Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 12 Ocak 2008  

Günün mönüsü



Izgara Sebze Salatası
Kabak ve patlıcanları temizleyip uzunlamasına ortadan ikiye kesin ve 2-3 cm parçalar halinde doğrayın. Biberleri temizleyip uzunlamasına dörde bölün. Taze soğan ve sarımsakları verev doğrayın. Izgara telini 1 kaşık zeytinyağı ile yağlayın. Fırın ızgarayı çalıştırıp ısıtın. Hazırladığınız patlıcan, kabak, biber, domates, taze soğan ve sarımsakları ızgara teline dizip fırında veya mangalda közleyin. Sos için, zeytinyağı, sirke, tuz ve kırmızı toz biberi derin bir kaseye alıp karıştırın. 5 dakika dinlendirin. Keçi peynirini dilimleyip ızgarada hafif közleyin. Közlenmiş sebzeleri servis tabağına alıp üzerine keçi peynirini serpiştirin. Sosu gezdirip fesleğen yapraklarıyla süsleyin. Ilık olarak servis yapın.
MALZEMELER
1 patlıcan 2 kabak 2 yeşil dolmalık biber 2 sarı dolmalık biber 7-8 kiraz domates 4-5 dal taze soğan 4-5 dal taze sarımsak 150 gr keçi peyniri 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 çay kaşığı toz şeker 1 kaşık sirke Tuz, kırmızı toz biber

Kabune
Soğanı halka doğrayın. Tuz ve biberle ovup yıkayın. Pirinci ılık suda 10-15 dakika bekletin. Eti haşlayıp tel tel ayırın. Bir tencereye sırasıyla soğan, et ve pirinci yerleştirin. Tuz ve karabiber serpin. Üzerine bir porselen tabak kapatın. Tabağın hizasına kadar kaynar et suyu ilave edin. Kapağı kapalı olarak 25 dakika pişirin. 5-10 dakika dinlendirin. Tabağa ters çevirip servis yapın.
MALZEMELER
1 kg pirinç 500 gr kemiksiz et 3 soğan 2 çorba kaşığı margarin Kaynar et suyu Tuz, karabiber

Izgara Tavuk Şiş
Tavuk etlerini marine etmek için, süt, yoğurt suyu ve soğan suyunu bir kapta karıştırın. Tavuk etlerini bu sosla karıştırıp ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında 6-7 saat dinlendirin. Soğanları sekiz eşit parçaya bölün. Limonların her birini de dörde bölün. Tavuk etleri, soğan, limon kabukları ve defne yapraklarını ızgara yapacağınız şişlere özenle dizin. Izgarada pişirip sıcak servis yapın.
MALZEMELER
1 kg tavuk şiş 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı yoğurt suyu, 1 kahve fincanı soğan suyu, tuz, köri 2 kırmızı soğan Defne yaprakları 4 limon




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
40 yıl hatırlı kahve...Her şeye rağmen
'İdrar yolu reflü'sü...Gözyaşlarım kıymetli...
Bu fiyatlar kaçmazCildinizi arındırıyor
Nereden nereye?'Maskeli Beşler' Kıbrıs'ı...
Hamburger değişti1 saatte kusursuz tırnaklar
Etkinlik takvimi
GÜNCEL
Bombacı Bombacı kampta
Usta gazeteci Savaş Ay, Diyarbakır'daki hain saldırıyı düzenleyen...
Yüzyılın annesi
Her şeyin sahtesi yapılır!
Yasal işleri fuhuşu örtüyormuş!
Yeni yaşını göremedi
DHKP-C'li simitçinin...
Valilik hastaya ayıp etti
SPOR
Çizme'de Çizme'de dev zirve
İlk önce Appiah'ın menajeri Luca ile masaya oturup Ganalı oyuncunun...
Lincoln'ü kovdular!
Son karar Beto
Aynı şoku yaşamayalım
Hasan kadro dışı
Soğuk mazeret değil
Trabzon kenetlendi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sisli 7°C 1°C 
ANKARA Sisli 1°C -11°C 
İZMİR Az Bulutlu 12°C 2°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 14°C 6°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 11°C 0°C 
EKONOMİ
IMKB E: 51.920,590 D:% -0,82
DOLAR S: 1,149 D:% -0,56
EURO S: 1,700 D:% -0,09
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku