Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 18 Ocak 2008  

Günün mönüsü



Yufkalı Ispanaklı Tart
Temizlenip doğranmış ıspanak ve sarımsağı hafif sote edin. 1 tutam tuz ve karabiber serpin. Ispanak yumuşayınca ateşten alın. Beşamel sosu hazırlayın. Yufkanın birini ufak parçalara bölün. 24 cm çapında, 3-4 cm derinliğindeki yuvarlak fırın kalıbını yağlayıp bütün yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde yayın. Yufka parçalarını yerleştirin. Ispanaklı karışıma pastırma ve beşameli ekleyip karıştırın. Yufkanın içine yayın. Sarkan yufkaları içe kıvırın. Yumurta sarısı sürün. 180 dereceye ayarlı fırında peynir iyice eriyinceye kadar pişirin. Servis tabağına alıp dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER
700 gr ıspanak 2 yufka, 2 diş sarımsak, 4 çorba kaşığı sıvıyağ, 4 dilim pastırma, 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 yumurta sarısı, tuz, karabiber Beşamel sos: 1.5 su bardağı süt, yarım su bardağı un, 50 gr margarin, 1 tutam muskat, tuz, karabiber

Mısırlı Mücver
Mısırın suyunu süzün. Yumurtaları geniş bir kâseye kırın. Un, kabartma tozu ve sıvıyağı ekleyip çırpın. Mısır ve kaşar peynirini ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Margarini tavaya ekleyip kızdırın. Mısırlı karışımdan birer çorba kaşığı dolusu alıp tavaya ilave edin. Kaşığın tersiyle hafifçe bastırıp yuvarlak şekil verin. İki taraflı kızartıp kağıt havlu üzerine alın. Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER
300 gr konserve tane mısır, 2 yumurta, yarım su bardağı un, kabartma tozu, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, yarım su bardağı rende kaşarpeyniri, 15 gr margarin, tuz, karabiber

Fındıklı Milföy
Bir milföy hamurunu unlanmış zemine yayın. Üzerine 2 kaşık tozşeker, çekilmiş fındık ve tarçın serpin. İkinci milföyü üzerine yayıp elinizle bastırın. Rulo yapıp enine dilimleyin. Diğer milföyleri de aynı şekilde hazırlayın. Fırın kalıbını hafif yağlayıp hamurları dizin. Margarini eritip hamurların üzerine sürün. Üzerlerine 2 kaşık tozşeker serpip 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp hamurları ters çevirin ve 10 dakika daha pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
MALZEMELER
1 paket kare milföy hamuru 2 çorba kaşığı margarin 6 çorba kaşığı tozşeker 6 çorba kaşığı çekilmiş fındık 3 çay kaşığı tarçın 3 çorba kaşığı un




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Son umudu düet albümNispet yapıyor
8 adımda bakımAğrıyı hafife almayın
Ekmeğinize el sürdürmeyin!'İstenmeyen gelindim'
Bu frikik yürekleri hoplattıŞidet mağduru
İzel'in bebek hasretiProtokolde söyleyecek
Sanal alem 'Efsun'landıHangisi gerçek sunucu?
'Hamile değilim!'Tatlı yedikten sonra süt için
Selülitten korunabilirsinizDeliksiz uyku için muz
Püf noktasıAcil servis
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile Tarot kartları
GÜNCEL
Yazıklar Yazıklar olsun
İzmir'de bir lisenin yemekhanesinde yeterli personel olmayınca, idare...
Alevlerden kaçtılar ölüme...
Aşkın tapusu çıktı
Çocuk kimin?
'Bomba yok silahla vur'
Doktor balıklar işbaşında
Terör yalan, işte kahraman
SPOR
Edmil-sona Edmil-sona doğru!
Sarı-Lacivertliler, sakatlığının hızla iyileşmesi nedeniyle...
Mallorca yan çizdi
Tehlike çanları!
Delege 'git' dedi
FIFA'ya Yıldırım düştü!
Juve'yle kıran kırana
Kanarya 8 gün gurbette
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 11°C 4°C 
ANKARA Sisli 2°C -10°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 16°C 7°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 17°C 7°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 14°C 3°C 
EKONOMİ
IMKB E: 48.902,750 D:% -0,39
DOLAR S: 1,177 D:% 0,04
EURO S: 1,728 D:% 0,09
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku