Patates Kroket MALZEMELER 2 kg patates 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 3 yumurta 3 yumurta sarısı 1 su bardağı tel şehriye Kızartmak için bir miktar sıvıyağ Karabiber Tuz
Patatesleri iyice yıkayın. Üstüne çıkacak kadar su dolu tencereye koyun. Yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre yapın. Yumurta, peynir, tuz ve karabiberi ilave edip iyice karıştırın. Püreden iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak uzun ve yassı köfteler hazırlayın. * Yumurta sarılarını bir kapta çırpın. Hazırladığınız patates köftelerini önce yumurta sarısına sonra tel şehriyeye bulayın. * Sıvıyağı tavada kızdırın. Patates köftelerini yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.
Bamya Çorbası MALZEMELER 200 gr çiçek (kuru) bamya, 100 gr yağlı kuzu eti 3 soğan, 3 domates, 5-6 su bardağı su, 3 limon, 1 çorba kaşığı kuyruk yağı, 1 çorba kaşığı sade yağ, tuz
Bamyaların tüylerinin dökülmesi için kalburda elle ovun. Limonlu suda yıkayın. Birkaç limon dilimi eklediğiniz kaynar suda haşlayıp iplerini çıkarın. Eti ve soğanı küçük küçük doğrayın. Domatesleri rendeleyin. Soğan ile eti sade yağ ve kuyruk yağında kavurun. Domatesi ilave edin. Su ve tuz ekleyip kaynatın. Su kaynayınca 2 limonun suyunu ekleyin. Bamyayı ilave edip karıştırmadan pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Etli Pilav MALZEMELER 2 su bardağı pirinç 3 çorba kaşığı margarin 3.5 su bardağı su 150 gr kuzu kuşbaşı et 2 havuç 1 soğan 1 et suyu tableti 2 dal dereotu Tuz, karabiber
Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suda durulayıp iyice süzün. Soğanı soyup kıyın. Havucu temizleyip iri iri rendeleyin. Dereotunu temizleyip dal dal ayırın. Margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Eti ilave edip kavurun. Havuç ve su ekleyerek etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinç, et suyu tableti, tuz ve karabiber ilave edip 15 dakika kısık ateşte pişirin. Dereotu ile süsleyip sıcak servis yapın.