Günün mönüsü
Çiğ Köfte Köftelik bulguru derin bir kabın içerisine alıp bir su bardağı sıcak su ile ıslatıp 25-30 dakika bekletin. Daha sonra kıymayı, ince ince doğranmış soğanları, domatesi, baharatları ve salçayı katıp iyice yoğurun. Ara sıra su ekleyerek yoğurmaya devam edin. Köftelik bulgur iyice yumuşadıktan sonra kıyılmış maydanozu koyun, bulgura karıştırın. Avcunuzu ıslatarak şekil verin. Yeşillikle birlikte servis yapın. MALZEMELER 500 gr dana kıyma (iki kere çekilmiş), 500 gr köftelik bulgur, 2 orta boy soğan, 2 domates, maydanoz, 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 çorba kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı acı pul biber (isteğe bağlı), kimyon, tuz, karabiber, 1demet taze soğan Garnitür İçin: 1 Adet orta boy soğan 1 demet maydanoz 2 çorba kaşığı sumak ve zeytinyağı
Aya Köfteli Çorba Kıymayı tuz ve karabiber ile yoğurun. Nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayın. 1 yemek kaşığı sıvı yağda 10 dakika kızartın. Et suyunu kaynatın. İçine domates ve biber salçası ile nohutu ilave edin. Aya çorbası hamurunu da koyup 15 dakika pişirin. Köfteleri ekleyin. 5 dakika daha kaynatın. Yoğurdu iyice karıştırıp çorbaya ilave edin. Tereyağını kızdırın. İçine nane ilave edip çorbanın üstüne dökün ve servis yapın. MALZEMELER 1 su bardağı yoğurt, nane, tereyağı, 200 gr kıyma, tuz, karabiber, 1.5 lt et suyu, 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası, 1/2 su bardağı Aya çorbası hamuru, 1/2 su bardağı haşlanmış nohut, kızartmak için sıvıyağ
Biberli Tavuk Soğanları ve sarımsakları temizleyip kıyın. Biberlerin çekirdekli kısımlarını temizleyip ince şeritler halinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup iri iri doğrayın. Tavuk etlerini teflon tavaya alıp etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Zeytinyağı, kıyılmış soğan ve sarımsakları ekleyip soteleyin. Biber, domates, tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın. 15 dakika pişirin. MALZEMELER 500 gr tavuk kuşbaşı 1 soğan Kırmızıbiber 5 çarliston biber 2 diş sarımsak 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 domates Tuz, karabiber, kekik
|