Günün Mönüsü
Perde Pilavı MALZEMELER 2 bardak un, Yarım bardak su, 1 yumurta, 15 gr margarin İç malzeme: 2 bardak pirinç, 2.5 bardak tavuk suyu, 300 gr tavuk göğüs eti, 1 fincan sıvıyağ, soğan, 1 bardak soyulmuş badem, 1 kahve fincanı kuşüzümü, 1'er tutam tarçın, karabiber ve yenibahar, 2 kaşık limon suyu, 30 gr oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, tuz
Pirinci ıslatın. Tavuğu tuz ve limon suyu ile haşlayın. Süzüp tel tel ayırın. Kavurduğunuz soğana pirinç, yarım bardak badem, kuşüzümü, tarçın, karabiber, yenibahar ve tuz ekleyin. Tavuk eti ve 2.5 su bardağı kadar tavuk suyu koyup pirinci pişirin. Hamur için, un, su, yumurta ve margarini yoğurun. Merdane ile yufka büyüklüğünde açın. Yağlı kek kalıbına bademleri yapıştırın. Üzerine yufkayı yayın. Pilavı ilave edip sarkan kısımları içe doğru kıvırıp kapattıktan sonra fırında pişirin.
Aside MALZEMELER Kurutulmuş bamya, 2-3 adet kurutulmuş arnavut biberi, 3 baş soğan, 30 gr tereyağı, 2 bardak et suyu, 5 kaşık un, bir miktar tuz Kurutulmuş bamyaları ovarak dikenlerini temizleyin. 5 dakika haşlayın. Biberler kıyın, soğanları küp küp doğrayıp tereyağıyla pembeleştirin. Et suyunu ilave edin. Bamyaları ve biberleri ilave edin. Kısık ateşte yarım saat pişirin. Bir bardak suyu kaynatın. Unu ilave edip koyu bir bulamaç haline gelinceye kadar pişirin. Sosu tabaklara alıp üzerine acılı bamyayı paylaştırın.
Sebzeli Tavuk Çorbası MALZEMELER 1 tavuk göğüs eti, 4 bardak tavuk suyu, 15 gr tereyağı, 1 kaşık un, 1 çarliston biber, 1 çuska biber, 1 küçük havuç, 1 küçük kabak, tuz, karabiber Tavuk göğüs etini haşlayın ve tel tel ayırın. Bir tencerede tereyağını eritip unu karıştırarak kavurun. Tavuk suyunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Biber, havuç ve kabağı temizleyin. Biberleri kıyın. Havuç ve kabağı küp şeklinde doğrayın. Sebzeleri tencereye ilave edip pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|