S: 1,176 D:% 0,04
EURO S: 1,746 D:% 0,49
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku