Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 22 Ocak 2008  

Günün mönüsü



Patates Kroket
MALZEMELER
2 kg patates 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 3 yumurta 3 yumurta sarısı 1 su bardağı tel şehriye Kızartmak için bir miktar sıvıyağ Karabiber Tuz

Patatesleri iyice yıkayın. Üstüne çıkacak kadar su dolu tencereye koyun. Yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre yapın. Yumurta, peynir, tuz ve karabiberi ilave edip iyice karıştırın. Püreden iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak uzun ve yassı köfteler hazırlayın. * Yumurta sarılarını bir kapta çırpın. Hazırladığınız patates köftelerini önce yumurta sarısına sonra tel şehriyeye bulayın. * Sıvıyağı tavada kızdırın. Patates köftelerini yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.

Bamya Çorbası
MALZEMELER
200 gr çiçek (kuru) bamya, 100 gr yağlı kuzu eti 3 soğan, 3 domates, 5-6 su bardağı su, 3 limon, 1 çorba kaşığı kuyruk yağı, 1 çorba kaşığı sade yağ, tuz

Bamyaların tüylerinin dökülmesi için kalburda elle ovun. Limonlu suda yıkayın. Birkaç limon dilimi eklediğiniz kaynar suda haşlayıp iplerini çıkarın. Eti ve soğanı küçük küçük doğrayın. Domatesleri rendeleyin. Soğan ile eti sade yağ ve kuyruk yağında kavurun. Domatesi ilave edin. Su ve tuz ekleyip kaynatın. Su kaynayınca 2 limonun suyunu ekleyin. Bamyayı ilave edip karıştırmadan pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Etli Pilav
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç 3 çorba kaşığı margarin 3.5 su bardağı su 150 gr kuzu kuşbaşı et 2 havuç 1 soğan 1 et suyu tableti 2 dal dereotu Tuz, karabiber

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suda durulayıp iyice süzün. Soğanı soyup kıyın. Havucu temizleyip iri iri rendeleyin. Dereotunu temizleyip dal dal ayırın. Margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Eti ilave edip kavurun. Havuç ve su ekleyerek etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinç, et suyu tableti, tuz ve karabiber ilave edip 15 dakika kısık ateşte pişirin. Dereotu ile süsleyip sıcak servis yapın.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Kırca'nın intikamı ağır olduCilt tipinizi öğrenin
Panik olmayınTek gıda rejimleri...
Armağan şarkıcı oluyorKabadayı Kenan kendi...
Bekarlık canımıza yettiTilbe'den vazgeçemiyor
Sarışınım ama aptal değilim!'Sultan'ı çok kızdırdılar
Hâlâ borç temizliyorİki 'güzel'den ateşli pozlar
Kuklası da iş yaparPerdede Broderi klasiği
Bu çanta çok ateşli!Bezi artık papatya özlü
Limon kürü ile ferahlayınSigara astımı tetikliyor
Gribin ilacı bol su içmekMakarna deyip geçmeyin
Püf noktasıAcil servis
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile Tarot kartları
GÜNCEL
MYO MYO mezunlarında kısa dönem heyecanı
Yüksekokul mezunlarına da kısa dönem askerlik hakkı tanınması için...
Hesaplar karıştı
Okula tabancayla girip...
Generalin aşk istifası
Buz gibi bir haber
Güzelliğin adresi değişiyor
Hem sağlık hem tatil
SPOR
Yerli Yerli harekatı
Kayseri Basın Sözcüsü Yücel Şahin, Sarı-Lacivertliler'in teklifini...
İşte gerçekler
O da sezonu kapattı mı!
İpler Yiğido'da
Meite'ye yeni teklif
Hakan'ın ölüsü yeter
Alex'e yakın koruma
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 12°C 4°C 
ANKARA Sisli 4°C -7°C 
İZMİR Çok Bulutlu 16°C 5°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 16°C 9°C 
ADANA Az Bulutlu 16°C 2°C 
EKONOMİ
IMKB E: 45.544,080 D:% -6,40
DOLAR S: 1,209 D:% 2,37
EURO S: 1,752 D:% 1,36
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku