Günün mönüsü
Portakallı Bisküvi Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Dört portakalı ayırıp kalanları soyun ve kalın kalın dilimleyin. Portakalları fırın tepsisine dizin. Üzerine 1 kahve fincanı toz şeker gezdirin. Tepsiyi fırına verip 10 dakika pişirin. Kalan portakalların suyunu sıkın. Portakal suyunu bir kaba alıp ısıtın. Bisküvileri ikiye bölün. Portakal suyuna batırıp başka bir fırın tepsisine dizin. Üzerlerine pişirdiğiniz portakal dilimlerini yerleştirin. Kalan toz şekeri yarım kahve fincanı su ile kısık ateşte karamelize edin ve portakalların üzerine gezdirin. Sıcak fırına verip 2-3 dakika bekletin. Tepsiyi fırından alın. Soğuyunca servis yapın.
Malzemeler 6 portakal 2 kahve fincanı tozşeker 10-12 pötibör bisküvi 1 kahve fincanı su
* * * İç Baklalı Bulgur Pilavı Soğanları küp küp doğrayın. Margarini tencereye alıp soğanı pembeleştirin. Salçayı ilave edip karıştırın. 4 bardak su ve baklayı ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereye bulguru ilave edip üzerine 1.5 bardak su ekleyin. Kapağı kapalı olarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler 1 su bardağı pilavlık bulgur, 2 soğan, 2 çorba kaşığı (40 gr) margarin, yarım kg taze iç bakla, 1 çorba kaşığı biber salçası, 5.5 su bardağı su, tuz
* * * Enginar Dolması Enginarları kararmaması için yarım limonlu suda bekletin. Havuçları ve patatesleri küp şeklinde doğrayın. Dereotunu doğrayın. Bakla ve bezelyeleri ayrı kaplarda hafif haşlayıp süzün. Soğanları kavurun. Enginarları tencereye yan yana dizin. Sırasıyla bakla, bezelye, patates ve soğanı enginarların içlerine paylaştırın. Kenarından sıcak suyu ilave edin. Kalan zeytinyağı, tuz, limon suyu ve şekeri ekleyip enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Malzemeler 6 enginar, 10 arpacık soğan, 2 havuç, 2 patates, 6 kaşık iç bezelye, 150 gr iç bakla, yarım demet dereotu, 1 limonun suyu, 2 çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tozşeker, 1 bardak sıcak su, tuz
|