Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 29 Ocak 2008  

Günün mönüsü



Çiğ Köfte
Köftelik bulguru derin bir kabın içerisine alıp bir su bardağı sıcak su ile ıslatıp 25-30 dakika bekletin. Daha sonra kıymayı, ince ince doğranmış soğanları, domatesi, baharatları ve salçayı katıp iyice yoğurun. Ara sıra su ekleyerek yoğurmaya devam edin. Köftelik bulgur iyice yumuşadıktan sonra kıyılmış maydanozu koyun, bulgura karıştırın. Avcunuzu ıslatarak şekil verin. Yeşillikle birlikte servis yapın.
MALZEMELER
500 gr dana kıyma (iki kere çekilmiş), 500 gr köftelik bulgur, 2 orta boy soğan, 2 domates, maydanoz, 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 çorba kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı acı pul biber (isteğe bağlı), kimyon, tuz, karabiber, 1demet taze soğan Garnitür İçin: 1 Adet orta boy soğan 1 demet maydanoz 2 çorba kaşığı sumak ve zeytinyağı

Aya Köfteli Çorba
Kıymayı tuz ve karabiber ile yoğurun. Nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayın. 1 yemek kaşığı sıvı yağda 10 dakika kızartın. Et suyunu kaynatın. İçine domates ve biber salçası ile nohutu ilave edin. Aya çorbası hamurunu da koyup 15 dakika pişirin. Köfteleri ekleyin. 5 dakika daha kaynatın. Yoğurdu iyice karıştırıp çorbaya ilave edin. Tereyağını kızdırın. İçine nane ilave edip çorbanın üstüne dökün ve servis yapın.
MALZEMELER
1 su bardağı yoğurt, nane, tereyağı, 200 gr kıyma, tuz, karabiber, 1.5 lt et suyu, 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası, 1/2 su bardağı Aya çorbası hamuru, 1/2 su bardağı haşlanmış nohut, kızartmak için sıvıyağ

Biberli Tavuk
Soğanları ve sarımsakları temizleyip kıyın. Biberlerin çekirdekli kısımlarını temizleyip ince şeritler halinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup iri iri doğrayın. Tavuk etlerini teflon tavaya alıp etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Zeytinyağı, kıyılmış soğan ve sarımsakları ekleyip soteleyin. Biber, domates, tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın. 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
500 gr tavuk kuşbaşı 1 soğan Kırmızıbiber 5 çarliston biber 2 diş sarımsak 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 domates Tuz, karabiber, kekik




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Alafranga bütçe kurbanıBu rol için 10 yıl bekledi
Yemek değil maske yapın!Ağrıları önemseyin!
Kalp-damar...İlham perisini arıyor
Karar ver artık Ece!Nükhet de nostalji yaptı
200 bin dolarlık restorasyon'Susma' susmuyor
Alemin teki!Çocuklara bal yedirin
Obezlik taşa neden oluyorBesin deposu midye
Püf noktasıAcil servis
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile Tarot kartları
GÜNCEL
Mermi Mermi yerine dolar yağdı
Geçtiğimiz yıl düğünlerinde havaya ateş eden Urfalı Pijan aşireti...
ÖSS'ye yeni model
Kaza nedeni ray kırılması
Birkaç çift mutluluk!
Dikkat! Grip dalgası artacak
Komşu dehşeti
Vahşi cinayete şok zanlı!
SPOR
Gökhan Gökhan tamam Topuz Mayıs'ta
Gökhan Ünal'la her konuda anlaşan Sarı-Lacivertli yönetim...
Fortis'te erken final
500 bin €'luk pürüz!
Son karar Dino Drpic
Muhteşem ikili
Siz alın ben göndereyim
Trabzon geri döndü: 4-0
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yoğun Kar 4°C 2°C 
ANKARA Kar -2°C -5°C 
İZMİR Çok Bulutlu 9°C 5°C 
ANTALYA Çok Bulutlu 12°C 6°C 
ADANA Yağmurlu 12°C 5°C 
EKONOMİ
IMKB E: 43.706,680 D:% -3,94
DOLAR S: 1,187 D:% 0,17
EURO S: 1,752 D:% 0,63
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku