Günün mönüsü
Çikolatalı cheesecake Margarini eritip ılıtın. Bisküvileri ufalayıp margarinle ezin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Kalıbı yağlı kağıtla kaplayın. Hamuru kalıbın içine yayın. Buzlukta 15 dakika bekletin. Kremşantiyi 1 bardak sütle çırpın. Buzlukta 15 dakika bekletin. Peynir ve yoğurdu çırpıp 10 dakika bekletin. Kremşantiye ekleyip iyice çırpın. Peynirli karışımın yarısını kek tabanının üzerine döküp kıyılmış çikolatayı serpiştirin. Kalan peynirli karışımı ekleyip spatula ile düzeltin. Buzdolabında 3 saat bekletin. Marmelat ve suyu tavada ısıtın. Çilekleri batırıp kekin üzerini süsleyin.
Malzemeler 4 paket kakaolu bisküvi, 200 gr margarin Üzeri için: 2 paket labne peyniri, 1 bardak süzme yoğurt, 1 paket toz kremşanti, 1 bardak süt, 1 bardak iri kıyılmış çikolata Süslemek için: 1 bardak hazır ahududu sosu, 1 kase çilek, 1 kaşık su, 3 kaşık kayısı marmeladı
Zeytin Salatası Yeşil zeytinlerin üzerini bıçakla çizin. Domateslerin kabuğunu soyup küçük doğrayın. Taze soğan ve sarımsakları temizleyip doğrayın. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kapta çırpın. Zeytin, domates, sarımsak, ceviz, taze soğanı bir kapta harmanlayın. Üzerine zeytinyağlı limon suyunu gezdirin. Servis yapın.
Malzemeler 500 gr yeşil zeytin, 2 domates, 2 taze sarımsak, 4 taze soğan, 5 kaşık limon suyu, 10 ceviz içi, yarım narın taneleri, 2 kaşık zeytinyağı
Mantarlı Kanape Ekmek dilimlerinin kabuklarını alın. Her iki tarafını tereyağı ile yağlayın, dörde kesin. Fırın ızgarada iki tarafını da kızartın. Soğan, sarımsak ve maydanozu kıyın. Mantarları dilimleyin. Soğan, sarımsak ve mantarları orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber, kekik ve maydanozu ekleyip karıştırın. Ekmek dilimlerinin üzerine karışımı paylaştırın. Üzerine parmesan peyniri serpip eriyene kadar fırınlayın.
Malzemeler 8 dilim tost ekmeği, 200 gr mantar, 1 soğan, 2-3 dal maydanoz, 3 kaşık rendelenmiş parmesan peyniri, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 diş sarımsak, 1 kaşık zeytinyağı, 1 kaşık tereyağı, tuz, karabiber
|