Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 07 Ocak 2008  

Günün mönüsü



Reçelli Rulo
Yumurtaları ısıya dayanıklı bir cam bir kâseye kırın. Kâsenin üzerine oturabileceği bir başka içi kaynar su dolu kabı ocağa yerleştirin. Kısık ateşte su kaynarken üzerine cam kâseyi yerleştirip (buharını alacak şekilde) yumurtaları mikserle kadar çırpın. Pudraşekeri ekleyip çırpın. Kâseyi buharın üzerinden alıp unu ekleyin. Kalıbı yağlı kâğıtla kaplayın. Hamuru boşaltın. Pembeleşene kadar pişirin. Pandispanya soğuyunca kalıbı ters çevirip çıkarın. Yağlı kâğıtla rulo yaparak sarın. Yüzeyini reçelle kaplayın. Aynı kâğıda sarıp 1-2 saat bekletin. Kâğıdı alıp üzerine pudraşeker serpin. Dilimleyip servis yapın.

MALZEMELER
3 yumurta 1 su bardağı pudraşeker 2 kahve fincanı un, 6 çorba kaşığı vişne veya çilek reçeli

Kremalı Lor Çorbası
Eti yumuşayana kadar haşlayın. Eti sudan alıp soğumaya bırakın. Et suyunu bekletin. Bir kapta süt, süt kreması ve lor peynirini iyice karıştırın. Tereyağını unla kavurun. Lorlu karışımı ve et suyunu ilave edip karıştırın. Bulgur, tuz ve karabiber ekleyip orta ateşte pişirin. Eti tel tel ayırıp çorbaya ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın.

MALZEMELER
500 gr taze lor, bardak su, 1 bardak süt, 250 gr kemiksiz parça et, 1 bardak süt kreması, 1 çay bardağı ince bulgur, 25 gr tereyağı, 2 kaşık un, yarım demet taze nane, tuz, karabiber

Kırmızı Biberli Makarna
Makarnayı haşlayın. Salçalık kırmızıbiberleri enine ikiye kesin. Izgarada her iki tarafını kızartıp kabuklarını temizleyin. Domates ve havuçları küp doğrayıp kavurun. Makarnayı domatesli sos, kaşarpeyniri ve haşlanmış bezelye ile karıştırın. Biberleri derin bir kaseye tabanından uçları sarkacak şekilde dizin. Makarnayı ortasına boşaltın.180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp ters çevirin. Dilimleyip servis yapın.

MALZEMELER
6-7 kaşık salçalık kırmızıbiber, 3 domates, 2 havuç, 1 bardak haşlanmış bezelye, 1 bardak rende kaşarpeyniri,1 çay bardağı zeytinyağı




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Süslüler arasında...Bakımlı ayaklar
Rüyanız gerçek olsunCinsel kimlik tanımı...
Yeşilçay mucizesiÇamur banyosu
Degaje Ayça evleniyorTamer Karadağlı akılları...
Diziden kazandığını...Program başına 30 bin YTL alacak
Vefasızlığa isyan ettiVokalde MFÖ var
'Ayvayı yemek' faydalı!Üretken yaşta ölüm...
Bitki çayını ilaçla içmeyinAcil servis
Püf noktasıAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile Tarot kartları
GÜNCEL
Melek'in Melek'in kolu kanadı kırıldı
Hamileyken doktora gitmeyen anne, bebeğinin sakat olduğunu görünce...
Damadın cinneti
Kurnaz avukatlar
İşin suyu çıktı
Maaş mağdur eşe havale
Yağmur geliyor
Sihirli parmaklar Belçika...
SPOR
Fener, Fener, Kayseri'de buz kesti
Sarı-Lacivertliler, 25 yıldır hasret kaldığı Türkiye Kupası'nda bu...
Zico'nun sabrı taştı!
Vogel'in işini bitirin!
Lewandowski son aday
Çizme harekatı!
Kurnaz tilki Kalli
Hoş geldin paşam
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 5°C 1°C 
ANKARA Çok Bulutlu 5°C -7°C 
İZMİR Çok Bulutlu 12°C 3°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 18°C 7°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 12°C 2°C 
EKONOMİ
IMKB E: 53.961,390 D:% 0,78
DOLAR S: 1,161 D:% -0,73
EURO S: 1,706 D:% -0,84
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku