Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 31 Ocak 2008  

Günün mönüsü



Top Tarhana Çorbası
Kurutulmuş tarhana ile nohutu bir gece önceden ıslatalım. Nohut, tarhana ve eti bir tencereye alarak, domatesi rendeleyelim. Karabiber taneleri ve suyu ekleyip, etler yumuşayıp lime lime olana dek pişirelim. Pişen çorbayı ateşten alarak etleri ezelim. Üzerine dövülmüş sarmısakları ekleyelim. Margarini tavada kıdırarak kırmızı biberi ekleyelim. Yağı çorbanın üzerine gezdirerek servis yapalım. Tarhananın Yapılışı: Tarhana Denizli yöresinde tarhanalık iri kepekli buğdaydan öğütülür. Bire bir ölçüde kaynamış suyun içine kepekli un katılır. Karıştırılarak ağır ateşte koyuşana dek pişirip, yoğrulur. 3 hafta her gün yoğrulur sonunda top şekili verilerek güneşte kurutulur.

MALZEMELER
2 parça tarhana 1/2 su bardağı nohut 1/2 su bardağı kuşbaşı yağsız koyun eti 1 adet iri domates 5 diş sarmısak 1 çorba kaşığı margarin tuz, tane karabiber 10 su bardağı su

***
Şekerlemeli Toplar
Öncelikle muzu rendeleyip derin bir kaba alın. Üzerine robotta çekilmiş bisküvileri koyun. Çikolatayı benmari usulü (tenceredeki suyun üzerine çikolatayı başka bir kapta koyarak) eritin ve yarım su bardağı sütle birlikte muzlu karışıma ekleyin. Kaşıkla iyice karıştırın. Eğer cıvık olursa birkaç tane daha toz haline getirilmiş bebe bisküvisi ekleyin. Elinizle yuvarlayın. Küçük toplar yapın. Pasta şekerine bulayıp, servis yapın.

MALZEMELER
1 adet muz 8 adet bebe bisküvi, 1/2 paket çikolata kremalı bisküvi, 1/2 su bardağı süt, 50 gr. bitter çikolata, pasta Şekeri

***
Yumurta Benyesi
4 yumurtayı katı kıvamda haşlayıp soyun ve halkalar halinde dilimleyin. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin. Derin bir kasede 1 bardak un, 1 kaşık zeytinyağı ve yarım bardak sodayı kanştırın. 1 yumurta akını iyice çırparak köpük haline getirip sodalı karışıma ilave edin. Yumurta dilimlerini bu karışıma batırıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER
4 yumurta tuz, karabiber 1 su bardağı un 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1/2 su bardağı soda, 1 yumurta akı, kızartmak için sıvıyağ yeterince kıyılmış maydanoz




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Köşe savaşları Oya ile başladı'Buz' deyip geçmeyin
Kemiklerin sessiz hırsızıAstım tedavisinde...
250 bin dolarlık kültürel...Güzide'ye Avrupa'dan...
'Yular takılmış gibiydi'Melek bebek sahibi oluyor
Apartman aldıYırtmacını sevsinler!
Nazire'ye yasak!En karizmatik erkek gay'ler
Hareketsizlik sırt ağrıtıyor7 saatlik uyku en ideali
Sporcuların vazgeçilmeziAcil servis
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile Tarot kartları
GÜNCEL
Cepten Cepten ölüm geldi
Emir'i, sevgilisinden gelen "Senden ayrılıyorum" mesajı yaktı. Genç,...
Kutudan umut çıktı
Rüya değil gerçek
İşte engelsiz annelik
İstanbul'a Vekil Timi
Boşanmak yetmedi
Üst üste hapis
SPOR
Ya Ya ikisi ya hiçbiri
UEFA'ya liste verme süresinin bitimine 1 gün kala iki yıldızı da...
Ve... Maldonado İmzayı attı:...
Appiah'a büyük öfke
Barusso imzayı attı
Kartal'da çifte şov
İlk rakip Ermenistan
İşte 6+2gerçeği
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 7°C 0°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 0°C -11°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 11°C 0°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 14°C 3°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 10°C 2°C 
EKONOMİ
IMKB E: 44.304,440 D:% -0,60
DOLAR S: 1,175 D:% 0,00
EURO S: 1,737 D:% 0,14
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku