15 yıl önce kurulan Ergenekon çetesinin anayasasında 'devleti sevmeyene ölüm' felsefesi var.
Temelleri Soğuk Savaş yıllarına dayanan Ergenekon çetesinin anayasası niteliğindeki belgede, oldukça sert ifadeler bulunuyor. Ana felsefesi 'devleti sevmeyene ölüm' olan çete, 'resmi istihbarat kuruluşları yanında legal ve illegal örgütlere karşı da mücadele etme zorunluluğu' nedeniyle, faaliyetlerini 'yeni ve gelişmiş yöntemlerle sürdürmeyi' amaçlıyor.
* * * Faili meçhul bağlantısı Örgütün Türkiye'deki siyasi faili meçhullerle ilgili bağlantısı da araştırılıyor. Gözaltına alınanlara ilk gün avukatlarla görüşme izni verilmedi.
***
'Devleti sevmeyene ölüm'
15 yıl önce faaliyete başlayan Ergenekon Çetesi'nin ele geçirilen gizli tüzüğünde, Türkiye Cumhuriyeti'nin iç ve dış düşmanlarının ortadan kaldırılması yer alıyor.
Danıştay saldırısının ardından emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin'in olayla ilgili bağının belirlenmesiyle gündeme gelen Ergenekon'un, 'gizli tüzüğü' de ortaya çıkmıştı. Tüzük de örgütün devleti korumak adına her türlü siyasi suikastler, mafyadan eleman kullanımı, entelektüellerden yararlanma, naylon terör örgütü kurma gibi her türlü yasadışı yolu meşru saydığı gözler önüne serilmişti. 'Yaşamsal önemi var' Örgütün ana felsefesi ise 'Devlet düşmanlarına ölüm'. Çetenin anayasası niteliğindeki belgede şu ifadeler yer alıyor: "Dış güçler ve içerideki işbirlikçilerinin tek amacı Türkiye Cumhuriyeti'ni bölerek, parçalayarak yıkmaktır. Bunun içindir ki Ergenokon, Türkiye Cumhuriyeti için her zaman olduğundan çok daha fazla yaşamsal bir önem ifade eder"
Kimin hazırladığı belirsiz Kim tarafından kaleme alındığı bilinmeyen belgede, Türkiye'nin gerçek koruyucularının kendilerinin olduğu öne sürülüyor. Ergenekon çetesinin, halen yer altına inmiş 30-40 civarında bağımsız hareket eden "aşırı devletçi" gruba yön verdiği sanılıyor.