Tantuni Kıymayı bir miktar suyla pişirin. Soğanı ve 1 kaşık ayçiçek yağını ekleyerek kavurun. Yeşil biberi ilave edin. Tenceredeki malzemeleri teflon tavaya döküp kavurun. Malzemeleri tekrar tencereye boşaltıp, küp şeklinde doğradığınız domatesi içine atın. Tencerenin kapağını kapatın. Başka bir kabın içine 1 paket unu dökün. Ortasını havuz biçiminde açın. Tuz ve ufaladığınız bayat ekmek dilimleriyle, bir miktar suyu ekleyin. Yoğurarak hamur yapın. Küçük bezeler koparıp, oklavayla tabak büyüklüğünde açın. Teflon tavada pişirin. Yufkalar pişerken, salatayı hazırlayın. Pişirdiğiniz yufkaların içine kıymalı harcı ve salatayı doldurun. Rulo biçiminde sarın.
Malzemeler 500 gr kıyma 3 adet soğan 3 adet yeşilbiber 3 adet domates 1 paket un, 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 2-3 dilim bayat ekmek tuz Salatası İçin: 1 demet maydanoz, 1 demet taze soğan, 1 adet limon, bir miktar sumak ve tuz 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
* * * İrmik Çorbası Tavuk suyunu tencereye alıp, kaynatın. İrmiği ıslatın. Süzüp, tuzla beraber kaynayan suya ilave edin. 2 adet yumurta sarısını yarım limonla çırpın. Pişirdiğiniz çorbadan 3 çorba kaşığı alıp, yumurta ve limon suyu karışımına ekleyin. Tekrar çorbaya katın. 5 dakika sonra tencereyi ocaktan alın. 2 çorba kasığı margarini tavada eritin. Yarım çorba kaşığı salçayı yağda ezip, çorbanın üzerinde gezdirin.
Malzemeler 6 su bardağı tavuk suyu 1 çay bardağı irmik 2 adet yumurta sarısı 2 çorba kaşığı margarin Yarım limon, tuz
* * * Rumeli Paçası Sarımsakları dövün ve yumurtayı, unu, tuzu et suyuyla harmanlayıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Bir taraftan da sosu için kıymayı yağda salçayla birlikte kavurun. Pişen paçayı tabaklara koyun ve üzerine sosu döküp servis yapın. Özellikle Ramazan'da iftariyelik olarak sunulan paça mutlaka sıcakken yenmelidir.
Malzemeler Kibrit kutusu kadar margarin 3 kaşık un, tuz 1 yumurta 4 bardak et suyu 1 tatlı kaşığı sirke 2 diş sarımsak Sosu için: 100 gr kıyma, çeyrek paket margarin,1 yemek kaşığı salça