Bezeli Ayva Tatlısı Ayvanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Bir tencereye alıp üzerine şeker ve su ekledikten sonra ayvalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Bezeleri ılık sütle ıslatıp servis tabağına dizin. Bezelerin üzerine krem şanti sürüp pişirdiğiniz ayva parçalarını yerleştirin ve ceviz serpin. Bezeler bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Hazırladığınız tatlıyı bir gece buzdolabında bekletin. Daha sonra üzerine çikolatalı sos dökerek servis yapın.
Malzemeler 1 ayva 1 su bardağı krem şanti 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı tozşeker 1 çay bardağı su 2 paket beze 1 su bardağı dövülmüş ceviz 1 paket hazır çikolatalı sos
* * * Gelin Fasulyesi Fasulyeleri akşamdan suda bekletin. 2 kaşık margarine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin. Pembeleşmeye başladığında kuzu etini ilave edin. Eti, suyu çekene dek kavurun. Fasulyeleri, kabuklarını soyduktan sonra kuşbaşı iriliğinde kestiğiniz patatesleri, yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci ilave edin. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Su kaynadıktan sonra kısık ateşte 40 dak. pişirip, servis yapın.
Malzemeler 1 yemek tabağı dolusu kurutulmuş taze fasulye, 2 kaşık margarin, 2 soğan, 200 gr kuşbaşı kuzu eti 2 patates, 1/2 çay bardağı pirinç 1 kaşık salça, tuz
* * * Yoğurtlu Tutmaç Çorbası Bir kapta un, yoğurt, limon suyu ve yumurta sarılarını sütle karıştırın. Bir tencerede et suyunu kaynatın. Kaynamakta olan et suyuna yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ilave edin. Ağır ateşte 15 dakika kaynatın. Ayrı bir kapta tereyağını eritip pulbiberle karıştırın. Hazırladığınız çorbanın üzerine dökün. Kruton ekmekle servis yapın.
Malzemeler 1 lt et suyu, 3 kaşık un, 2 kaşık yoğurt, 1 kaşık tereyağı, 1 limon suyu, 2 yumurta sarısı, 1 bardak süt 1 kahve kaşığı pulbiber Süsleme için: Kruton ekmek