Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 02 Ocak 2008  

Günün Mönüsü



Perde Pilavı
MALZEMELER
2 bardak un, Yarım bardak su, 1 yumurta, 15 gr margarin İç malzeme: 2 bardak pirinç, 2.5 bardak tavuk suyu, 300 gr tavuk göğüs eti, 1 fincan sıvıyağ, soğan, 1 bardak soyulmuş badem, 1 kahve fincanı kuşüzümü, 1'er tutam tarçın, karabiber ve yenibahar, 2 kaşık limon suyu, 30 gr oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, tuz

Pirinci ıslatın. Tavuğu tuz ve limon suyu ile haşlayın. Süzüp tel tel ayırın. Kavurduğunuz soğana pirinç, yarım bardak badem, kuşüzümü, tarçın, karabiber, yenibahar ve tuz ekleyin. Tavuk eti ve 2.5 su bardağı kadar tavuk suyu koyup pirinci pişirin. Hamur için, un, su, yumurta ve margarini yoğurun. Merdane ile yufka büyüklüğünde açın. Yağlı kek kalıbına bademleri yapıştırın. Üzerine yufkayı yayın. Pilavı ilave edip sarkan kısımları içe doğru kıvırıp kapattıktan sonra fırında pişirin.

Aside
MALZEMELER
Kurutulmuş bamya, 2-3 adet kurutulmuş arnavut biberi, 3 baş soğan, 30 gr tereyağı, 2 bardak et suyu, 5 kaşık un, bir miktar tuz
Kurutulmuş bamyaları ovarak dikenlerini temizleyin. 5 dakika haşlayın. Biberler kıyın, soğanları küp küp doğrayıp tereyağıyla pembeleştirin. Et suyunu ilave edin. Bamyaları ve biberleri ilave edin. Kısık ateşte yarım saat pişirin. Bir bardak suyu kaynatın. Unu ilave edip koyu bir bulamaç haline gelinceye kadar pişirin. Sosu tabaklara alıp üzerine acılı bamyayı paylaştırın.

Sebzeli Tavuk Çorbası
MALZEMELER
1 tavuk göğüs eti, 4 bardak tavuk suyu, 15 gr tereyağı, 1 kaşık un, 1 çarliston biber, 1 çuska biber, 1 küçük havuç, 1 küçük kabak, tuz, karabiber
Tavuk göğüs etini haşlayın ve tel tel ayırın. Bir tencerede tereyağını eritip unu karıştırarak kavurun. Tavuk suyunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Biber, havuç ve kabağı temizleyin. Biberleri kıyın. Havuç ve kabağı küp şeklinde doğrayın. Sebzeleri tencereye ilave edip pişirin. Sıcak olarak servis yapın.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Çıplak ayaklı trilyonerTarkan'ın hamam sefası
Kahvaltıyla güzelleşGuatr iyotu sevmez
Evlilik yaşamı...Villalarını satıyorlar
Hayran kaldıMankenleri kızdıracak
Atina'nın büyüsüSoya fasulyesi kadınları koruyor
Asitli içecek dişe zararlı'Kondom' sponsoru buldu!
'Evlatlık alabilirim'Sevgisi uğruna serveti reddetti
En ateşli kampanyaNe ararsan Penti'de
Püf noktasıİlle de kırmızı olsun!
Tatlı tatlı yaşayalım diye...Doğru sütyen takın
Doktor yerine anne ilacıÇelebi Çiçek ile tarot kartları
Acil servisAşk mesajları
GÜNCEL
Geleneksel Geleneksel yılbaşı tacizi
İstanbul'da genel olarak sakin geçen yılbaşında tek tatsız olay...
Yılbaşı canavarı
Kim bu şanslılar?
'Beyaz' teröre karşı amansız...
'Aleviler bakanlığa'
El Kaide'nin Türkiye planı...
Gazi'de yine gerginlik
SPOR
Brezilya'da Brezilya'da Sambacı avı
Fenerbahçe'de antrenör Edu artık ülkesinde kalacak. Kulüpten yine...
Yıldırım operasyon
Yanal'ın B planı hazır
Ve Ulusoy pes etti
Tek favorim Fenerbahçe
Faruk Süren fena bombaladı
Vogel'in işi tamam gibi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 8°C 4°C 
ANKARA Kar 5°C -5°C 
İZMİR Yağmurlu 11°C 6°C 
ANTALYA Yağmurlu 15°C 7°C 
ADANA Çok Bulutlu 13°C 1°C 
EKONOMİ
IMKB E: 55.538,130 D:% -0,29
DOLAR S: 1,172 D:% -0,04
EURO S: 1,717 D:% -0,03
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku