Yufkalı Ispanaklı Tart Temizlenip doğranmış ıspanak ve sarımsağı hafif sote edin. 1 tutam tuz ve karabiber serpin. Ispanak yumuşayınca ateşten alın. Beşamel sosu hazırlayın. Yufkanın birini ufak parçalara bölün. 24 cm çapında, 3-4 cm derinliğindeki yuvarlak fırın kalıbını yağlayıp bütün yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde yayın. Yufka parçalarını yerleştirin. Ispanaklı karışıma pastırma ve beşameli ekleyip karıştırın. Yufkanın içine yayın. Sarkan yufkaları içe kıvırın. Yumurta sarısı sürün. 180 dereceye ayarlı fırında peynir iyice eriyinceye kadar pişirin. Servis tabağına alıp dilimleyerek servis yapın. MALZEMELER 700 gr ıspanak 2 yufka, 2 diş sarımsak, 4 çorba kaşığı sıvıyağ, 4 dilim pastırma, 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 yumurta sarısı, tuz, karabiber Beşamel sos: 1.5 su bardağı süt, yarım su bardağı un, 50 gr margarin, 1 tutam muskat, tuz, karabiber
Mısırlı Mücver Mısırın suyunu süzün. Yumurtaları geniş bir kâseye kırın. Un, kabartma tozu ve sıvıyağı ekleyip çırpın. Mısır ve kaşar peynirini ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Margarini tavaya ekleyip kızdırın. Mısırlı karışımdan birer çorba kaşığı dolusu alıp tavaya ilave edin. Kaşığın tersiyle hafifçe bastırıp yuvarlak şekil verin. İki taraflı kızartıp kağıt havlu üzerine alın. Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak olarak servis yapın. MALZEMELER 300 gr konserve tane mısır, 2 yumurta, yarım su bardağı un, kabartma tozu, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, yarım su bardağı rende kaşarpeyniri, 15 gr margarin, tuz, karabiber
Fındıklı Milföy Bir milföy hamurunu unlanmış zemine yayın. Üzerine 2 kaşık tozşeker, çekilmiş fındık ve tarçın serpin. İkinci milföyü üzerine yayıp elinizle bastırın. Rulo yapıp enine dilimleyin. Diğer milföyleri de aynı şekilde hazırlayın. Fırın kalıbını hafif yağlayıp hamurları dizin. Margarini eritip hamurların üzerine sürün. Üzerlerine 2 kaşık tozşeker serpip 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp hamurları ters çevirin ve 10 dakika daha pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın. MALZEMELER 1 paket kare milföy hamuru 2 çorba kaşığı margarin 6 çorba kaşığı tozşeker 6 çorba kaşığı çekilmiş fındık 3 çay kaşığı tarçın 3 çorba kaşığı un