Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 22 Ocak 2008  

Süper Lig panoraması



BEŞİKTAŞ
Vedat OKYAR (Vatan):
Beşiktaş iki yüzlü bir takım. İlersi iyi gerisi yok. Bu takımın öyle oyuncuları var ki maçı değiştirir. Delgado oyunu süsledi, maçın ambalajını da yaptı. Tello bu takımın çok büyük işini görüyor. Bütün gollerde parmağı var. Nobre'yi Beşiktaş'a geldiğinden bugüne en iyi topu oynarken gördüm. Cisse zaten iyi takım oyuncusu. Son maçlarda ileriyi de düşünmeye başlayınca goller de gelmeye başladı.

Ömer GÜVENÇ (Akşam): Açık ve net görüldü ki Beşiktaş üçlü defans oynayamıyor. Amatör bir takımın yemeyeceği goller yedi. Rakip kim olursa olsun 2-0'dan maçı 4-2'ye getirmek kolay değil. Holosko hariç Kartal'ın yabancıları mükemmele yakın oynadı. Delgado'nun attığı golü Carlos atsaydı 6 ay jeneriklerde kalırdı. Kartal dünkü maçı kazanarak dosta düşmana şampiyon olacağını gösterdi. Ancak maçı kazanmalarına rağmen sahaya çıkan onbirin dizilişi yanlıştı.

FENERBAHÇE
Ziya ŞENGÜL (Star):
Çok zorlu gözüken Gaziantep deplasmanında Fenerbahçe takım olarak çok iyi futbol sergiledi. Belki son 10 yılda ben böylesine olumlu bir futbol sergileyen Fenerbahçe izlemedim. Sarı-Lacivertli ekip sahanın tümünde hata yapmazken orta saha kontrolünü elinde tuttu ve hücumda çoğaldı. Alex'in futbol resitali ise seyredenlere çok büyük keyif verdi.

Rıdvan DİLMEN (Milliyet):
Alex, Gaziantepspor önünde ilerde topu tuttu, olumlu kullandı. Arkadaşlarını rahatlattı, defansının hep nefes almasını ve rahat yerleşmesini sağladı. Zemin de Fenerbahçe'nin istediği gibiydi. Bu mevsimde böyle saha bulmak zordur. Hem bunu iyi değerlendirdiler hem de dolu dolu çok iyi oynayarak haklı bir galibiyet aldılar. Gaziantep ise önemli oyuncularla yollarını ayırmanın sıkıntısını yaşadı.

GALATASARAY
Levent TÜZEMEN (Sabah):
Kalli'nin Rize maçını kazanan kadroyu bozmaması, Bouzid'in yerine Emre'yi monte etmesi takım uyumu adına akılcıydı. Bursa futbol oynamaktan çok agresif bir yapı içinde Galatasaray'ı sinir tuzağının içine çekmeye çalıştı. Egemen ile İsmail Güldüren'in provokatif yapıya bürünüp Barış, Uğur ve Hakan Şükür'e sert girmesi oyunu elektriklendirdi.

Aziz ÜSTEL (Fotomaç):
Galatasaray'ın en büyük özelliği orta sahasında koşan genç oyuncuların olması. Ama Arda'nın dışında hünerli ayakları yok. Ama bu futbolcu Rize maçında sahanın en iyisiyken dün sahada var olup olamadığını anlayamadım. Galatasaray Basinas ya da başka bir ön libero arayacağına iyi bir stoper peşinde koşsa daha iyi olur. Rize, Sarıyer ve Bursa gibi maçlarda Emre ve Servet'le idare edersin ama Leverkusen önünde ne yaparsın bilinmez.

GOLKRALLIĞI
10 GOL: Gökdeniz (Trabzonspor), Semih (Fenerbahçe), Nonda (G.Saray)
9 GOL: Mehmet Yıldız (Sivasspor)
8 GOL: Muhammed Ali (Sivasspor), Holosko, Bobo (Beşiktaş), De Nigris (Ankaraspor), Gökhan (Kayserispor)
7 GOL: Yusuf (Denizlispor), Murat Hacıoğlu (Konyaspor), Mehmet Çakır (G.Birliği), Alex, Deivid (Fenerbahçe)
6 GOL: Ümit Karan (Galatasaray), Theou (Kasımpaşa), Umut (Trabzonspor)
5 GOL: Ceyhun (Trabzon), Serkan (OFTAŞ), Veysel (Konya), Kratochvil (Denizlispor) Delgado (Beşiktaş), Okan (G.Birliği)

19. HAFTANIN MAÇ SONUÇLARI
Büyükşehir-Sivas: 0-2, Trabzon-OFTAŞ: 1-2, Beşiktaş-Kasımpaşa: 4-2, Ankaraspor-V.Manisa: 1-0, Denizli-Ankaragücü: 1-1, Kayserispor-Konyaspor: 3-0, G.Birliği-Ç.Rize: 4- 1, G.Antepspor-Fenerbahçe: 0-5, G.Saray-Bursaspor: 1-0.

HAFTANIN TAKIMI
Fenerbahçe

Gaziantepspor gibi zorlu bir deplasmanda mükemmel bir futbol sergileyen Fenerbahçe rakibini topa tuttu. Tek kötü oynayan oyuncunun olmadığı Sarı-Lacivertli takım haftanın en başarılı ekibi olmaya hak kazandı.

HAFTANIN HAKEMİ
K.Müftüoğlu

Kayserispor-Konyaspor maçında çok başarılı bir yönetim gösterdi. Yardımcı hocalarıyla iyi anlaşırken pozisyonları da yakından takip etti. Gösterdiği kartlar ise yerinde kararlardı.

HAFTANIN KARMASI

Serkan (A.Gücü)
Kemal (Kayseri)
Servet (G.Saray)
Tello (Beşiktaş)
Emre Aşık (Ankara)
Alex (F.Bahçe)
Nobre (Beşiktaş)
Abdurrahman (Sivas)
Deivid (F.Bahçe)
Okan (G.Birliği)
İbrahim (OFTAŞ)

HAFTANIN FUTBOLCUSU
Tello (Beşiktaş)

Beşiktaş'ın Şilili futbolcusu Tello, Kasımpaşa önünde mükemmel oynadı. Siyah-Beyazlı oyuncu sadece 3 asistle yetinmeyerek sahanın her yerine krampon izlerini bıraktı ve çok büyük alkış aldı.

HAFTANIN GOLÜ

Beşiktaş'ın Arjantinli yıldızı Delgado'nun golü jeneriklere geçecek güzellikteydi. Sol çaprazda topla buluşan Delgado kalecinin öne çıktığı anda topa nefis vurarak şık bir gol kaydetti.

HAFTANIN KARE ASI
Alex (F.Bahçe)
Tello (Beşiktaş)
Servet (Galatasaray)
Okan (G.Birliği)

HAFTANIN TEKNİK ADAMI
Zico (Fenerbahçe)
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Gaziantep deplasmanında takımını çok iyi yönetti. Rakibin zaaflarını en iyi şekilde tespit eden Brezilyalı hoca zorlu deplasmanın kazasız geçilmesinde çok önemli bir rol oynadı.

HAFTANIN OLAYI
Zirvedeki dörtlü doludizgin

Ligin 19. haftasının en önemli olayı Sivasspor, G.Saray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın haftayı 3 puanla kapatması oldu. Fenerbahçe ise Gaziantep'i deplasmanda 5-0 gibi net bir skorla yenerken beğeni kazandı.

KART GÖRENLER

SARI KARTLAR: İlyas, Volkan, Cesario, Tjikuzu (Büyükşehir), Musa, Akın (Sivasspor), Ayman, Serkan, Hüseyin (Trabzonspor), Sandro (Gençlerbirliği OFTAŞ Spor), Askou (Kasımpaşa), Nobre, İbrahim Üzülmez (Beşiktaş), Allyson, Burak, Rafael (Vestel Manisa), Emre Aşık (Ankaraspor), Murat Erdoğan, Gökhan Emreciksin (Ankaragücü), Bülent, Hasan Yigit (Denizlispor), Da Silva, Erkan, Neca (Konya), Kürşat, Rodrigues (Ç.Rize), El Saka, Isaac (G.Birliği), Barış (Galatasaray), Egemen, Vega (Bursaspor)
SARI KART CEZALILARI: Tjikuzu, Volkan ( İstanbul Büyükşehir), Murat Erdoğan (Ankaragücü), Barış (Galatasaray)
KIRMIZI KARTLAR: Gökhan (İstanbul Büyükşehir), Borbiconi (Vestel Manisaspor), İbrahim Ege (Ankaragücü), Ömer (Konyaspor), Ömer Erdoğan, Mustafa Sarp (Bursaspor)

KADER ANI
Trabzonspor-G.Birliği OFTAŞ maçının 88. dakikasında skor 1-1 devam ederken orta sahadan aldığı pasla ceza alanının solunda topla buluşan İbrahim'in defans oyuncularını geçerek yaptığı vuruşta top Ahmet'in solundan Trabzon ağlarıyla buluştu. Bu bir kader anıydı. Galatasaray- Bursaspor karşılaşmasında da Bursaspor defansından İsmail'in sektirdiği topla buluşan Nonda rakip futbolcunun yaptığı bu hatayı affetmeyerek takımının golünü attı. Bu da bir kader anıydı.

CEZA TAHTASI

GAZİANTEPSPOR Gaziantepspor gibi Süper Lig'de oynayan bir takım, Fenerbahçe önünde hiçbir varlık gösteremedi. Amatör bir takım olsa inanın Gaziantep'ten daha iyi mücadele ederdi. 90 dakika Fenerbahçe'yi seyretmekten başka birşey yapmadılar.
SAFFET SUSİÇ Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Saffet Susiç, kötü gidişata hiçbir önlem alamadı. Geçen hafta olduğu gibi takımının kötü savunma yapmasına hiçbir önlem alamadı. Saffet Susiç bundan sonrası için derhal toparlanmak zorunda.

PAF Ligi maç sonuçları
Büyükşehir:Sivasspor 0-1
Trabzon-OFTAŞ: 5-0
Beşiktaş-Kasımpaşa: 2-2
Kayserispor-Konyaspor: 0-0
Ankaraspor-V.Manisa: 0-0
Denizli-Ankaragücü 2-1
G.Birliği-Ç.Rizespor 0-1
G.Antep-F.Bahçe: 0-0
Galatasaray-Bursa: 1-0

VESTEL MANİSASPOR FİRE VERMEYE DEVAM EDİYOR

PAF Ligi'nde 19. hafta maçları geride kalırken Vestel Manisaspor puan kaybetmeye devam ediyor. Lider, Ankaraspor karşısında bir puanla yetinirken 2 puan daha kaybetti Galatasaray ise Bursaspor'u 1-0 mağlup ederek Vestel Manisaspor'a puan olarak biraz daha yaklaştı. Haftanın en farklı galibiyetini ise OFTAŞ'ı 5-0 yenen Trabzonspor oldu. PAF Ligi'nde 4 karşılaşma berabere biterken toplam 15 gol kaydedildi.

HAFTANIN PROGRAMI
FORTIS TÜRKİYE KUPASI: Yarın:
(A Grubu)
13.30-D.DİSKİ-Ankaraspor, Çaykur Rizespor-Ankaragücü (C Grubu)
13.30- Gaziantep- Kayserispor, Alanyaspor-Fenerbahçe, (D Grubu)
19.00-Denizli-Bursa, G.OFTAŞ-Galatasaray,
24 OCAK Perşembe: (B Grubu)
13.30- Adana Demir-Vestel Manisa
19.00- Trabzonspor-Gençlerbirliği.
SÜPER LİG - 20. HAFTA:
26 Ocak Cumartesi: (13.30)
G.Birliği OFTAŞ- İstanbul BŞ., Konyaspor-Ankaraspor
(19.00) Beşiktaş-G.Antep,
27 Ocak Pazar: (13.30) V.Manisa-Denizli, Kasımpaşa-Kayseri
(14.00) Sivasspor-Fenerbahçe
(19.00) Ankaragücü-G.Saray,
28 Ocak Pazartesi:
(13.30)
Bursa-G.Birliği,
(20.00) Ç.Rize-Trabzonspor.


BORA BESİM ILICA

DİĞER SPOR HABERLERİ
Yerli harekatıİşte gerçekler
O da sezonu kapattı mı!İpler Yiğido'da
Meite'ye yeni teklifHakan'ın ölüsü yeter
Alex'e yakın korumaBeşiktaş şampiyon olur
Önce yanacak sonra donacak4 futbolcu geliyor
İzmir'de sessiz geceBilgecan iyi durumda
Haber turu
SAKLAMBAÇ
Kırca'nın Kırca'nın intikamı ağır oldu
Show TV'ye transfer olan Ali Kırca'nın, ilk iş olarak 2 yıl önce...
Cilt tipinizi öğrenin
Panik olmayın
Tek gıda rejimleri sağlığı...
Armağan şarkıcı oluyor
Kabadayı Kenan kendi filmini...
Bekarlık canımıza yetti
EKONOMİ
Piyasalar Piyasalar yara aldı
ABD ekonomisine ilişkin endişelerin derinleşmesi, dünya borsalarını...
Numara taşıma son çeyrekte
397 YTL taksitle ev
KDV indirimi önerisi
Saudi Telecom Türkiye...
1 milyon ton yiyecek tüketildi
Petrol 90 $'ın altında
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 12°C 4°C 
ANKARA Sisli 4°C -7°C 
İZMİR Çok Bulutlu 16°C 5°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 16°C 9°C 
ADANA Az Bulutlu 16°C 2°C 
EKONOMİ
IMKB E: 45.544,080 D:% -6,40
DOLAR S: 1,209 D:% 2,37
EURO S: 1,752 D:% 1,36
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku