Günün mönüsü
Yörük Çorbası Et suyu, nohut ve buğdayı kaynatın. Yoğurt, un, limon suyu, kırmızıbiber, beyaz biber ve muskatı çırpın. Kaynayan et suyundan bir kepçe dolusu alıp yoğurtlu karışıma ekleyin. Bu karışımı kaynayan et suyuna ilave edip tuz atın, 15 dakika pişirin. Taze soğanların yarısını çorbaya koyun. 10 dakika pişirin. Çorbayı indirmeye 5 dakika kala ıspanağı ilave edin. Ayırdığınız taze soğanı çorbaya serpin.
MALZEMELER 250 gr ıspanak, 300 gr haşlanmış nohut 300 gr haşlanmış aşurelik buğday 3 litre et suyu 1 su bardağı un 250 gr yoğurt 1 limonun suyu 1 çay kaşığı beyaz biber, Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat 100 gr tereyağı, Yarım çay kaşığı kırmızıbiber Yarım demet taze soğan
Mantar Mantı Küçük boy tencerenin icine su, limon suyu ve tuzu koyun. Su kaynamaya başladıktan sonra mantarları içine atıp 8-10 dakika haşlayın. Servis tabağına mantarlarla birlikte 2-3 yemek kaşığı haşlama suyundan koyun. Sarımsaklı yoğurdu ve tereyağında kızdırdığınız acı kırmızı biberi üzerine dökerek servis yapın.
MALZEMELER 150 gr minik boy mantar, 1 limon suyu, 1 tuz Sos: 1/4 kap yogurt, oda sıcaklığında, 1 diş sarımsak, tereyağ, 1 kırmızı biber
Peynirli Patlıcan Patlıcanları 2 kap tuzlu suda 20 dakika bekletin. Elinizle sıkarak patlıcanları sudan çıkarın ve kağıt havluda kurulayın. İç malzemeyi karıştırın Bir kaşık dolusu malzemeden alın ve patlıcanın bir yüzüne kubbe gibi koyun, üzerine bastırmayın! Yağı tavaya koyun, ortanın biraz üzerindeki derecede ısıtın. Önce malzemeli taraflarını altın rengi olana kadar kızartın. Kağıt havlu ile fazla yağını aldırın.
MALZEMELER 1 patlıcan, yuvarlak dilimlenmiş, İc Malzeme: 1 kap rende kaşar, 1 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 tatlı kaşığı nane, 1/4 kap doğranmış dere otu, 1 yumurta, kızartmak için çiçek yağı
|