Sebze Tava MALZEMELER 1 Adet Patates 1 Adet Havuç 1 Adet Soğan 1 Adet Kabak 1 Demet Maydanoz Mercanköşk Tarhur Fesleğen 1-2 Çorba Kaşığı Mısı Unu 1 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı Tuz
Patates, havuç, soğan ve kabağı yıkayıp temizleyelim. Maydanoz, mercanköşk, tarhun, fesleğen ve sebzeleri az suda haşlayıp, püre haline getirelim. Yağsız bir tavada bir tatlı kaşığı zeytinyağı kızdıralım. Hazırladığımız sebzeli karışımdan tavaya bir kepçe kadar alalım. Şekil verebilmek için sebzenin içine bir miktar mısır unu ilave edelim. Sebzeler mücver şeklini aldığında alt üst ederek iki tarafını da kızartalım. Dilediğimiz miktarda kızardığında tabağa alarak garnitürlerle zenginleştirip ana yemek olarak servis yapalım.
Havuç Helvası MALZEMELER 1 kaşık margarin 1,5 kg havuç, 3 bardak süt, 2 kaşık un, 2 kaşık nişasta, 1 bardak şeker, 2 kaşık pekmez,1 çay bardağı ceviz, 1 çay bardağı süt
Havuçları temizleyip rendeleyerek tencereye alın. Üzerine 3 su bardağı sütü ilave edin. Kısık ateste sütü çekene kadar pişirin. İçine şeker, margarin ve pekmezi ilave edin. Diğer tarafta nişasta ve unu bir çay bardağı sütün içine koyup ezin. Havucun içine ilave edip beş dakika daha pişirin. Ocaktan havuçları alıp servis tabağına koyun. Üzerine fıstık veya ceviz koyup, soğuk olarak servise sunun.
Roka Çorbası MALZEMELER 250 gr Roka 1 Adet Soğan 1 Kutu Krema 3-4 Bardak Tavuk Suyu 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu 1/2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ Tuz, Karabiber
Bir yemeklik soğanı, yarım bardak sıvı yağda, yıkanıp, ince doğradığınız rokayla kavuralım. Üzerine bir tatlı kaşığı limon suyu ve 3-4 bardak tavuk suyunu ilave edelim. Çorbanın içine bir kutu krema ekleyerek kaynatalım. Hazırladığınız çorbayı blendırdan geçirdiğiniz. Üzerine önceden ayırdığınız roka yapraklarını dökerek servis yapın.