Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 21 Ocak 2008  

Günün mönüsü



Elmalı Strudel
MALZEMELER
2 bardak un, tuz,1 yumurta, 4-5 kaşık ılık su, 2 kaşık sıvıyağ, 2 kaşık pudra şekeri, İç malzeme: 3 elma, 1 kahve fincanı file badem, 1 kahve fincanı kuru üzüm, 1 kaşık rendelenmiş limon kabuğu, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay bardağı tozşeker, 3 kaşık eritilmiş margarin Üzeri için: 1 yumurta sarısı, 1 kaşık pud raşekeri

Una; tuz, sıvıyağ, su, pudra şekeri ve yumurtayı ilave edip pürüzsüz olana kadar yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp 15 dakika dinlendirin. Fırını 190 dereceye ayarlayın. Elmaları 4'e kesip ince ince dilimleyin. Kuru üzümü ılık suda yumuşatın. Elma dilimlerini margarinle karıştırın. Badem, tozşeker, limon kabuğu, kuru üzüm ve tarçın ekleyip harmanlayın. Hamuru 1-2 mm kalınlığında açın. Kenarlarını keserek dikdörtgen bir hamur elde edin. Hamurun geniş kenarına hazırladığınız iç malzemeyi yayıp rulo yaparak sarın. Üzerine çırpılmış 1 yumurta sarısı sürün. Pembeleşene kadar pişirin.

Yoğurt Çorbası
MALZEMELER
1 bardak dövme (buğday), yarım bardak yeşil mercimek, yarım bardak nohut, 1 bardak süzme yoğurt, 2 kaşık un, 1 yumurta, 1 patates, 1 patlıcan, 2 sivribiber, 2 domates, 4-5 kaşık sıvıyağ, 6 bardak su, tuz, nane

Dövme, mercimek ve nohudu ayrı kaplarda haşlayın. Patates, domates, patlıcan ve sivribiberleri doğrayın. Yoğurt, yumurta, 3 kaşık sıvıyağ ve unu bir kapta çırpın. Suyu tencereye alıp karışımı ekleyin. Dövme, mercimek ve nohudu ilave edip karıştırın. Tencereyi ocağa alıp kaynayıncaya kadar karıştırın. Patlıcan, domates ve sivribiberi ekleyin. Arada bir karıştırarak pişirin. Tuz ekleyip tencereyi ocaktan alın.

Sacarası
MALZEMELER
1 kg un 250 gr tereyağı 2 yumurta 250 gr kaymak 1 su bardağı pudra şekeri Bir tutam tuz Süslemek için: Çekilmiş antep fıstığı

Tereyağını eritin. Una biraz su ve tuz ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp hamuru dinlendirin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp 10 beze hazırlayın. Bezeleri yufka şeklinde açın. Her bir bezeye birer kaşık tereyağı sürün. Ortalarına kaymak ekleyip rulo şeklinde sarın. Yufkaları yağlanmış fırın tepsisine dıştan içe doğru yerleştirin. Kalan yağı üzerine gezdirin. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serpin. Antep fıstığı ile süsleyin.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Emel Sayın'a dost kazığı'Şipşak' makyaj!
Her çocuk hasta olurTek gıda rejimleri...
7 yılımı silmek istiyorumSinan'ın sevgilisi gurbetçi
'Biraz da başarılarımı yazın'Şikayetçi olmadı
Simge 'Sarı'da karar kıldıNasıl yani?
'Soyunursam ailem üzülür'Seray, güçlü erkek sever!
Evini kendin döşeŞık ve modern çizgi
M-Square'de indirimGüzel göğüsler için buz masajı
Kadınlar daha kötümserKalın sesli erkeğe dikkat!
Gebelikte kalsiyum önemliPüf noktası
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile Tarot kartları
GÜNCEL
500 500 bin YTL'lik sünnet düğünü
Şanlıurfalı vekil Eyüpoğlu'nun torununun sünnetinde, dolarlar havada...
Kocanın katili 'eş'in sevgilisi
Kayıp dosya bulundu
Borç babası
Taşı 'Toprak'ı altın
Acıya bin karanfil
Spora şiddet karıştı
SPOR
İşte İşte Fener işte şov: 5-0
Gol sağanağına Kemal'in füzesiyle başlayan Kanarya, Alex'le 2'yi,...
Aslan Nonda: 1-0
Komutan işbaşında
Sürprizlerimiz var
Necati pazarlığı
Kartal'dan son hücum
Kayseri tam yol
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 11°C 3°C 
ANKARA Sisli 2°C -9°C 
İZMİR Çok Bulutlu 16°C 4°C 
ANTALYA Çok Bulutlu 17°C 9°C 
ADANA Az Bulutlu 15°C 0°C 
EKONOMİ
IMKB E: 48.657,460 D:% -0,50
DOLAR S: 1,177 D:% -0,13
EURO S: 1,726 D:% -0,14
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku