Yelkenli Dolma Sarımsakları tereyağında soteleyin. Küçük doğranmış tavuk etlerini ilave edin. Mantarları ince doğrayıp, etlerin üzerine dökün. Suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin. Havuçları bütün olarak haşlayıp ince üçgenler kesin. Biberlerin saplarını koparmadan uzunlamasına ikiye kesin. Pirinci iki fincan su ile haşlayın. Dolmalık fıstıkları yağda pembeleştirip içerisine ceviz ilave edin. İçerisine pişen etleri de ilave edin. Çok az su katarak iyice karıştırın. Yapmış olduğunuz bu karışımı biberlerin içerisine doldurun. Çok az su ile fırında pişirin. Havuçtan kestiğiniz üçgenleri yelkeni oluşturmak üzere biber dolmanın üzerine koyun.
MALZEMELER Yarım kilo dolmalık biber 300 gr kemiksiz tavuk budu 300 gr mantar 3 diş sarmısak 3 çorba kaşığı ceviz 1 kahve fincanı pirinç 2 adet havuç tuz karabiber tereyağ dolmalık fıstık
*** Barbunya Çorbası Barbunyayı akşamdan ıslatıp haşladıktan sonra süzün. Tarhanayı tencereye alın. Üzerine 4 su bardağı su ekleyin. Biberleri ince kıyıp katın. 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip karıştırarak pişirin. Kıyılmış dereotu, fasulyeler ve ezilmiş sarmısakları ilave edin. Tuz katın. Kalan yağı tavada kızdırıp toz biberi ekleyin. Uzerine gezdirin.
*** Hindistan Cevizi İçi Sütü kaynatın. Süt kaynamaya başladığında şekeri ve vanilyayı ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edin. Hindistan cevizini ekleyin. Tatlının topaklanmaması için kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak 7-8 dk. süreyle pişirin. Nişastaya suyu ilave edip çırptıktan sonra sütlü tatlının içine karıştırın. Piştikten sonra kuplara ya da kaselere koyup buzdolabında soğumasını bekleyin.
MALZEMELER 1 lt. süt, 1 bardak şeker, 1 kase hindistan cevizi 2 kaşık nişasta 1 paket vanilya Üzeri için: 1 çorba kaşığı tarçın, fındık içi, ceviz içi veya taze mevsim meyveleri