Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 17 Ocak 2008  

Günün mönüsü



Portakallı Bisküvi
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Dört portakalı ayırıp kalanları soyun ve kalın kalın dilimleyin. Portakalları fırın tepsisine dizin. Üzerine 1 kahve fincanı toz şeker gezdirin. Tepsiyi fırına verip 10 dakika pişirin. Kalan portakalların suyunu sıkın. Portakal suyunu bir kaba alıp ısıtın. Bisküvileri ikiye bölün. Portakal suyuna batırıp başka bir fırın tepsisine dizin. Üzerlerine pişirdiğiniz portakal dilimlerini yerleştirin. Kalan toz şekeri yarım kahve fincanı su ile kısık ateşte karamelize edin ve portakalların üzerine gezdirin. Sıcak fırına verip 2-3 dakika bekletin. Tepsiyi fırından alın. Soğuyunca servis yapın.

Malzemeler
6 portakal 2 kahve fincanı tozşeker 10-12 pötibör bisküvi 1 kahve fincanı su

* * *
İç Baklalı Bulgur Pilavı
Soğanları küp küp doğrayın. Margarini tencereye alıp soğanı pembeleştirin. Salçayı ilave edip karıştırın. 4 bardak su ve baklayı ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereye bulguru ilave edip üzerine 1.5 bardak su ekleyin. Kapağı kapalı olarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler
1 su bardağı pilavlık bulgur, 2 soğan, 2 çorba kaşığı (40 gr) margarin, yarım kg taze iç bakla, 1 çorba kaşığı biber salçası, 5.5 su bardağı su, tuz

* * *
Enginar Dolması
Enginarları kararmaması için yarım limonlu suda bekletin. Havuçları ve patatesleri küp şeklinde doğrayın. Dereotunu doğrayın. Bakla ve bezelyeleri ayrı kaplarda hafif haşlayıp süzün. Soğanları kavurun. Enginarları tencereye yan yana dizin. Sırasıyla bakla, bezelye, patates ve soğanı enginarların içlerine paylaştırın. Kenarından sıcak suyu ilave edin. Kalan zeytinyağı, tuz, limon suyu ve şekeri ekleyip enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Malzemeler
6 enginar, 10 arpacık soğan, 2 havuç, 2 patates, 6 kaşık iç bezelye, 150 gr iç bakla, yarım demet dereotu, 1 limonun suyu, 2 çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tozşeker, 1 bardak sıcak su, tuz




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Bir nikah da podyumdanSiz yeter ki isteyin
Kısırlık nedeni: PKOSDümen'e özendi
Yalnızlıktan çok sıkıldıAsena kafa tutuyor
Gazetecilik dersi verdi!Rober'e milyarlık bileklik
Taze gelin Petek'e...Ekran tövbesini bozdu
Evlilik vizesi çıkmadı'Ne zaman kel olacağım' testi!
Ne kadar ilaç o kadar...Türkiye'ye kalpten tehlike
Gençlik yumurtası üretildiKalsiyumu aşırı tüketmek zararlı
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile Tarot kartları
Acil servis
GÜNCEL
Vekil 'Vekil' kredisi
Kredi ve Yurtlar Kurumu 11 milletvekili çocuğuna öğrenim kredisi, 6...
Ölüm oyunu
Meclis'te canlı bomba alarmı
Taşla vurup tecavüz etti
Canavar kaçamadı
Eğitime mega destek
Okulda kör oldu
SPOR
S.O.S.lu S.O.S.lu Urfa keyfi!
TFF 2. Lig ekibi önünde 15'te Hayrullah'ın golüyle geriye düşen...
Hedef Güney Amerika
Kartal buza takıldı
Transfer kaçınılmaz
Ve Basinas bitti
Lincoln A.Gücü'ne zor
Federasyon'a öfke!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 11°C 3°C 
ANKARA Sisli 1°C -9°C 
İZMİR Yağmurlu 13°C 6°C 
ANTALYA Yağmurlu 13°C 8°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 13°C 3°C 
EKONOMİ
IMKB E: 49.093,830 D:% -2,55
DOLAR S: 1,169 D:% 1,70
EURO S: 1,729 D:% 1,08
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku