Pirinçli ve Naneli Patlıcan Patlıcanların uç kısımlarını kesip incecik dilimleyin. Domatesi soyup küp doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı hafif kavurun. Patlıcanları ekleyip kavurmaya devam edin. Patlıcanların yarısını ayrı bir kaba alıp ayırın. Tencerede kalan patlıcana domates ve iki buçuk su bardağı su ilave edin. Pirinci ekleyip kısık ateşte 15 dakika karıştırarak pişirin. Ayırdığınız patlıcanlar, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyin. Harmanlayıp ocaktan alın. Pilavı dinlendirin. Üzerine nane serpip sıcak servis yapın.
MALZEMELER 1 su bardağı zeytinyağı 2 patlıcan 1 su bardağı pirinç 2.5 su bardağı su 1 büyük boy domates 1 büyük boy soğan 2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane Yarım tatlı kaşığı muskat 1 tutam kimyon Yarım çay kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı tuz
Hoşmerim Kaymağı bir tavaya alın. Unu ilave edip kısık ateşte karıştırarak kavurun. Rengi koyulaşınca 1 bardak su ekleyip kapağını kapatın. Tahta kaşıkla ara sıra karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Tahta kaşıkla üzerine bastırıp alt kısmını kızartın. Ters çevirerek servis tabağına alın. Kaşıkla üzerini şekillendirin. Ortasına antepfıstığı ekleyip ılık olarak servis yapın.
MALZEMELER 200 gr kaymak 1 su bardağı su Aldığı kadar un Süsleme için: Çekilmiş antepfıstığı
Kuşhane Fasulyesi Fasulyeyi ortadan ikiye kesin. Fasulyeyi ara sıra tahta kaşıkla karıştırarak 7-8 dakika kavurun. Güvecin ortasına yarım domatesi yerleştirin. Boş kalan yerlerine fasulyeleri dizin. Eti fasulyenin yağında kavurup yağla beraber güvece ekleyin. Soğanları temizleyip piyazlık doğrayın ve etin üzerine serpiştirin. Tuz ve su ekleyip kapağı kapalı olarak orta ateşte 40 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirip sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER 1 kg taze fasulye Yarım kg kuzu kuşbaşı 1 çay bardağı sıvıyağ 2 kuru soğan Yarım domates