Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 05 Ocak 2008  

Günün mönüsü



Sini Mantı
MALZEMELER
3.5 bardak un 1 yumurta 1 çay kaşığı tuz 1.5 su bardağı ılık su İç malzeme: Yarım kilo kıyma, yarım demet maydanoz, 1'er çay kaşığı karabiber ve tuz Üzeri için: 1.5 bardak sıcak su, 500 gr yoğurt, 2 diş sarımsak, 2 kaşık tereyağı, 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
Hamur için; unu eleyip tuzla harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yumurtayı kırın. Suyu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlayıp üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Kıymaya, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Hamuru merdane ile yufka şeklinde açın. İkişer santimlik kareler kesin ve ortalarına kıymalı harcı paylaştırın. Karelerin iki ucunu elinizle birleştirerek kapatın. Hazırladığınız mantıları yağlanmış fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 140 derece fırında üzerleri kızarana kadar 20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp mantıların üzerine sıcak su gezdirin. Yoğurt koyup servis yapın.

Kabak Çorbası
MALZEMELER
500 gr kabak, 6 bardak su, 15 gr margarin, 1 soğan, 2 kaşık un, 2-3 dal nane, Tuz, karabiber
Kabakları iri iri doğrayın. Soğanı kıyın. Margarini tencerede eritip soğanı kavurun. Unu ekleyip kısık ateşte pembeleştirin. Suyu azar azar ekleyip karıştırın. Su kaynayınca kabağı ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Püre halinde ezin. Tuz ve karabiberi ekleyip 10 dakika daha pişirin.

Kayısılı Browni
MALZEMELER
300'er gr. bitter çikolata ve taze kayısı,100 gr. tereyağı, 1.5 bardak toz şeker, 4 yumurta, 2 bardak un, Yarım paket vanilya, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Çikolatayı tereyağını ilave edip benmari usulü eritin. Kayısıları ortadan ikiye kesin. Yumurtaları tozşekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Un, kabartma tozu, vanilya ve çikolatalı karışımı ilave edip çırpmaya devam edin. Kenarları 22 cm olan kare fırın kalıbını yağlayıp hazırladığınız hamuru dökün. Üzerine kayısıları dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Kitaplara sığmayan büyük aşk2008'in gözde çizgileri
2007'de neler konuşuldu?Raf ömrü uzun gıda...
Hayatınız renklensinDudaklar göz alıyor
Yeşil saha yıldızlara dar geldi'Hayatta İki Kez'i izleyin
Buraya park edilir!2008'de selülite veda!
Etkinlik takvimi
GÜNCEL
7 7 gün 'OHAL'
Diyarbakır'daki hain saldırıdan sonra 14 kişi gözaltına alındı Kentte...
Acı, öfke ve teröre lanet
Hakimiyet karda
İzmir'de grip kabusu
Uyuşturucuyla mücadelede Türk...
Ölüm uykuda geldi
Dede vahşeti
SPOR
İmzaya İmzaya çok yakın
Yönetimin sürekli yalanlamasına rağmen UEFA'nın resmi internet sitesi...
Vogel'in bileti hazır
Son aday Coloccini
Api yanlış tedavi kurbanı
Spekülasyon bizi yıpratamaz
Yasa uygulanmazsa itibarımız...
Trabzon'a hafif geldi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Kar 4°C -1°C 
ANKARA Sisli -1°C -6°C 
İZMİR Az Bulutlu 7°C 0°C 
ANTALYA Az Bulutlu 15°C 4°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 12°C 8°C 
EKONOMİ
IMKB E: 53.961,390 D:% 0,78
DOLAR S: 1,161 D:% -0,73
EURO S: 1,706 D:% -0,84
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku