Yayla Çorbası Bir tencerede et suyunu kaynatın. İçine pirinci ilave edin. Başka bir tencerede un, tereyağı ya da margarinin 100 gramını, yoğurt ve yumurta sarısı ile karıştırın. Karışıma bir bardak su ilave edip, bir kez daha iyice karıştırın. Ateşi iyice kısın. Karışımı, et suyunun içine bir tel süzgeçten geçirerek katın. Kaşıkla sürekli karıştırarak yedirin. Tuzunu da attıktan sonra yayla çorbasını ağır ateşte 20 dakika pişirin. Bir sahanda kalan tereyağı yada margarini eritip, kekiği ilave edin. Kekikli yağı çorbanın üzerinde gezdirip sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER 10 su bardağı et suyu 1 su bardağı pirinç 5-6 su bardağı un 125 gr tereyağı veya margarin 250 gr yoğurt 2 yumurta sarısı 2 çay kaşığı kekik, tuz
*** Taze Kaşarlı Köfte Kıymanın üzerine soğanı rendeleyin. Ekmek içi, tuz, karabiber ve suyu içerisine ilave ederek yoğurun. Yoğurduğunuz kıymayı iki parçaya bölün. Birinci iç yumağı yağlı kağıt üzerine serin. Dilim kaşar peyniri üzerine dizin. İkinci yumağı da peynirlerin üzerine yerleştirin. Bıçağınızı ıslatarak istenilen şekilde kesin. Teflon tavada fırın ızgarasında pişirin. Üzerine istenirse ketçap ve mayonez gezdirin.
MALZEMELER 500 gr kıyma 250 gr dilim kaşar peyniri 1 adet kuru soğan, 1 su bardağı ufalanmış ekmek içi, yarım kahve fincanı su, yeteri kadar tuz, karabiber
*** Sebzeli Cevizli Fava Kuru baklayı akşamdan ıslatın. Tüm sebzeleri küp biçiminde doğrayıp, baklayı da ekleyin. Tuzunu, şekerini ekleyin ve yumuşayana dek pişirin. Sebzeleri tel süzgeçten geçirin. Nişastayı soğuk suda birkaç dakika karıştırarak eritin. Sebzelere ekleyip, karıştırmaya devam edin. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Hazırladığınız karışımı küçük bir tepsiye dökün. Soğumaya bırakın. Üzerine ince kıyılmış dereotunu serpip, cevizle süsleyin. Dilimleyerek servis yapın
MALZEMELER 250 gr kuru bakla 1 havuç, 1 kereviz 1 patates, 2 soğan 1 çay bardağı ayçiçek yağı, 1 çorba kaşığı toz şeker, 1 çorba kaşığı nişasta 1/2 demet dereotu 8-10 ceviz, tuz