Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 29 Ocak 2008  

Süper Lig panoraması



GOL KRALLIĞI
11 GOL:
Semih (F.Bahçe)
10 GOL: Gökdeniz (Trabzonspor), Nonda (Galatasaray)
9 GOL: Mehmet Yıldız (Sivasspor), De Nigris (Ankaraspor), Gökhan (Kayseri)
8 GOL: Muhammed Ali (Sivasspor), Bobo, Holosko (Beşiktaş), Alex (F.Bahçe), Umut Bulut (Trabzonspor),
7 GOL: Yusuf (Denizlispor), Murat Hacıoğlu (Konyaspor), Mehmet Çakır (Gençlerbirliği), Deivid (Fenerbahçe), Ümit Karan (Galatasaray)
6 GOL: Theou (Kasımpaşa), Roman Kratochvil (Denizlispor)

HAFTANIN TAKIMI
Fenerbahçe

Geçtiğimiz hafta G.Antep'e 5 gol atan F.Bahçe şampiyonluk hesapları yapan Sivasspor'u deplasmanda bozguna uğrattı. Kanarya baştan sona üstün bir oyun sergileyerek haftanın takımı olmayı fazlasıyla hak etti.

HAFTANIN HAKEMİ
Selçuk Dereli

V.Manisaspor-Denizlispor maçında başarılı bir yönetim gösterdi. Pozisyonları yakından takip etmekle kalmayarak gördüğünü çaldı. Yardımcılarıyla da çok iyi anlaşarak alkış aldı.

HAFTANIN KARMASI
Senecky (Ankara)
Emre Aşık (Ankara)
Edu (F.Bahçe)
Hüseyin (Trabzon)
Servet (G.Saray)
Cisse (Beşiktaş)
Umut (Trabzon)
Aydın (Kayseri)
Arda (G.Saray)
Alex (F.Bahçe)
Burak (V.Manisa)

HAFTANIN FUTBOLCUSU
Burak (V.Manisa)

Denizlispor önünde Beşiktaş'tan gönderildiğine isyan eder gibi oynadı. Hat-trick yapmakla kalmayarak sahanın her yerine krampon izlerini bıraktı. V.Manisa'yı 3 puana taşıyan isim oldu.

HAFTANIN GOLÜ

G.Saray'ın golcüsü Ümit Karan'ın ceza sahası içinde topa gelişine vurarak attığı gol çok şıktı. Ayrıca OFTAŞ'lı Sandro'nun kendi adına attığı ilk gol jeneriklere geçecek kadar şıktı.

HAFTANIN KARE ASI

Alex (F.Bahçe)
Cisse (Beşiktaş)
Arda (G.Saray)
Burak (V.Manisa)

HAFTANIN TEKNİK ADAMI
Hikmet Karaman

Konya her takım için zorlu bir deplasmandır. Ankaraspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Ankaraspor'u bu maça çok iyi hazırladığını gösterdi. Rakibin zaaflarını en iyi şekilde tespit ederek takdir topladı.

HAFTANIN OLAYI
Zirvede devir teslim yapıldı

Ligde haftanın olayı Fenerbahçe'nin Sivasspor'u deplasmanda farklı yenerek liderlikten indirmesi oldu. Galatasaray ise Ankaragücü'nü farklı yenerek zirveyi ele geçirdi. Beşiktaş da haftayı 3 puanla geçmeyi bildi.

KART GÖRENLER

SARI KARTLAR: İbrahim, Recep (OFTAŞ), Efe (Büyükşehir), Özgür, Zurita, Murat Ceylan (G.Antep), İbrahim Toraman, Baki Mercimek (Beşiktaş), Veysel, Neca, Burak (Konya), Tita, Emre Aşık, De Nigris (Ankara), Zafer, Fatih Egedik, Murat, Kotchoni (Denizli), Metin, Uğur, Sinan, Oğuz, Sezer (Manisa), Koray, Turgay (Kayseri), Fatih, Erhan (Kasımpaşa), Hayrettin, Saidi (Sivas), R.Carlos, Selçuk (F.Bahçe), İbrahim Ege, Tolga (A.Gücü), Leandro, Emrah (Rize), Umut, Tayfun (Trabzon), M. Nas, Muhammed, M. Çakır, Kerem (G.Birliği), Bekir (Bursa)
SARI KART CEZALILARI: İbrahim Toraman, Baki (Beşiktaş), Murat Ceylan Gaziantep), Burak (Konyaspor), De Nigris (Ankaraspor)
KIRMIZI KARTLAR: Veli (Bursa), Mehmet Nas (G.Birliği)

KADER ANI
OFTAŞ-Büyükşehir maçı 2-2 berabere devam ederken 83. dakikada Büyükşehir defansının arkasına atılan topta araya giren Sandro, kaleci Hasagiç'i çalımlayarak takımını 2-0 yenilgiden 3-2 galibiyete getiren golü attı. Bu bir kader anıydı. Beşiktaş- Gaziantepspor karşılaşmasında sıkıntılı anlar yaşarken 77. dakikada Cisse'nin ara pasında topla buluşan Nobre yerden düzgün bir vuruşla takımını öne geçirmeyi başardı. Bu gol de maçın gidişatı açısından bir kader anı oluşturdu.

CEZA TAHTASI
ÜNAL KARAMAN Konyaspor'un başına büyük umutlarla getirilen Ünal Karaman ligin 2. yarısına takımını iyi hazırlamamış. Karaman, Beşiktaş ve Kayserispor'dan sonra Ankaraspor'a yenilen takımının kötü gidişini durduracak hamleleri yine yapamadı.
ABDULLAH AVCI Büyükşehir'in hocası sezon başından beri takımının öne geçtiği maçları kaybetmesinde baş suçludur. OFTAŞ önünde de 2-0'ı yakaladıktan sonra önlem almayan Avcı oysa birkaç taktik değişiklikkle takımının galip gelmesini sağlayabilirdi.

BEŞİKTAŞ
Vedat OKYAR (Vatan):
Holosko'nun gelişiyle Beşiktaş'ın ofans gücü çok mesafe aldı. Öbür kaleye 15 günde bir gidilirken bu çocukla 15 dakikada 3 net gol pozisyonuna giriliyor. Bir adamın takıma katkısı bu kadar olabilir. Kötü oynasa da rakipleri alıp başka başka yerlere götürüyor. İçeriye katettiğinde adam eksiltiyor gol yerlerine top bırakıyor. Ancak dün maçın adamı Cisse'ydi. Maçı hiç hata yapmadan tamamlamayı başardı.
Ömer GÜVENÇ (Akşam): Bu sezon Beşiktaş defansını Liverpool maçından sonra hiç bu kadar kötü görmedim. Sağından, soluna ve göbeğine kadar hepsi döküldü. Özellikte göbekte oynayan Baki inanılmaz hatalar yaptı. Maçın kahramanı Cisse'ydi. Yalnız Beşiktaş orta sahasını değil defansını, forvetini ayakta tutan oyuncuydu. Holosko çok çalışkan ama etkisizdi. Beşiktaş kazandı ama kazanırken taraftarlarına dokuz doğurttu.

YAZARLAR NE DEDİ

FENERBAHÇE
Rıdvan DİLMEN (Milliyet):
Alex de Souza tek başına takım söylemini yeniden yürürlüğe soktu. Gol atıyor, attırıyor. Oyunu tutuyor, oyunu soğutuyor, oyunu hızlandırıyor. Bir futbolcudan daha ne beklersiniz? Sivas'ta Alex maç boyunca Deivid ilk yarıda sonucu etkiledi. Buna Semih de katıldı. Fenerbahçe'nin sırrı top rakipteyken öne basıp top kazanması. Büyük takımla iyi takım arasındaki fark dün ortaya çıktı.
Ahmet ÇAKAR (Sabah): Fenerbahçe sadece Sivasspor'u mağlup etmekle kalmayarak Kezman'ı kazandı. Maçın birinci dakikasından bitiş düdügüne kadar maçın mutlak hakimi Fenerbahçe'ydi. Gökhan ve Deivid ile sağ koridoru babasının koridoru gibiymiş gibi kullanarak maçı kopartıverdi. Gollerden sonra Kezman'ın hareketleri hem intikam, hem kapris, hem de en önemlisi buram buram hırs kokuyordu.

GALATASARAY
Hakan ÜNSAL (Star):
10 eksikle sahaya çıkan bir takım ne yapabilirdi? Elde 2. yarıya daha farklı başlamış bir Arda haftalardır kenarda neredeyse unutulan ama attığı gollerle kendini devamlı hatırlatan bir Ümit, sezonun en iyi mücadele eden oyuncusu Servet ve yerine devamlı oyuncu bakılan ama inadına transfere gerek yok derecesine oynayan bir Mehmet Topal. Bu 4 futbolcu oyuna ağırlığını koyunca iş ilk yarıda bitti.
Aziz ÜSTEL (Fotomaç): Galatasaray, Ankaragücü'nü sahadan sildi. Arda Turan iyi oynadığı zaman Galatasaray daha iyi oynuyor. Arda'dan sonra yavaş yavaş yıldızlaşan M.Topal'ı unutmamak gerekir. Ankaragücü bu kadar eksik bir Galatasaray'ı bir daha yakalayamaz. Galatasaray'ın tam 10 futbolcusu yok. Ama ne yazık ki Ankaragücü'nde kimse futbol oynamak istemiyor dahası bildiği futbolu da unutmuş.

20. HAFTANIN MAÇ SONUÇLARI
G.Birliği OFTAŞ-Büyükşehir: 3-2, Beşiktaş-Gaziantepspor: 3-1, V. Manisa-Denizlispor: 3-2, Kasımpaşa-Kayseri: 0-2, Konya-Ankara: 1-3, Sivas-Fenerbahçe: 1-4, Ankaragücü- Galatasaray: 0-4, Bursa-G.Birliği: 2-1, Ç.Rize-Trabzon: 0-4.

VE PAF LİGİ'NDE GALATASARAY LİDERLİĞE OTURDU
PAF Ligi'nde 20. hafta geride kalırken haftanın en önemli olayı liderliğin el değiştirmesi oldu. 2. yarıya çok kötü bir başlangıç yapan Vestel Manisaspor kan kaybına Denizlispor maçında da devam etti. Sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılan Manisaspor, Galatasaray'ın Ankaragücü'nü deplasmanda 3-1 yenmesiyle tahtını Cimbom'a devretti. Sessiz ve derinden gelen Sivasspor ise Fenerbahçe engelini 1-0'lık skorla aşmayı bildi.

PAF Ligi maç sonuçları
OFTAŞ-Büyükşehir: 0-2
Beşiktaş-G.Antep: 3-0
Kasımpaşa-Kayseri: 0-0
V.Manisa-Denizli: 1-1
Konyaspor-Ankaraspor: 1-1
Sivasspor-Fenerbahçe: 1-0
Ankaragücü-G.Saray: 1-3
Ç.Rizespor-Trabzon: 1-0
Bursa-G.Birliği: 1-2

HAFTANIN PROGRAMI
FORTİS TÜRKİYE KUPASI MAÇLARI:
1 Şubat Cuma: 19.00
:OFTAŞ Kayserispor,
2 Şubat Cumartesi: 15.00 : Adana Demirspor-Gençlerbirliği, 19.00: Çaykur Rize-Beşiktaş,
3 Şubat Pazar: 19.00: Fenerbahçe-Galatasaray
NOT: Türkiye'nin 6 Şubat Çarşamba günü İsveç ile yapacağı özel maç nedeniyle, Süper Lig'e 1 hafta ara verilecek.




DİĞER SPOR HABERLERİ
Gökhan tamam Topuz Mayıs'taFortis'te erken final
500 bin €'luk pürüz!Son karar Dino Drpic
Muhteşem ikiliSiz alın ben göndereyim
Trabzon geri döndü: 4-0Bursa 90'da devirdi: 2-1
Yüzde yüz Fenerbahçe!Hiç farketmez
Para krizini çözünSakaryaspor yine kayıp: 1-3
Enginhan günün bankosuHaber turu
SAKLAMBAÇ
Alafranga Alafranga bütçe kurbanı
3 ünlü sanatçının talep ettiklleri ücret Popstar Alaturka'ya rakip...
Bu rol için 10 yıl bekledi
Yemek değil maske yapın!
Ağrıları önemseyin!
Kalp-damar hastalıklarından...
İlham perisini arıyor
Karar ver artık Ece!
EKONOMİ
Tazminatlar Tazminatlar masada
İstihdam paketinde kıdem tazminatı konusunda 3 alternatif üzerinde...
Borsalar kan kaybediyor
İran gazı İstanbul'a 2 saat...
Memurun refah düzeyi düşük
Bandrolsüz sigara ve içki...
Otogaz tüketimi hızla artıyor
KOSGEB yeniden yapılandırılıyor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yoğun Kar 4°C 2°C 
ANKARA Kar -2°C -5°C 
İZMİR Çok Bulutlu 9°C 5°C 
ANTALYA Çok Bulutlu 12°C 6°C 
ADANA Yağmurlu 12°C 5°C 
EKONOMİ
IMKB E: 43.706,680 D:% -3,94
DOLAR S: 1,187 D:% 0,17
EURO S: 1,752 D:% 0,63
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku