Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 16 Ocak 2008  

Günün mönüsü



Balkabağı Kupta
Balkabağı püresini tarçın, karanfil ve krema ile iyice karıştırın. Bu karışımı küp bardakları arasında eşit olarak pay edin ve bir kenarda bekletin. Sütü, vanilya ve tuz ile kaynatın. Bu arada yumurta sarılarını iyice çırpın. Sonra tozşekeri ekleyerek yine çırpın. Kaynayan sütü yumurtalara ince ince akıtarak ekleyin. Yumurtalı sütü bir tencereye alın çok küçük bir ateş üzerine oturtun. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. Pişen kremayı ocaktan indirin, karıştırarak soğutun. Soğuyan kremayı kaplara pay edin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Kremanın üzerini süsleyin.

Malzemeler
2 bardak balkabağı püresi 2 çay kaşığı tarçın Yarım çay kaşığı toz karanfil 2 çorba kaşığı hazır pasta kreması 6 adet yumurta şansı, 6 çorba kaşığı tozşeker 3 su bardağı süt, 1 paket şekerli vanilya 1 tutam tuz, 50 gram çikolata Süslemek için: Ceviz

* * *
Gulaş Çorbası
1 kaşık margarini tencereye alın. Soğanı rendeleyin. Etle birlikte yağda kavurun. Patates, kereviz ve biberi de küçük doğrayıp tencereye ekleyin. 4 su bardağı suyu ilave edin. Salçayı da hafifçe sulandırıp tencereye katın. Sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve beyazbiberi katın. Kıyılmış dereotuyla süsleyip sıcak servis yapın.

Malzemeler
1 kaşık tereyağı 150 gr kuşbaşı dana eti, 1 soğan, 1 patates, 1 kereviz, 4 bardak su, 1 kırmızıbiber, 1 tatlı kaşığı salça, 1/2 demet dereotu,tuz, beyazbiber

* * *
Düğün Yahnisi
Kuzu etini bol su ile pişirin. Eti kevgirden geçirip suyunu süzün. Etleri kemiklerinden ayırın. Etleri yoğurda bulayıp kızartarak bir tencereye alın. Aynı yağda halka halka doğranan soğanları pembeleştirin. Tarçın, karanfil ve tuzunu da ilave ederek kavurun. Kavurduğunuz malzemeyi etlerin üzerine yağı ile birlikte ilave edin. 20 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.

Malzemeler
8 parça kemikli kuzu eti, 5 kuru soğan, 1 çay kaşığı tarçın, 2 karanfil, 2 çay kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı margarin, bir miktar yoğurt, yeterince su




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Marjinal barlarda'Ekranda evlenmek istemem'
Albüm yapıyorDört mevsimin keyfini çıkarın!
Babalık şansı artıyorHasılat paylaşılıyor
Türkiye'de tatil yapacak'Şimdi de ekmeğime göz dikti'
Oğlunu kucakladıAlex'e aşık değilmiş!
Osteoporozda tedavi ve...Aşk mesajları
Çelebi Çiçek ile Tarot kartlarıAcil servis
GÜNCEL
Yüzyılın Yüzyılın vurgunu
Polis, tarihin en büyük naylon fatura vurgununu ortaya çıkarttı.
'İlaç yok sakın gelme'
Acı bu kutunun içinde
Varyemez nine pişman
Evlen ya da sus
Öğretmenden kafalık ders
Doğu donuyor Marmara ısınıyor
SPOR
2 2 süper yıldız geliyor
Sarı-Lacivertliler, Lyon'un satışa çıkardığı Brezilyalı golcü Fred,...
Avrupa'nın yeni devi
Rakibin büyüğü küçüğü olmaz!
Yedek Aslanlar Sarıyer'e yetti
Emre'de bitiyor
Rüşvet gibi teklif
Son karar başkanın
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Karla Karışık Yağmurlu 4°C 1°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 3°C -5°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 10°C 4°C 
ANTALYA Çok Bulutlu 15°C 6°C 
ADANA Yağmurlu 11°C 5°C 
EKONOMİ
IMKB E: 49.093,830 D:% -2,55
DOLAR S: 1,169 D:% 1,70
EURO S: 1,729 D:% 1,08
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku