Sini Mantı MALZEMELER 3.5 bardak un 1 yumurta 1 çay kaşığı tuz 1.5 su bardağı ılık su İç malzeme: Yarım kilo kıyma, yarım demet maydanoz, 1'er çay kaşığı karabiber ve tuz Üzeri için: 1.5 bardak sıcak su, 500 gr yoğurt, 2 diş sarımsak, 2 kaşık tereyağı, 2 çay kaşığı kırmızı toz biber Hamur için; unu eleyip tuzla harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yumurtayı kırın. Suyu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlayıp üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Kıymaya, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Hamuru merdane ile yufka şeklinde açın. İkişer santimlik kareler kesin ve ortalarına kıymalı harcı paylaştırın. Karelerin iki ucunu elinizle birleştirerek kapatın. Hazırladığınız mantıları yağlanmış fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 140 derece fırında üzerleri kızarana kadar 20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp mantıların üzerine sıcak su gezdirin. Yoğurt koyup servis yapın.
Kabak Çorbası MALZEMELER 500 gr kabak, 6 bardak su, 15 gr margarin, 1 soğan, 2 kaşık un, 2-3 dal nane, Tuz, karabiber Kabakları iri iri doğrayın. Soğanı kıyın. Margarini tencerede eritip soğanı kavurun. Unu ekleyip kısık ateşte pembeleştirin. Suyu azar azar ekleyip karıştırın. Su kaynayınca kabağı ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Püre halinde ezin. Tuz ve karabiberi ekleyip 10 dakika daha pişirin.
Kayısılı Browni MALZEMELER 300'er gr. bitter çikolata ve taze kayısı,100 gr. tereyağı, 1.5 bardak toz şeker, 4 yumurta, 2 bardak un, Yarım paket vanilya, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Çikolatayı tereyağını ilave edip benmari usulü eritin. Kayısıları ortadan ikiye kesin. Yumurtaları tozşekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Un, kabartma tozu, vanilya ve çikolatalı karışımı ilave edip çırpmaya devam edin. Kenarları 22 cm olan kare fırın kalıbını yağlayıp hazırladığınız hamuru dökün. Üzerine kayısıları dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.