Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 15 Ocak 2008  

Günün mönüsü



Baharatlı Tavuk Izgara
MALZEMELER
1.5 kg kemiksiz but Terbiyesi için: 4 çorba kaşığı sıvıyağ, 8 çorba kaşığı beyaz şarap, 1 diş sarmısak, 1 orta boy soğan, 1/2 çay kaşığı tarhun, kekik ya da biberiye Hazırlama süresi: 30 dakika Sosun yapılıp bekletilme süresi: En az 4-5 saat

Soğanı ince ince kıyın. Soyduğunuz sarımsağı iyice ezin. Sıvıyağ, beyaz şarap, tuz, karabiber, tarhun, kekik veya biberiyeyi soğan ve sarmısakla karıştırıp yaklaşık 2-3 saat kadar buzdolabında bekletin. Hazırladığınız bu baharatlı sosu iyice çalkalayıp tavukların üzerine dökün. Soslu tavukları en az 3 saat beklettikten sonra kömür ateşi üzerinde pişirin. Kömür ateşinin kor haline gelmesi ve etle arasındaki mesafe çok önemli. Baharatlı tavuk ızgarayı yanında salata yaprakları ve domates dilimleriyle birlikte sıcak servis yapın.

Ayran Çorbası
MALZEMELER
1 su bardağı dolusu aşurelik buğday, yarım su bardağı nohut 1.5 kilo yoğurt, kuru nane, tuz, pulbiber, 2 su bardağı su

Buğday ve nohutu akşamdan ıslatın. Sabah sularını değiştirin ve yeni su ile ayrı ayrı haşlayın. Pişince sularını süzüp, soğumaya bırakın. Yoğurdu çırpma teli ile çırpın. Haşlanmış nohut, buğday, su, tuz ve naneyi de karıştırıp hepsini büyük bir kaseye alın. Üzerini pulbiber ile süsleyip, soğuk olarak servis yapın.

Bisküvili İrmik Tatlısı
MALZEMELER
4 su bardağı süt, 12 çorba kaşığı irmik, 12 çorba kaşığı tozşeker, 1 tatlı kaşığı margarin, 1 paket kakaolu bisküvi, 1 su bardağı dövülmüş fındık, 1 çorba kaşığı hindistan cevizi, 1 tatlı kaşığı tarçın

Süt, şeker, irmik ve margarini koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ateşten alın ve servis yapacağınız kaba yarısını boşaltıp üzerine bisküvileri dizin. Kalan irmikli karışımı ilave edip üzerini ıslak spatula ile düzelterek her tarafa eşit miktarda yayılmasını sağlayın. Hindistancevizi, tarçın ve dövülmüş fındıkları serpip buzdolabında soğutun. Dilimleyip servis yapın.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
2 trilyonu istiyor...İştah kapatıcılar
Sigara erkeğin şansını azaltıyorOsteoporozdan korunmanın yolları
Hayal ettiği aşkı yaşıyorYeni oyunla sahnede
Hande, faturayı Paşhan'a kestiDeğişimin tek nedeni estetik mi?
Onlar en yeni ikiliABD'de ders konusu olmuş
Ölüm korkusu sardıBu battaniyeler mis gibi...
Büyük sezon indirimiFırsat günleri kaçmaz!
Çay tiryakilerine...Mide ve bağırsak dostu: Kimyon
Kellik tarih oluyorStresi yenmek mümkün
Acil servisPüf noktası
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile Tarot kartları
GÜNCEL
Para Para parayı çekti
25 milyon YTL'lik yılbaşı ikramiyesinin beklenen ikinci talihlisi de...
Devlet Bebek
İstanbul'da 30 bin korsan
Kamusal gecikme!
73 FA 126'ya dikkat
Galericilere çapraz ölüm
Hayat sırasını oğluna verdi
SPOR
Fener Fener Fred'i istedi!
Canal Plus'a konuşan Aulas, Fenerbahçe'nin resmi teklifte bulunduğunu...
Perşembe günü İstanbul'da
Meite için yeni teklif
Çift forvete dönüş
Lincoln bilmece gibi!
Trabzonlu isyan etti!
Başkent'te seçim havası
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 9°C 2°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 0°C -12°C 
İZMİR Yağmurlu 13°C 8°C 
ANTALYA Yağmurlu 15°C 7°C 
ADANA Çok Bulutlu 13°C -1°C 
EKONOMİ
IMKB E: 51.480,890 D:% -0,85
DOLAR S: 1,147 D:% 0,00
EURO S: 1,709 D:% 0,77
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku