Milföyde Balık MALZEMELER 4 mezgit fileto 4 kare milföy hamuru 3 su bardağı süt 2 çorba kaşığı un 2-3 defneyaprağı 1 yumurta 15 gr margarin Tuz, karabiber
2 bardak sütü bir tencereye alıp, küp şeklinde doğranmış balık filetolarınıilave edin. Defne yapraklarını ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Margarini eritin. 2 kaşık unu ekleyip kavurun. Kalan 1 bardak sütü ilave edin. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Hazırladığınız karışımı balıkların pişmekte olduğu tencereye ilave edin. Tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Milföylere hazırladığınız malzemeyi paylaştırın. Yumurtanın akını kenarlarına sürüp bohça şeklinde kapatın, üzerine yumurta sarısını sürün. 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirip servis yapın.
Kıymalı Tarhana Çorbası MALZEMELER 200 gr ev yapımı tarhana, 2.5 litre et suyu, 2 soğan 250 gr kuzu kıyma, 100 gr tereyağı, 2 orta boy domates Tuz, karabiber
Et suyunu ısıtın. Tarhanayı soğuk suyla ıslatarak 10 dakika bekletin. Kaynayan et suyundan 2 kepçe dolusu ilave edip karıştırın. Karışımı kaynayan et suyuna ekleyip kısık ateşte pişirin. Tereyağını eritin. Soğan ve sarımsağı kavurun. Kıymayı,domates, tuz ve karabiberi ekleyip kavurun. Karışımı çorbaya ilave edin.
Kaygana MALZEMELER 2 demet nane 2 demet maydanoz 2 demet taze soğan 3 yumurta Yarım su bardağı un 3 su bardağı sıvıyağ Tuz, biber
Nane, maydanoz ve taze soğanları temizleyip kıyın. Yumurtalar, un ve tuzu bir kapta çırpın. Yeşilliklere ekleyip kaşıkla iyice karıştırın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Karışımdan kaşık dolusu alın. Kızgın yağa ekleyip iki taraflı kızartın. Ilık servis yapın.