Tavuklu Pilav Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp bol suyla yıkayın. Dereotunu temizleyip kıyın. Mantarları dilimleyin. Kararmaması için limonlu suda bekletin. Tavuk etini haşlayın. Eti küçük küçük doğrayın. Ayrı bir tavada mantarları 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Pirinç ve kalan zeytinyağını tavuk suyuna ilave edin. Tuz ekleyip pirinçler suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Tavuk eti ve mantarları ekleyip harmanlayın. Ocaktan alıp üzerini kağıt havlu ile örtün ve 10 dakika dinlendirin. Dereotu serpip servis yapın.
MALZEMELER 2 bardak pirinç 4 bardak su 200 gr tavuk göğüs eti Yarım demet dereotu 3 kaşık zeytinyağı 200 gr mantar Tuz
Sütlü Domates Çorbası Domatesleri rendeleyip süzgeçten geçirin. Margarini tencerede eritip unu pembeleştirin. Domatesi ekleyip 2 dakika karıştırarak kavurun. Sütü azar azar dökerek yedirin. Sıcak suyu çorbaya ilave edin. Tuz serpip koyulaşıncaya kadar pişirin. Kaselere alıp üzerini kaşarpeyniri ve taze nane yapraklarıyla süsleyin.
MALZEMELER 1 kg domates 4 bardak sıcak su 1 bardak süt 2 kaşık un 2-3 kaşık rendelenmiş kaşarpeyniri, 15 gr tuz
Ispanaklı Kek Ispanak ve maydanozu temizleyip kıyın. Peyniri ufalayın. Unu çukur bir kaba eleyin. Kabartma tozu, ıspanak ve maydanozu ekleyip harmanlayın. Yumurta, süt ve zeytinyağını ayrı bir kapta mikserle çırpıp unlu karışıma ekleyin. Ortası delik fırın kalıbını yağlayıp ıspanaklı karışımı ilave edin. 180 dereceye ayarlı fırına verip 35-40 dakika pişirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.
MALZEMELER Yarım demet ıspanak, yarım demet maydanoz, 3 bardak un, 100 gr beyazpeynir, 3 yumurta, 1 bardak süt, yarım bardak zeytinyağı, kabartma tozu