Günün mönüsü
Baharatlı Tavuk Izgara MALZEMELER 1.5 kg kemiksiz but Terbiyesi için: 4 çorba kaşığı sıvıyağ, 8 çorba kaşığı beyaz şarap, 1 diş sarmısak, 1 orta boy soğan, 1/2 çay kaşığı tarhun, kekik ya da biberiye Hazırlama süresi: 30 dakika Sosun yapılıp bekletilme süresi: En az 4-5 saat
Soğanı ince ince kıyın. Soyduğunuz sarımsağı iyice ezin. Sıvıyağ, beyaz şarap, tuz, karabiber, tarhun, kekik veya biberiyeyi soğan ve sarmısakla karıştırıp yaklaşık 2-3 saat kadar buzdolabında bekletin. Hazırladığınız bu baharatlı sosu iyice çalkalayıp tavukların üzerine dökün. Soslu tavukları en az 3 saat beklettikten sonra kömür ateşi üzerinde pişirin. Kömür ateşinin kor haline gelmesi ve etle arasındaki mesafe çok önemli. Baharatlı tavuk ızgarayı yanında salata yaprakları ve domates dilimleriyle birlikte sıcak servis yapın.
Ayran Çorbası MALZEMELER 1 su bardağı dolusu aşurelik buğday, yarım su bardağı nohut 1.5 kilo yoğurt, kuru nane, tuz, pulbiber, 2 su bardağı su
Buğday ve nohutu akşamdan ıslatın. Sabah sularını değiştirin ve yeni su ile ayrı ayrı haşlayın. Pişince sularını süzüp, soğumaya bırakın. Yoğurdu çırpma teli ile çırpın. Haşlanmış nohut, buğday, su, tuz ve naneyi de karıştırıp hepsini büyük bir kaseye alın. Üzerini pulbiber ile süsleyip, soğuk olarak servis yapın.
Bisküvili İrmik Tatlısı MALZEMELER 4 su bardağı süt, 12 çorba kaşığı irmik, 12 çorba kaşığı tozşeker, 1 tatlı kaşığı margarin, 1 paket kakaolu bisküvi, 1 su bardağı dövülmüş fındık, 1 çorba kaşığı hindistan cevizi, 1 tatlı kaşığı tarçın
Süt, şeker, irmik ve margarini koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ateşten alın ve servis yapacağınız kaba yarısını boşaltıp üzerine bisküvileri dizin. Kalan irmikli karışımı ilave edip üzerini ıslak spatula ile düzelterek her tarafa eşit miktarda yayılmasını sağlayın. Hindistancevizi, tarçın ve dövülmüş fındıkları serpip buzdolabında soğutun. Dilimleyip servis yapın.
|