Sucuklu Tarhana Çorbası Tencereye yağı alın. Küçük doğranmış sucukları ekleyip kavurun. Tarhanayı da kavrulan sucuklarla 1-2 sefer çevirin. Sıcak suyu yavaş yavaş tarhanaya ekleyin. Salça da ilave edip, koyulaştırın. Kısık ateşte kaynamaya bırakın. 10 dakika kaynatıp ocaktan alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. MALZEMELER 6 çorba kaşığı tarhana 200 gram sucuk 1 çorba kasığı salça 1 çay bardağı mısırözü yağ 7-8 su bardağı su Yeteri kadar tuz Üzerine; rendelenmiş kasar peyniri
Fiyonk Peyniri çırparak tost ekmeğine önlü arkalı sürün. Önce jambon, sonra kaşar ve tekrar jambon koyun.Tost ekmeğini üzerine kapatın. Üzerine turşu ve mantarı da koyun. Tekrar tost ekmeği koyup maydanozla süsleyin. Tabakta mevsim meyveleri ile servise sunun. MALZEMELER 200 gr beyaz peynir (yumuşak) 1 dilim kaşar peyniri 2 dilim dana jambon, 1 veya iki salatalık turşusu, Bir kaç tane mantar, 3 dilim tost ekmeği
Armut Tatlısı 3 adet armutu düzgünce ortadan ikiye kesin. Kabuklarını soyup, içine zarar vermeden çekirdeklerini çıkarın. Ateşe dayanıklı çukur bir kaba dizin. Üzerlerine 2 çorba kaşığı toz şekeri yarım su bardağı portakal likörün ilave edin. En üste 1 tatlı kaşığı tarçın serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra armutları yarım saat soğumaya bırakın. Daha sonra üzerine krem şanti sıkıp servis yapın. MALZEMELER 3 adet armut 2 çorba kaşığı toz şeker Yarım su bardağı portakal likörü 1 tatlı kaşığı tarçın 1 su bardağı krem şanti