Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 14 Ocak 2008  

Günün mönüsü



Kirtimburt
MALZEMELER
Yarım kg kemikli et Yarım kg asma yaprağı 2 soğan 1 su bardağı nohut 1 çay bardağı gendime (aşurelik buğday) 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı domates salçası Tuz, kırmızı, tozbiber
Nohut ve gendimeyi akşamdan ıslatın. Sularını değiştirip ayrı tencerelerde haşlayın ve süzün. Asma yaprağını haşlayın. Kevgirle süzgece alıp suyunu süzün ve ince ince doğrayın. Soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tencerede tereyağını eritip soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Eti ilave edip kavurmaya devam edin. Salçayı 1 kaşık suyla ezip tencereye ekleyin. Asma yaprağı, nohut ve gendimeyi ilave edip karıştırın. Üzerine çıkacak kadar su ekleyip kapağı kapalı olarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Arnavut Ciğeri
MALZEMELER
500 gr kuzu ciğeri, 1 kaşık un, 2 çay bardağı zeytinyağı, tuz Püre için: 1 kg patates, 15 gr tereyağı, 1 bardak süt, 2 kaşık rendelenmiş taze kaşarpeyniri Garnitür için: 2 kırmızı soğan, maydanoz, 1 kaşık sumak, 1 çay kaşığı tozbiber, tuz
Patatesleri haşlayın. Tereyağı, süt ve kaşarpeyniri ekleyip püre halinde ezin. Soğanları piyaz şeklinde doğrayıp, maydanoz, sumak, kırmızıbiber ve tuzu bir kapta harmanlayın. Ciğerleri unlayıp eledikten sonra yağda 1-2 dakika kızartın. Servis tabağına önce patates püresini sonra da ciğeri yayın. Soğanlı garnitür ile sıcak olarak servis yapın.

Dereotlu Çilav
MALZEMELER
2 su bardağı çilav (kokulu pirinç) 3 çorba kaşığı tereyağı, 1 bardak et suyu, 2 soğan 1 diş sarımsak Yarım demet dereotu, 100 gr ceviz içi, tuz
Çilavı az suyla diri kalacak şekilde haşlayın. Soğan, sarımsak ve dereotunu kıyın. Tereyağını tencerede eritip, soğan ve sarımsağı ilave edip sote edin. Haşlanmış çilav, et suyu ve tuz ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirin. İnce kıyılmış dereotunu ilave edip harmanlayın. Üzerini kağıt havlu ile kapatıp 10-15 dakika demlendirin. Pilavı harmanlayıp büyük bir tasa doldurun ve ters çevirerek düz servis tabağına alın. Üzerini ve çevresini yarım ceviz içleriyle süsleyin.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Şok nikaha şok iddia!Madonna'ya çalım
Vücudunuzu çok iyi tanıyınKısırlık kadının kabusu
Osteoporoz ve beslenme'Hülya gidip dizi yapsın'
Kabak tadı verdiAyrılık yok evlilik var!
İkinci el kostüm satacakDoğum telaşı başladı
Öğrencilerin tercihiEğlenceli günler sizi bekliyor
Bir alana bir bedava'Uykudayken yenilenin
Çok özel avantajlarSizde 'Yeşil'lenin'
Saçlarınızın havası değişsin...Kulak çınlamasını dikkate alın
Sigara problem kaynağıDoğum sonrası depresyon
Acil servisPüf noktası
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile Tarot kartları
GÜNCEL
Okulu Okulu ahıra çevirdiler...
Yapım aşamasında ödeneği biten lisenin kapı ve pencereleri...
Hayat baskısı
İşkence yalanı tutmadı
Sağlam girdi komada çıktı
Her damla Dağlıca
Gençlik suyu
Otomobilinde yandı
SPOR
Belediye Belediye ile başı dertte
74'te İlyas ve 81'de Gökhan Kaba'nın golleriyle büyük şok yaşayan...
Son karar Edmilson
İşi Gekas bitirdi
Meite bir adım önde
10'un adı Sivasspor!
Alex olmadan asla
Kezman'a güle güle
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sisli 8°C -1°C 
ANKARA Sisli -3°C -15°C 
İZMİR Çok Bulutlu 13°C 1°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 15°C 6°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 13°C -3°C 
EKONOMİ
IMKB E: 51.920,590 D:% -0,82
DOLAR S: 1,149 D:% -0,56
EURO S: 1,700 D:% -0,09
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku