Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 20 Ocak 2008  

Taviz vermiyor

İnternette en çok dinlenen isim olan Serdem Coşkun, 7 yıllık ABD macerasını noktalayıp, müziğe döndü. Hiç bozulmayan tarzı ile örnek teşkil eden genç sanatçının besteleri ünlülerin dilinde.



Magazin aleminin ışıltılarını elinin tersiyle iten güzel sanatçı Serdem Coşkun, derinden ve temkinli adımlarla zirveye doğru ilerliyor...
Şarkıları dilerden düşmeyen Serdem Coşkun, magazin aleminin ışıltılarını elinin tersiyle itip, derinden ve temkinli adımlarla ilerliyor. Konserler veriyor, besteler yapıyor. Serdem Coşkun, "Dalından kopan yaprağın akibetini rüzgar tayin edermiş. Benim tüm çabam dalımdan kopmamak için oldu. Bam teline basıp ondan sonra ekranlarda kırıtan bir Serdem olamazdım. Yakışmazdı bana" diyor. Şarkıları dillerde. İnternette en çok dinlenen şarkılar ona ait. 10 yıl önce yaptığı "Alçak" şarkısı hala radyolarda istek alıyor. 7 yıl Amerika'da kaldıktan sonra Türkiye'ye döndü Serdem Coşkun. Müzik macerasına New York'ta devam etmek istemiş. Shakira gibisesiyle ve danslarıyla ön plana çıkması için teklif almış. Ama "Yapamadım" diyor. "Ben müziğimle varolmak istiyorum. Dans bana göre değil" diyerek teklifleri geri çevirdiğini söylüyor. Türkiye'ye döneli bir yıl olan Coşkun, müziğe kaldığı yerden devam ediyor. Bestelerini ünlü isimler selendiriyor ama o ortalarda görünmüyor. Magazin dünyasının ışıltılarını elinin tersiyle itiyor. Neden böyle yapığını soruyoruz Serdem Coşkun'a. İşte genç sanatçının verdiği cevaplar...

BU ALEM ÇOK YIPRATICI

* 10 yıl önce bir şarkı yapmıştın. "Senin bir adın yalancı , bir adın alçak!" O neydi öyle ya...
Ben bu şarkıyı yazdığımda aslında bu kadar keskin sözlerin olması büyük bir riskti. Tepki toplayacağımı biliyordum. Ama Türkiye'de 'reklamın iyisi kötüsü olmaz' mantığı maalesef şarkılara da yansımış durumda. Şarkı patladığında tepkiler aldım, ancak bir süre sonra tepkiler ilgiye dönüştü.

* Ama sen hangi halet-i ruhiye ile yaptın bu şarkıyı? Şarkıdaki alçak kimdi?
Bu şarkıyı her okuduğumda sonunda muhakkak, "Cenab-ı Allah gönlümüzü ve yurdumuzu alçaklardan korusun" diye dua ediyorum. Bu şarkıyı özel bir kişiye yazmadım. İnsanlar vurmak kırmak yerine, namusu aşağılayacak sözler kullanmak yerine, sadece benim şarkımla tepki gösterilebilsin istedim.

O BENİ SIRTIMDAN VURDU

* Alçak şarkısından sonra seni birden ünlülere beste yapan biri olarak görmeye başladık. Beste macerası devam ediyor mu?
Şu ana kadar piyasaya verdiğim ve milyonlar sattıran eserler yaptım. "O beni sırtımdan vurdu", "Şafak kaçta askerim?", "Ateşten gömlek", "Sevmiyorum" ve daha birçok eser dillere düştü. Hala da radyolarda istek alıyor.

* Bestelerinde hep sıkıntı var. İhanet, aldatma... Yok mu şıkır şıkır, fıkır fıkır hareketli bir parçan?
Millet, televizyonlarda elinde lolipop, dişiliğini keşfededursun, ben olmazsa olmazları yazacağım yine. O dertler, o hasretlikler, o gurbet sancıları, o kavuşamamışlıklar her zaman bana ilham verecek.

* Böyle bir iç dünyaya sahip olmak için bir insanın çok acı çekmiş ya da bu duyguları çok yoğun yaşamış olması mı gerekiyor? Ne yaşadın sen bu kadar?
Beş değil belki yedi-sekiz duyu organına sahibim. Bir şeyleri yazmak için ille de yaşamam gerekmiyor. Gözlemlerimi kalbimle yapıyorum ve sonra yazıyorum. Bunları yazarken beni en çok besleyen şeyler, aldığım mektuplar. Hüzün, umutsuz ve çıkış yolu olmayan insanlardan bana gelen duygu dolu mektuplardır.

DALIMDAN KOPMAK İSTEMEDİM

* Madem şarkıların dillere düştü, niye bunun rantını yemedin? Sen niye hep geride kaldın? Ya da geride kaldığını düşünüyor musun?
Tamamen hür irademin seçimidir bu. Geri kalmışlık değil, özel bırakılmışlık olarak hissediyorum kendimi. Dalından kopan yaprağın akibetini rüzgar tayin edermiş. Benim tüm çabam dalımdan kopmamak için oldu. Bunda bam teline basıp ondan sonra ekranlarda kırıtan bir Serdem olamazdım. Yakışmazdı bana.

* İçinde bulunduğun aleme sert göndermeler yapıyorsun. Anlaşılan defansın sağlam. Gol yememek için ne yapıyorsun?
Yıllarca, televizyon ve radyo proğramlarında konuşmalarımın sonunda sadece "Allah'a emanet olun" dedim diye beni provakatör ilan edenler oldu. Şimdi ise yalandan bile olsa "Allah" kelamını kimse düşürmüyor ağzından.

* Her şey şov tadında yaşanıyor. Bu alemde muhafazakar değerlere sahip olup, bu katı defanslarla var olmak mümkün mü?
Gazetelerde, televizyonlarda, şovlarda hiç yokum. Ama buna rağmen internet ortamında benim şarkılarımı milyonlar dinliyor. Son albümüm "Hey Sana Diyorum" 1 milyon insan tarafından dinlendi. Ben daha ne isteyeyim... Birileri şarkıları dillere düşsün, 'albümüm satsın' diye gereksiz ilişkilere girip, yıpranıyor. Topluma kötü örnek olmaları da işin cabası.


Metin YÜKSEL

DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Bosna-Hersek küllerinden doğuyorUzun hırkalara bermuda şort
Aynası iştir kişininHijyeni öğrensin çocuklar...
Çare mi çaresizlik mi?Yarıyıl tatilini...
Bir vapur geçer...'Hayatta her şey sahici...
Maceradan uzak durunHer kıyafetle uyumlu
Ayaklara teknolojik sağlıkKampanya zamanı zamanı
Suzuki'nin ilk sedanı SX4
GÜNCEL
Güvercin Güvercin adalete çağırıyor
Gazeteci Hrant Dink suikastinin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen,...
İçki babası da sahteci
4 garip ölmüş diyeler üç gün...
İstanbul'da 3 bombalı araç var!
Kerbela'da kan ve gözyaşı
Ilgın: Her derde deva Ilgın:...
Genelkurmay'dan Dağlıca tepkisi
SPOR
Paşa'lar Paşa'lar gibi!
Özgür'ün 1 ve 20. dakikadaki golleriyle büyük şok yaşayan Kartal'ı...
Rüyam gerçek oldu
Barusso sürprizi
Transfer kaçınılmaz
Fener'in bombası Necati
Trabzon komada
Sivas'ın bileğini bükene...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 9°C 5°C 
ANKARA Sisli 0°C -9°C 
İZMİR Az Bulutlu 14°C 5°C 
ANTALYA Az Bulutlu 16°C 7°C 
ADANA Az Bulutlu 15°C 3°C 
EKONOMİ
IMKB E: 48.657,460 D:% -0,50
DOLAR S: 1,177 D:% -0,13
EURO S: 1,726 D:% -0,14
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku