Kirtimburt MALZEMELER Yarım kg kemikli et Yarım kg asma yaprağı 2 soğan 1 su bardağı nohut 1 çay bardağı gendime (aşurelik buğday) 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı domates salçası Tuz, kırmızı, tozbiber Nohut ve gendimeyi akşamdan ıslatın. Sularını değiştirip ayrı tencerelerde haşlayın ve süzün. Asma yaprağını haşlayın. Kevgirle süzgece alıp suyunu süzün ve ince ince doğrayın. Soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tencerede tereyağını eritip soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Eti ilave edip kavurmaya devam edin. Salçayı 1 kaşık suyla ezip tencereye ekleyin. Asma yaprağı, nohut ve gendimeyi ilave edip karıştırın. Üzerine çıkacak kadar su ekleyip kapağı kapalı olarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Arnavut Ciğeri MALZEMELER 500 gr kuzu ciğeri, 1 kaşık un, 2 çay bardağı zeytinyağı, tuz Püre için: 1 kg patates, 15 gr tereyağı, 1 bardak süt, 2 kaşık rendelenmiş taze kaşarpeyniri Garnitür için: 2 kırmızı soğan, maydanoz, 1 kaşık sumak, 1 çay kaşığı tozbiber, tuz Patatesleri haşlayın. Tereyağı, süt ve kaşarpeyniri ekleyip püre halinde ezin. Soğanları piyaz şeklinde doğrayıp, maydanoz, sumak, kırmızıbiber ve tuzu bir kapta harmanlayın. Ciğerleri unlayıp eledikten sonra yağda 1-2 dakika kızartın. Servis tabağına önce patates püresini sonra da ciğeri yayın. Soğanlı garnitür ile sıcak olarak servis yapın.
Dereotlu Çilav MALZEMELER 2 su bardağı çilav (kokulu pirinç) 3 çorba kaşığı tereyağı, 1 bardak et suyu, 2 soğan 1 diş sarımsak Yarım demet dereotu, 100 gr ceviz içi, tuz Çilavı az suyla diri kalacak şekilde haşlayın. Soğan, sarımsak ve dereotunu kıyın. Tereyağını tencerede eritip, soğan ve sarımsağı ilave edip sote edin. Haşlanmış çilav, et suyu ve tuz ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirin. İnce kıyılmış dereotunu ilave edip harmanlayın. Üzerini kağıt havlu ile kapatıp 10-15 dakika demlendirin. Pilavı harmanlayıp büyük bir tasa doldurun ve ters çevirerek düz servis tabağına alın. Üzerini ve çevresini yarım ceviz içleriyle süsleyin.