Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 30 Ocak 2008  

Günün mönüsü



Tantuni
Kıymayı bir miktar suyla pişirin. Soğanı ve 1 kaşık ayçiçek yağını ekleyerek kavurun. Yeşil biberi ilave edin. Tenceredeki malzemeleri teflon tavaya döküp kavurun. Malzemeleri tekrar tencereye boşaltıp, küp şeklinde doğradığınız domatesi içine atın. Tencerenin kapağını kapatın. Başka bir kabın içine 1 paket unu dökün. Ortasını havuz biçiminde açın. Tuz ve ufaladığınız bayat ekmek dilimleriyle, bir miktar suyu ekleyin. Yoğurarak hamur yapın. Küçük bezeler koparıp, oklavayla tabak büyüklüğünde açın. Teflon tavada pişirin. Yufkalar pişerken, salatayı hazırlayın. Pişirdiğiniz yufkaların içine kıymalı harcı ve salatayı doldurun. Rulo biçiminde sarın.

Malzemeler
500 gr kıyma 3 adet soğan 3 adet yeşilbiber 3 adet domates 1 paket un, 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 2-3 dilim bayat ekmek tuz Salatası İçin: 1 demet maydanoz, 1 demet taze soğan, 1 adet limon, bir miktar sumak ve tuz 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı

* * *
İrmik Çorbası
Tavuk suyunu tencereye alıp, kaynatın. İrmiği ıslatın. Süzüp, tuzla beraber kaynayan suya ilave edin. 2 adet yumurta sarısını yarım limonla çırpın. Pişirdiğiniz çorbadan 3 çorba kaşığı alıp, yumurta ve limon suyu karışımına ekleyin. Tekrar çorbaya katın. 5 dakika sonra tencereyi ocaktan alın. 2 çorba kasığı margarini tavada eritin. Yarım çorba kaşığı salçayı yağda ezip, çorbanın üzerinde gezdirin.

Malzemeler
6 su bardağı tavuk suyu 1 çay bardağı irmik 2 adet yumurta sarısı 2 çorba kaşığı margarin Yarım limon, tuz

* * *
Rumeli Paçası
Sarımsakları dövün ve yumurtayı, unu, tuzu et suyuyla harmanlayıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Bir taraftan da sosu için kıymayı yağda salçayla birlikte kavurun. Pişen paçayı tabaklara koyun ve üzerine sosu döküp servis yapın. Özellikle Ramazan'da iftariyelik olarak sunulan paça mutlaka sıcakken yenmelidir.

Malzemeler
Kibrit kutusu kadar margarin 3 kaşık un, tuz 1 yumurta 4 bardak et suyu 1 tatlı kaşığı sirke 2 diş sarımsak Sosu için: 100 gr kıyma, çeyrek paket margarin,1 yemek kaşığı salça




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Eda'nın limiti 25 bin YTLKendi işini kendin yap
Yaşamsal tehlike ishalYorgun ve halsiz misiniz?
Şöhrete 'soyundu'Düğünleri için 1 yıl bekliyor
Ayasofya'ya aşıkNejat'ın 'Barda' filmi...
Facebook'taki nikah sona erdi'Organik'le bozdu!!
Atina'da bile ayrılık yokUcuza kaçmayın
Aşurenin beslenmedeki yeriAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile Tarot kartlarıAcil servis
GÜNCEL
Gönlü Gönlü zengin aile
Kızları kalp hastası olan çift, tedavi için Sosyal Yardımlaşma...
Acının böylesi
Yenisi böyleyse
Bir garip ölüm
Her yer buz kesti...
Anne ama 'kadın' değil!
Cani baba
SPOR
Maldonado Maldonado Fener'de
Şili'li yıldız dün gece İstanbul'a gelirken, Sarı-Lacivertli...
6+2 kıyağı
Çılgın teklif 12 milyon...
Fener'de zor Şubat
Isaksson bitti gibi
Ben hazırım hocam
Paralar ödeniyor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 6°C 1°C 
ANKARA Çok Bulutlu -4°C -13°C 
İZMİR Az Bulutlu 8°C 2°C 
ANTALYA Çok Bulutlu 12°C 4°C 
ADANA Yağmurlu 8°C 2°C 
EKONOMİ
IMKB E: 44.572,700 D:% 1,98
DOLAR S: 1,176 D:% -0,72
EURO S: 1,735 D:% -0,83
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku