Yılbaşı yemekleri
Hindi Dolması Hindiyi tütsüleyin. Katısını, ciğerini içine koyup, soğan, havuç, tuz ve karabiber ile haşlayın. Hindiyi fırın tepsisine alın. Üzerine 1 limon suyu ve 1 tatlı kaşığı şeker karışımından sürün. Islattığınız pirinci, soğan ve fıstıklarla kavurun. İçine tuz, karabiber, tarçın, bahar, şeker, kuşüzümü, kestane ve 1,5 lt hindi suyu koyup pişirin. Dereotu ve maydanozla 15-20 dakika demlendirin. Hindiyi fırında kızartın. İçine ve çevresine iç pilavı koyun. Hindinin ve pilavın üzerine 1 su bardağı kaşar peyniri serpin. Kaşar eriyene kadar pişirin. Dilimler halinde servis yapın.
MALZEMELER 1 hindi (5 kg ağırlıkta), 2 soğan, 1 havuç, 1 tatlı kaşığı tane karabiber, tuz, 1 bardak kaşar peyniri, İç pilav: 1 kg pirinç, 2 soğan, 1 kaşık tereyağı, 1 fincan sıvıyağ, tuz-karabiber-tarçın-bahar, 2 kaşık çam fıstık, 500 gr kestane, 1 kaşık tepeleme tozşeker, 1 demet dereotu, 1,5 lt hindi suyu, 1 demet maydanoz * * * Profiterol Yağı eritip, tuz ve su ile kaynatın. Unu ekleyip 10 dakika pişirin. İçine 7 yumurta kırın. Elde ettiğiniz hamurdan yağlı kağıt serilmiş tepsiye, 2 cm aralıklarla ceviz büyüklüğünde topaklar sıkın; fırında pişirin. Yumurta, un, toz şeker, krem şanti ve vanilyayı sütle pişirin. Kremayı profiterollerin içine doldurun. Üzerine sos dökün.
MALZEMELER 1 su bardağı su, 1 su bardağı margarin, 2 su bardağı un, 11 yumurta 2,5 su bardağı şeker, 8 su bardağı süt, 1 kahve fincanı kakao ve pudra şekeri, 250 gr krem şanti
*** Amerikan Salatası Havuç ve patatesleri haşlayıp minik minik kesin. Salatalık turşusunu küçük küçük kesin. Hardal ve tuzu mayoneze katın. Sonra havuç, patates, bezelye ve turşuyu da katarak iyice karıştırın. Amerikan salatasını sofraya götüreceğiniz zaman içine yeşil salata yaprakları veya marul döşenmiş bir kaba yerleştirin. Etrafını turşu ve turp dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
MALZEMELER 2 yumurta, 1 su bardağı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı sirke, tuz, 1 çay kaşığı hardal, 2 havuç, 2 patates, 1/2 su bardağı bezelye, salatalık turşusu
|