Günün mönüsü
Balık Pidesi Soğan ve sarımsağı kıyın. Domatesi doğrayın. Balıkları iyice yıkayıp tuzladıktan sonra büyük bir kaseye alın. Soğan, sarımsak, domates, tuz, karabiber, domates püresi, kekik, maydanoz ve naneyi ekleyin. Karışımı iyice yoğurun. Unu ve 2 kaşık suda eritilmiş karbonatı ilave edin. Malzemeleri iyice karıştırın. Karışımı tavaya döküp her tarafının eşit kızarması için kaşıkla düzelterek yayın. Pidenin bir yanı pembeleşinceye kadar pişirin. Bir tabak ya da kapak yardımıyla yağını süzün ve ters çevirip diğer tarafını pişirin. Sıcak servis yapın. MALZEMELER Yarım kg gümüşbalığı, 1 soğan, 2 diş sarımsak, 1 domates, yarım tatlı kaşığı domates püresi, yarım tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz, 1 tatlı kaşığı kıyılmış nane, 3-4 kaşık un, yarım tatlı kaşığı karbonat, taze çekilmiş karabiber, kızartmak için zeytinyağı
Patlıcanlı Ekşili Çorba Aşurelik buğday ve nohudu, akşamdan 1.5 bardak su ile ıslatın. Ertesi gün 5 bardak suyu ekleyip basınçlı tencerede 45 dakika pişirin. Patlıcanın kabuğunu soymadan küçük küp şeklinde doğrayın. Salçayı 1 kaşık suyla ezin. Mercimek, patlıcan, tuz ve salçayı nohutlu buğdaya ilave edip pişirin. Sarımsakları ezin. Sumak ekşisiyle birlikte tencereye ekleyip karıştırın. MALZEMELER 1 çay bardağı aşurelik buğday, nohut, kırmızı mercimek, 6.5 bardak su, 1 patlıcan, 2 kaşık salça, sarımsak, 1 tatlı kaşığı sumak ekşisi, 2 kaşık tereyağı, nane, tuz
Çikolatalı Islak Kek Margarini yumuşatın. Büyük bir kapta şeker, 3 yumurta, margarin, un, kabartma tozu, süt ve tarçını karıştırıp 5 dakika çırpın. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp iri iri doğrayın. Çikolata, hurma ve ceviz içini ekleyip karıştırın. 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. 5 dakika dinlendirin. Keki servis tabağına ters çevirip alın. Sos malzemelerini 10 dakika benmari usulü pişirin. Kekin üzerine dökün. MALZEMELER 100 gr margarin, 1 bardak şeker, 3 yumurta, 5 kahve fincanı un, kabartma tozu, 1.5 çay bardağı süt, tarçın, 140 gr hurma, bitter çikolata, ceviz içi, Sosu: 175 gr margarin, 1 su bardağı su, 2 kaşık şeker
|