Top Tarhana Çorbası Kurutulmuş tarhana ile nohutu bir gece önceden ıslatalım. Nohut, tarhana ve eti bir tencereye alarak, domatesi rendeleyelim. Karabiber taneleri ve suyu ekleyip, etler yumuşayıp lime lime olana dek pişirelim. Pişen çorbayı ateşten alarak etleri ezelim. Üzerine dövülmüş sarmısakları ekleyelim. Margarini tavada kıdırarak kırmızı biberi ekleyelim. Yağı çorbanın üzerine gezdirerek servis yapalım. Tarhananın Yapılışı: Tarhana Denizli yöresinde tarhanalık iri kepekli buğdaydan öğütülür. Bire bir ölçüde kaynamış suyun içine kepekli un katılır. Karıştırılarak ağır ateşte koyuşana dek pişirip, yoğrulur. 3 hafta her gün yoğrulur sonunda top şekili verilerek güneşte kurutulur.
MALZEMELER 2 parça tarhana 1/2 su bardağı nohut 1/2 su bardağı kuşbaşı yağsız koyun eti 1 adet iri domates 5 diş sarmısak 1 çorba kaşığı margarin tuz, tane karabiber 10 su bardağı su
*** Şekerlemeli Toplar Öncelikle muzu rendeleyip derin bir kaba alın. Üzerine robotta çekilmiş bisküvileri koyun. Çikolatayı benmari usulü (tenceredeki suyun üzerine çikolatayı başka bir kapta koyarak) eritin ve yarım su bardağı sütle birlikte muzlu karışıma ekleyin. Kaşıkla iyice karıştırın. Eğer cıvık olursa birkaç tane daha toz haline getirilmiş bebe bisküvisi ekleyin. Elinizle yuvarlayın. Küçük toplar yapın. Pasta şekerine bulayıp, servis yapın.
MALZEMELER 1 adet muz 8 adet bebe bisküvi, 1/2 paket çikolata kremalı bisküvi, 1/2 su bardağı süt, 50 gr. bitter çikolata, pasta Şekeri
*** Yumurta Benyesi 4 yumurtayı katı kıvamda haşlayıp soyun ve halkalar halinde dilimleyin. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin. Derin bir kasede 1 bardak un, 1 kaşık zeytinyağı ve yarım bardak sodayı kanştırın. 1 yumurta akını iyice çırparak köpük haline getirip sodalı karışıma ilave edin. Yumurta dilimlerini bu karışıma batırıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER 4 yumurta tuz, karabiber 1 su bardağı un 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1/2 su bardağı soda, 1 yumurta akı, kızartmak için sıvıyağ yeterince kıyılmış maydanoz