Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 11 Ocak 2008  

Günün mönüsü



Yelkenli Dolma
Sarımsakları tereyağında soteleyin. Küçük doğranmış tavuk etlerini ilave edin. Mantarları ince doğrayıp, etlerin üzerine dökün. Suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin. Havuçları bütün olarak haşlayıp ince üçgenler kesin. Biberlerin saplarını koparmadan uzunlamasına ikiye kesin. Pirinci iki fincan su ile haşlayın. Dolmalık fıstıkları yağda pembeleştirip içerisine ceviz ilave edin. İçerisine pişen etleri de ilave edin. Çok az su katarak iyice karıştırın. Yapmış olduğunuz bu karışımı biberlerin içerisine doldurun. Çok az su ile fırında pişirin. Havuçtan kestiğiniz üçgenleri yelkeni oluşturmak üzere biber dolmanın üzerine koyun.

MALZEMELER
Yarım kilo dolmalık biber 300 gr kemiksiz tavuk budu 300 gr mantar 3 diş sarmısak 3 çorba kaşığı ceviz 1 kahve fincanı pirinç 2 adet havuç tuz karabiber tereyağ dolmalık fıstık

***
Barbunya Çorbası
Barbunyayı akşamdan ıslatıp haşladıktan sonra süzün. Tarhanayı tencereye alın. Üzerine 4 su bardağı su ekleyin. Biberleri ince kıyıp katın. 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip karıştırarak pişirin. Kıyılmış dereotu, fasulyeler ve ezilmiş sarmısakları ilave edin. Tuz katın. Kalan yağı tavada kızdırıp toz biberi ekleyin. Uzerine gezdirin.

MALZEMELER
7 kaşık tarhana, 2 sivri biber, 1 demet dereotu, 1 bardak barbunya, 2 diş sarmısak, 3 kaşık tereyağ, 1 kaşık tuzot, kırmızıbiber

***
Hindistan Cevizi İçi
Sütü kaynatın. Süt kaynamaya başladığında şekeri ve vanilyayı ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edin. Hindistan cevizini ekleyin. Tatlının topaklanmaması için kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak 7-8 dk. süreyle pişirin. Nişastaya suyu ilave edip çırptıktan sonra sütlü tatlının içine karıştırın. Piştikten sonra kuplara ya da kaselere koyup buzdolabında soğumasını bekleyin.

MALZEMELER
1 lt. süt, 1 bardak şeker, 1 kase hindistan cevizi 2 kaşık nişasta 1 paket vanilya Üzeri için: 1 çorba kaşığı tarçın, fındık içi, ceviz içi veya taze mevsim meyveleri




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Düğünün sırrı hamilelik mi?Kabus bitiyor
Aşılamada yaş faktörü önemliGebelik öncesi ve sonrası...
Ajda'nın hayatı filme...Tarih vakıflarına yardım...
Ayrılık iddiaları tamamen yalanAmerikalı yapımcı...
Aralarını düzelttiOlmaz böyle şey
İtalya yolcusuAlbüm için gün sayıyor
Farklı ve özel olmak elinizdeBırakın, o savaşsın!
Kendinizi tazeleyin60 saniyede manikür
Süt banyosuyla rahatlayınFazla antibiyotik vücuda zararlı
Meyveleri kabuğuyla yiyinYüzmek hamileler için ideal
Acil servisPüf noktası
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile Tarot kartları
GÜNCEL
Alem Alem dolandırıcının
Profesyonel dolandırıcı Sadun Özkaya, tutuksuz yargılanırken yine...
Köşk'teki gizli hazine
Üniversite adayı yüzde 25...
Doğadan gelen sağlık
Bunaması tescillendi
Kalpazanlar iflas etti
Kiracıya işgal şoku
SPOR
İşte İşte Zico'nun listesi
Ronaldo, Alves gibi yıldızlarla ilgilenen Fenerbahçe'nin Zaragoza'da...
Appiah karmaşası
Hedef yine Gravesen
Emre bize gelmesin!
Cesar'ı kaçırmayın
Hukuk Ulusoy'a 'dur' dedi
ABD'de Türk gecesi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sisli 6°C 1°C 
ANKARA Sisli 0°C -9°C 
İZMİR Az Bulutlu 10°C 4°C 
ANTALYA Az Bulutlu 14°C 6°C 
ADANA Az Bulutlu 12°C 3°C 
EKONOMİ
IMKB E: 52.351,010 D:% -0,72
DOLAR S: 1,154 D:% -0,56
EURO S: 1,701 D:% -0,15
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku