Balkabağı Kupta Balkabağı püresini tarçın, karanfil ve krema ile iyice karıştırın. Bu karışımı küp bardakları arasında eşit olarak pay edin ve bir kenarda bekletin. Sütü, vanilya ve tuz ile kaynatın. Bu arada yumurta sarılarını iyice çırpın. Sonra tozşekeri ekleyerek yine çırpın. Kaynayan sütü yumurtalara ince ince akıtarak ekleyin. Yumurtalı sütü bir tencereye alın çok küçük bir ateş üzerine oturtun. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. Pişen kremayı ocaktan indirin, karıştırarak soğutun. Soğuyan kremayı kaplara pay edin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Kremanın üzerini süsleyin.
Malzemeler 2 bardak balkabağı püresi 2 çay kaşığı tarçın Yarım çay kaşığı toz karanfil 2 çorba kaşığı hazır pasta kreması 6 adet yumurta şansı, 6 çorba kaşığı tozşeker 3 su bardağı süt, 1 paket şekerli vanilya 1 tutam tuz, 50 gram çikolata Süslemek için: Ceviz
* * * Gulaş Çorbası 1 kaşık margarini tencereye alın. Soğanı rendeleyin. Etle birlikte yağda kavurun. Patates, kereviz ve biberi de küçük doğrayıp tencereye ekleyin. 4 su bardağı suyu ilave edin. Salçayı da hafifçe sulandırıp tencereye katın. Sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve beyazbiberi katın. Kıyılmış dereotuyla süsleyip sıcak servis yapın.
Malzemeler 1 kaşık tereyağı 150 gr kuşbaşı dana eti, 1 soğan, 1 patates, 1 kereviz, 4 bardak su, 1 kırmızıbiber, 1 tatlı kaşığı salça, 1/2 demet dereotu,tuz, beyazbiber
* * * Düğün Yahnisi Kuzu etini bol su ile pişirin. Eti kevgirden geçirip suyunu süzün. Etleri kemiklerinden ayırın. Etleri yoğurda bulayıp kızartarak bir tencereye alın. Aynı yağda halka halka doğranan soğanları pembeleştirin. Tarçın, karanfil ve tuzunu da ilave ederek kavurun. Kavurduğunuz malzemeyi etlerin üzerine yağı ile birlikte ilave edin. 20 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.
Malzemeler 8 parça kemikli kuzu eti, 5 kuru soğan, 1 çay kaşığı tarçın, 2 karanfil, 2 çay kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı margarin, bir miktar yoğurt, yeterince su