Reçelli Rulo Yumurtaları ısıya dayanıklı bir cam bir kâseye kırın. Kâsenin üzerine oturabileceği bir başka içi kaynar su dolu kabı ocağa yerleştirin. Kısık ateşte su kaynarken üzerine cam kâseyi yerleştirip (buharını alacak şekilde) yumurtaları mikserle kadar çırpın. Pudraşekeri ekleyip çırpın. Kâseyi buharın üzerinden alıp unu ekleyin. Kalıbı yağlı kâğıtla kaplayın. Hamuru boşaltın. Pembeleşene kadar pişirin. Pandispanya soğuyunca kalıbı ters çevirip çıkarın. Yağlı kâğıtla rulo yaparak sarın. Yüzeyini reçelle kaplayın. Aynı kâğıda sarıp 1-2 saat bekletin. Kâğıdı alıp üzerine pudraşeker serpin. Dilimleyip servis yapın.
MALZEMELER 3 yumurta 1 su bardağı pudraşeker 2 kahve fincanı un, 6 çorba kaşığı vişne veya çilek reçeli
Kremalı Lor Çorbası Eti yumuşayana kadar haşlayın. Eti sudan alıp soğumaya bırakın. Et suyunu bekletin. Bir kapta süt, süt kreması ve lor peynirini iyice karıştırın. Tereyağını unla kavurun. Lorlu karışımı ve et suyunu ilave edip karıştırın. Bulgur, tuz ve karabiber ekleyip orta ateşte pişirin. Eti tel tel ayırıp çorbaya ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
MALZEMELER 500 gr taze lor, bardak su, 1 bardak süt, 250 gr kemiksiz parça et, 1 bardak süt kreması, 1 çay bardağı ince bulgur, 25 gr tereyağı, 2 kaşık un, yarım demet taze nane, tuz, karabiber
Kırmızı Biberli Makarna Makarnayı haşlayın. Salçalık kırmızıbiberleri enine ikiye kesin. Izgarada her iki tarafını kızartıp kabuklarını temizleyin. Domates ve havuçları küp doğrayıp kavurun. Makarnayı domatesli sos, kaşarpeyniri ve haşlanmış bezelye ile karıştırın. Biberleri derin bir kaseye tabanından uçları sarkacak şekilde dizin. Makarnayı ortasına boşaltın.180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp ters çevirin. Dilimleyip servis yapın.