Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 25 Ocak 2008  

Günün mönüsü



Yayla Çorbası
Bir tencerede et suyunu kaynatın. İçine pirinci ilave edin. Başka bir tencerede un, tereyağı ya da margarinin 100 gramını, yoğurt ve yumurta sarısı ile karıştırın. Karışıma bir bardak su ilave edip, bir kez daha iyice karıştırın. Ateşi iyice kısın. Karışımı, et suyunun içine bir tel süzgeçten geçirerek katın. Kaşıkla sürekli karıştırarak yedirin. Tuzunu da attıktan sonra yayla çorbasını ağır ateşte 20 dakika pişirin. Bir sahanda kalan tereyağı yada margarini eritip, kekiği ilave edin. Kekikli yağı çorbanın üzerinde gezdirip sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER
10 su bardağı et suyu 1 su bardağı pirinç 5-6 su bardağı un 125 gr tereyağı veya margarin 250 gr yoğurt 2 yumurta sarısı 2 çay kaşığı kekik, tuz

***
Taze Kaşarlı Köfte
Kıymanın üzerine soğanı rendeleyin. Ekmek içi, tuz, karabiber ve suyu içerisine ilave ederek yoğurun. Yoğurduğunuz kıymayı iki parçaya bölün. Birinci iç yumağı yağlı kağıt üzerine serin. Dilim kaşar peyniri üzerine dizin. İkinci yumağı da peynirlerin üzerine yerleştirin. Bıçağınızı ıslatarak istenilen şekilde kesin. Teflon tavada fırın ızgarasında pişirin. Üzerine istenirse ketçap ve mayonez gezdirin.

MALZEMELER
500 gr kıyma 250 gr dilim kaşar peyniri 1 adet kuru soğan, 1 su bardağı ufalanmış ekmek içi, yarım kahve fincanı su, yeteri kadar tuz, karabiber

***
Sebzeli Cevizli Fava
Kuru baklayı akşamdan ıslatın. Tüm sebzeleri küp biçiminde doğrayıp, baklayı da ekleyin. Tuzunu, şekerini ekleyin ve yumuşayana dek pişirin. Sebzeleri tel süzgeçten geçirin. Nişastayı soğuk suda birkaç dakika karıştırarak eritin. Sebzelere ekleyip, karıştırmaya devam edin. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Hazırladığınız karışımı küçük bir tepsiye dökün. Soğumaya bırakın. Üzerine ince kıyılmış dereotunu serpip, cevizle süsleyin. Dilimleyerek servis yapın

MALZEMELER
250 gr kuru bakla 1 havuç, 1 kereviz 1 patates, 2 soğan 1 çay bardağı ayçiçek yağı, 1 çorba kaşığı toz şeker, 1 çorba kaşığı nişasta 1/2 demet dereotu 8-10 ceviz, tuz




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Şahika'nın yolunda!Eurovision'da birinciyiz
Anlamlı bakışların sırrıAğrınızı hafifletin
Kolesterol hakkında genel bilgiEvinin kadını olacak
Minik Serçe desteğiŞubat'ta buluşacak
Gönlüne göre partner yok!Annelere seslendi
Gladyatör SezarBıçak altında hayat!
Babalık dersi!Fazla nişasta karaciğere zararlı
Saç tıraşı enfeksiyon nedeniOmega-3 diyabete engel
Püf noktasıAcil servis
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile Tarot kartları
GÜNCEL
El El Kaide ile savaş
Terör bu kez yüzünü El Kaide olarak gösterdi. Gaziantep'teki hücre...
Son okul zili bugün çalıyor
Azim kazandı
Mucize bebek doğdu
Şantajlı dolandırıcılık
Endişelenmeyin!
Cennetten bir köşe
SPOR
Topuz Topuz seferberliği
Sarı-Lacivertliler, Kayseri Başkanı Recep Mamur'a 4 milyon euro+2...
Maldonado gibisi yok
Feldkamp bastırıyor
Transfer kavgası
Havaya girersek herşey biter!
Koltuk için yargıya baskı
Lincoln için şok iddia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 7°C 3°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu -2°C -5°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 11°C 4°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 16°C 7°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 13°C 4°C 
EKONOMİ
IMKB E: 45.010,730 D:% 5,81
DOLAR S: 1,184 D:% -1,58
EURO S: 1,739 D:% -0,66
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku