Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 15 Ocak 2008  

Süper Lig Panoraması



Haftanın Takımı
Galatasaray

Galatasaray, Rize deplasmanında her hattıyla mükemmel bir futbol sergiledi. Başta Nonda olmak üzere sahada fırtına gibi esen Sarı-Kırmızılılar etkili futbollarının karşılığını 5 golle alırken haftanın takımı oldular.

Haftanın hakemi
Vedat Yüksel

Ç.Rizespor-G.Saray maçında çok başarılı bir yönetim gösterdi. Oyunu gereksiz yere durdurmayarak avantaj kurallarını harfiyen uyguladı. Yüksel yardımcılarıyla da çok uyumluydu.

Haftanın futbolcısu
Nonda (G.Saray)

Galatasaray'ın Kongolu yıldızı Nonda, Ç.Rizespor karşısında hat-trick yaparken sahanın yıldızıydı. Sarı-Kırmızılı futbolcu sahada basmadık yer bırakmazken haftanın futbolcusu oldu.

Haftanın golü
Çaykur Rizespor'un tecrübeli futbolcusu Altan'ın Galatasaray'a frikikten attığı gol jeneriklere geçecek kadar güzeldi. Altan'ın topa vuruş tekniği tek kelimeyle alkışa değerdi.

Haftanın karması
Recep (OFTAŞ) Ekrem (Gaziantep) Servet (G.Saray) Tello (Beşiktaş) İ.Toraman (Beşiktaş) Tjikuzu (Büyükşehir) Gökhan (Kayseri) Kratochvil (Denizli) Arda (G.Saray) Cvetkov (Sivasspor) Nonda (G.Saray)

Haftanın kare ası
İ.Toraman (Beşiktaş) Nonda (G.Saray) Gökhan (Kayseri) Kratochvil (Denizli)

Gol krallığı
10 GOL: Gökdeniz (Trabzonspor), Semih (Fenerbahçe)
9 GOL: Nonda (Galatasaray)
8 GOL: Muhammed Ali, Mehmet Yıldız (Sivasspor), Holosko, Bobo (Beşiktaş), De Nigris (Gaziantep), Gökhan (Kayserispor)
7 GOL: Yusuf (Denizlispor), Murat Hacıoğlu (Konyaspor)
6 GOL: Ümit Karan (Galatasaray), Theou (Kasımpaşa), Alex de Souza (F.Bahçe)
5 GOL: Umut, Ceyhun (Trabzonspor), Serkan (G.Birliği OFTAŞ), Veysel (Konyaspor), M.Çakır (G.Birliği), Kratochvil (Denizlispor) Deivid (Fenerbahçe)

18. HAFTANIN MAÇ SONUÇLARI
Fenerbahçe-Büyükşehir: 2-2, OFTAŞ-G.Birliği: 1-1, Ç.Rize- Galatasaray: 2-5, Sivasspor-Trabzon: 2-0, Bursa-Denizli: 1-1, A.Gücü-Ankara: 1-1, Vestel Manisa-Kayseri: 0-1, Konyaspor-Beşiktaş: 1-2, Kasımpaşa-G.Antepspor: 0-1.

Haftanın teknik adamı
Bülent Uygun

Sivasspor'un başarılı hocası böyle gittiği takdirde bu köşemizin hep gediklisi olacak. Trabzonspor'un zaaflarını çok iyi tespit eden Bülent Uygun verdiği yerinde taktiklerle 2-0'lık galibiyette çok önemli rol oynadı.

Haftanın olayı
F.Bahçe 1 puanı zor kurtardı

Süper Lig'de 18. haftanın en önemli olayı Fenerbahçe'nin Büyükşehir önünde 1 puanı güçbela kurtarması oldu. Sivasspor, Galatasaray ve Beşiktaş haftayı 3 puanla kapatarak iyi bir performans gösterdiler.

Kart görenler
SARI KARTLAR: Traore, Mehmet Nas (G.Birliği), Bekir, Metin, Ekrem (Gaziantepspor), Barbaros, Askou (Kasımpaşa), Ali Tandoğan, İbrahim Toraman, Baki (Beşiktaş), Mertol, Ömer (Konyaspor), Fahri (Ç.Rizespor), Mehmet Topal (Galatasaray), Ferhat, Erdinç, Barış (Trabzonspor), Hayrettin, Murat (Sivasspor), Aydın, Koray, Gökhan, Ali, Toledo (Kayserispor), Santos, Rafael, Selçuk, Burak (V.Manisaspor), Zafer, Fatih Egedik (Denizlispor), İsmail Güldüren (Bursaspor), Ediz,Erhan, Özer, Murat Tosun (Ankaraspor), Bebbe (Ankaragücü), Efe, Volkan, Gökhan (Büyükşehir), Aurelio (Fenerbahçe)

SARI KART CEZALILARI: Ali Tandoğan (Beşiktaş), Erdinç (Trabzonspor), Hayrettin (Sivasspor), Ali (Kayserispor), Fatih Egedik (Denizlispor), Ediz, Erhan, Özer (Ankaraspor), Mehmet Aurelio (Fenerbahçe)

KIRMIZI KARTLAR: Çağdaş Akın (Trabzonspor), Serhat (Denizlispor), Şener (Vestel Manisaspor)

Kader anı
Konyaspor-Beşiktaş maçında kader anı hiç kuşku yok ki 90+3'üncü dakikaydı. Siyah-Beyazlı takım zorlu deplasmandan tam 1 puanla dönecekken imdada Nobre yetişti. Bu dakikada Tello'nun uzun pasında ceza sahası içinde Bobo topu göğsüyle Nobre'nin önüne indirdi ve bu oyuncunun vuruşu Beşiktaş'a 3 puan kazandırdı. Fenerbahçe- Büyükşehir maçında da 2-0 geriye düşen Kanarya'nın Edu ve Deivid ile son dakikalarda attığı 2 gol de bu karşılaşmada bir kader anı oluşturdu.

Ceza tahtası

ERSUN YANAL

Trabzonspor'un başına büyük umutlarla getirilen Ersun Yanal, Sivasspor karşısında oyunu lehine çevirebilmek için vurucu hamleyi bir türlü yapamadı. Maçı bir seyirci gibi takip eden Ersun Yanal bu kimliğinden bir an önce sıyrılmalı.

GONZALES
Çaykur Rizespor'un tecrübeli kalecisi Galatasaray karşısında çok kötü bir performans gösterdi. Rakibin her pozisyonunda zamanlama hatası yaptı. Yediği gollerin hepsinde kusuru vardı. Gonzales defansıyla da iyi anlaşamadı.

HAFTANIN PROGRAMI

FORTIS TÜRKİYE KUPASI 4. HAFTA PROGRAMI
Bugün:
(16.00) G.Birliği-Adana D. (20.00) G.Saray-Sarıyer.
Yarın: (13.30) Ankara-Ç. Rize, Bursa-OFTAŞ, V.Manisa-Kırıkkale, Kayseri- Alanya (16.00) A.Gücü-Beşiktaş (20.00) F.Bahçe-Şanlıurfa

SÜPER LİG

19. HAFTA
19 Ocak Cumartesi:
(13.30) Büyükşehir Bl.-Sivas (15.00) Trabzonspor- G.Birliği OFTAŞ (19.00) Beşiktaş-Kasımpaşa.
20 Ocak Pazar: (13.30) Denizli-A.Gücü, Kayseri-Konya, G.Birliği-Ç.Rize, Ankara- V.Manisa (15.00) G.Antep-F.Bahçe (19.00) G.Saray-Bursaspor

Yazarlar ne dedi?

GALATASARAY

Doğan KOLOĞLU (Vatan):
Galatasaray 11'i isabetli 23 şut attı. Maçın kilit adamı Servet'ti. Bir asist yaptı, bir de kafa golü attı. Hem savunmada hem de hücumda bu kadar becerikli oyuncu az bulunur. Nonda ile Arda devamlı yaratıcı paslar ve şutlar attılar. Galatasaray takım halinde 90 dakika pes etmeden koşarak eksikliklerine rağmen kazanmayı bildi. Takımda kötü oynayan yoktu.

Levent TÜZEMEN (Sabah): Nonda hücumda, Servet de savunmada liderliğe soyununca Galatasaray Rize'de farklı kazandı. Galatasaray kanatları akıllı kullandı. Hakan Balta ile Volkan nöbetleşe hücuma çıktı. Uğur da Barış'ın desteğiyle bindirmeler yaptı. Galatasaray makine düzeninde işlerken Nonda'nın hareketliliği ve yaptığı boş koşular Rize defansının dengesini bozdu.

FENERBAHÇE

Ziya ŞENGÜL (Star):
Alex yok, Deniz yok, Selçuk yok, Appiah sezon başından beri yok. Varken tartışılan Kezman da yok. İstanbul B.B. karşısında kaybedilen 2 puan var. Bunun mazereti yok. Fenerbahçe skor 2-0 olana kadar yaşlanmış bir futbol anlayışıyla sahada gezindi. Kalesinde gördüğü 2 golden sonra uyanışa geçti. Üst üste Edu ve Deivid ile golleri buluyorsan daha önce neredeydin diye sormazlar mı ey büyük Fenerbahçe. İstanbul B.B. önünde oynadıkları futbol ilersi için umut vermedi.

Rıdvan DİLMEN (Milliyet): Fenerbahçe 2 karakterli bir takım. Avrupa ve derbilerde canavar, diğer maçlarda kedi gibi. Maç boyunca idare. Al gülüm ver gülüm. Kaleci Volkan aut atışı yapacak 8-9 Fenerbahçeli hala kendi sahalarında duruyor. Fenerbahçe evinde oynadığı maçlarda derbiler hariç mutlaka 2 forvetle oynamak zorunda. Bu sistemin arızalarından bir tanesi de yaratıcı tek oyuncunun oynamadığı zaman gol bulma şansının azalması.

BEŞİKTAŞ

Ömer GÜVENÇ (Akşam):
2. yarıda Beşiktaş adeta tek kale oynadı. Topuyla tüfeğiyle saldırıyor, Konyaspor ise 1-0'ı korumanın çabası içersinde Beşiktaş ataklarını durdurmaya çalışıyordu. Kartal inanılmaz gol pozisyonlarına girdi ve başta Ali Tandoğan ve Bobo olmak üzere inanılmaz goller kaçırdı. Tello dışındaki yabancılar vasatı aşamadı. İbrahim Toraman defanstaki görevini yaparken attığı golle performansını katladı.

Korkut GÖZE (Hürriyet): Beşiktaş böylesine erken ve ucuz yediği golün faturasını ağır ödeyebilirdi. Delgado, Tello, Cisse ve Holosko işe gerektiği gibi sarılır ve gönül birliği yaparsa Beşiktaş'ın sırtı yere gelmez. Bu 4 futbolcu belki iyi niyetliydi ama etkili değillerdi. Beşiktaş, Süper Lig'in ağırlığını bu savunma ile taşımakta zorlanır. Beşiktaş Yönetimi bu nedenle elini çabuk tutmalı.

VESTEL MANİSASPOR 2. YARIYA YENİLGİYLE BAŞLADI
PAF Ligi'nin 2. yarısı sürprizlerle başladı. Ligde lider durumda bulunan Vestel Manisaspor, kendi saha ve seyircisi önünde Kayserispor'a 3-1 mağlup olarak beklenmedik bir yenilgi aldı. Galatasaray ise Ç.Rizespor'u deplasmanda 2-1 yenerek lidere 3 puan daha yaklaştı. Sivasspor PAF ağabeylerinin izinden giderek çıkışını sürdürüyor. Trabzon'u 2-1 yenen Sivasspor şampiyonluk yarışında var olduğunu herkese gösterdi.

PAF Ligi maç sonuçları
Kasımpaşa-G.Antep: 2-0
OFTAŞ-G.Birliği: 0-0
Konyaspor-Beşiktaş: 2-0
Ç.Rizespor-G.Saray: 1-2
Bursaspor-Denizli: 2-0
Ankaragücü-Ankara 1-0
V.Manisa-Kayseri 1-3
Sivasspor-Trabzon: 2-1
F.Bahçe-Büyükşehir: 1-1


BORA BESİM ILICA

DİĞER SPOR HABERLERİ
Fener Fred'i istedi!Perşembe günü İstanbul'da
Meite için yeni teklifÇift forvete dönüş
Lincoln bilmece gibi!Trabzonlu isyan etti!
Başkent'te seçim havasıHedefe yürüyoruz
Hedefe kilitlendikErciyes'ten tek atış
İstanbul'a 21 tesisGelecek yıl şampiyonuz
Kayserispor'da bayram havasıMae West günün bankosu
İddaa sonuçlarıSpor turu
Haber turu
SAKLAMBAÇ
2 2 trilyonu istiyor...
8 Şubat'taki boşanma davasını iple çeken Nazire Şenlendirici, para...
İştah kapatıcılar
Sigara erkeğin şansını...
Osteoporozdan korunmanın...
Hayal ettiği aşkı yaşıyor
Yeni oyunla sahnede
Hande, faturayı Paşhan'a kesti
EKONOMİ
Az kazandım 'Az kazandım' deyip lüks yaşayana sorgu
Maliye, düşük gelir beyan eden ama lüks içinde yaşayıp, yüksek...
Koç: Tedbirli olmalıyız
Altın 900 doları da geçti
Nakit ödeme tarih oluyor
Zorlu Enerji'den 4 ülkeye 2.5...
Renault'dan yeni proje
Dev yatırım fonundan Türkiye...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 9°C 2°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 0°C -12°C 
İZMİR Yağmurlu 13°C 8°C 
ANTALYA Yağmurlu 15°C 7°C 
ADANA Çok Bulutlu 13°C -1°C 
EKONOMİ
IMKB E: 51.480,890 D:% -0,85
DOLAR S: 1,147 D:% 0,00
EURO S: 1,709 D:% 0,77
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku