Meyveli Paluze Kayısı, üzüm ve incirleri yumuşaması için ayrı kaplarda suyun içinde bekletin. Hepsini süzüp incir ve kayısıları tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Hurmaların çekirdeklerini alıp doğrayın. Şeker, su ve nişastayı tencereye alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın. İncir, kayısı, kuru üzüm, hurma ve bademi ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz göz oluncaya kadar pişirin. Tatlıyı kâselere paylaştırıp ılınmaya bırakın. Üzerlerine tarçın serpip buzdolabında 10 dakika bekletin. Servis yapın.
Malzemeler 5 su bardağı su 1.5 su bardağı tozşeker 5 çorba kaşığı nişasta 4-5 kuru incir 4-5 kuru kayısı 3 çorba kaşığı kuru üzüm 5-6 hurma 1 çorba kaşığı file badem 1 tatlı kaşığı tarçın
* * * Mercimekli Kabak Mercimeği akşamdan ıslatın. Soğanları küp küp doğrayın. Kabakları iri küpler halinde doğrayın. Soğanı kavurun. Salçayı ekleyip karıştırın. Mercimek ve suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Su kaynayınca kabakları ekleyip 30 dakika pişirin. Tuz serpip karıştırın. Sarımsakları ezin. Limon suyu ve sarımsağı karıştırıp yemeğe ilave edin.
Malzemeler 1 bardak yeşil mercimek, 5 kabak, 2 soğan, 1.5 bardak su 2 kaşık salça 4 diş sarımsak 3-4 kaşık limon suyu, tuz
* * * Sebzeli Tavuk Çorbası Tavuk göğüs etini haşlayın ve tel tel ayırın. Bir tencerede tereyağını eritip unu karıştırarak kavurun. Tavuk suyunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Biber, havuç ve kabağı temizleyin. Biberleri kıyın. Havuç ve kabağı küp şeklinde doğrayın. Sebzeleri tencereye ilave edip pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler 1 tavuk göğüs eti 4 su bardağı tavuk suyu 15 gr tereyağı 1 çorba kaşığı un 1 çarliston biber 1 çuska biber 1 küçük havuç 1 küçük kabak Tuz, karabiber