Tava Katmeri Şeker ve suyu bir kapta kaynatıp soğumaya bırakın. Unu aldığı kadar su ve tuz ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamurdan, cevizden biraz daha büyük 8 parça koparıp sıvıyağla yağlayın. Hamurları bir tepsiye aralıklı olarak dizip üzerini streç folyoyla kapatın. 2 saat dinlendirin. Tezgâhı unlayıp hamurları merdane ile biraz açın. Hamurun bir ucundan tutup havada başınızın üzerinden çevirerek tezgâhın üzerine vurup açın. Ortasına bir parça kaymak yerleştirip zarf şeklinde kapatın. Kızgın yağda iki taraflı kızartıp soğuk şerbete ilave edin. Üzerlerine antepfıstığı serperek servis yapın.
Malzemeler 400 gr baklavalık un Aldığı kadar su 4 parça sahan kaymağı Kızartmak için sıvıyağ Tuz Şurup için: 2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su Üzeri için: 1 çay bardağı çekilmiş antepfıstığı
* * * Zeytinyağlı Kuru Dolma Soğanların küp şeklinde doğrayıp kavurun. Pirinç, biber ve domates salçası ile baharatları ilave edip 1-2 dakika kavurun. 1 su bardağı sıcak su ekleyip demlendirin. Kuru biber ve patlıcanları sıcak suda yarım saat bekletin. Suyu süzülen biber ve patlıcanları iç malzemeyle doldurup tencereye dizin. 1.5 su bardağı su ekleyip orta ateşte 20 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
Malzemeler 1 kg kuru biber ve patlıcan, 1.5 su bardağı pirinç, 4 soğan, 2.5 su bardağı su, zeytinyağı, 1 kaşık biber salçası, domates salçası, karabiber, kırmızı tozbiber, kuru nane, tuz
* * * Havuçlu Kabak Mezesi Kabak ve havuçları temizleyip rendeleyin. Zeytinyağının yarısını tavada ısıtın. Kabak ve havucu ekleyip soteleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Sarımsakları soyup ezin ve bir kâseye alın. Kabak, havuç, yoğurt, mayonez, kalan zeytinyağını ve tuz ekleyip karıştırın. Dereotu ile süsleyip servis yapın.
Malzemeler 2 kabak 2 havuç 3 çorba kaşığı yoğurt 3 çorba kaşığı mayonez 1 çay bardağı zeytinyağı 2 diş sarımsak 2 dal dereotu Tuz