Etli Kayısı Dolması Kayısıları akşamdan suda bekleterek yumuşatın. Diğer tüm malzemeleri karıştırarak, harcınızı hazırlayın. Kayısıları bölerek içlerini daha önce hazırladığınız harçla dolma doldurur gibi doldurun. Tepsiye doldurulmuş kayısıları dizin. Üzerlerini örtecek kadar su ilave edip 30 dakika fırında pişirin. Üzerine bol nane ve limon suyu dökerek servis yapın.
MALZEMELER 30 kayısı 1 kahve fincanı Amerikan pirinci 1 çorba kaşığı kıyma 1 soğan Tuz, karabiber, biraz tarçın 1 demet nane 1 kaşık kuru nane 1 limonun suyu 1 kahve fincanı sıvı yağ
* * * Altın Düğme Kurabiyesi Sütü kaynatın, tereyağını ve balı ilave edin. Unu, yumurta sarısını ve bir bütün yumurtayı karıştırın. Pudra şekerini ilave edip, yoğurun. Hamura sıcak ballı sütü ilave edin. Hafifçe karıştırdıktan sonra, bir saat dinlendirin. Hamuru yağlanmış küçük kalıplara yerleştirin. 220 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. Soğuk servis edin.
MALZEMELER 5 su bardağı süt 50 gr. tereyağı 2 çorba kaşığı bal, 6 yumurtanın sarısı, 1 adet yumurta, 250 gr un, 500 gr pudra şekeri, krema.
* * * As Çorbası Kıymayı, tuz ve karabiberle yoğurun. Elinizde yuvarlayarak minik köfte şekli verin. Soğanları doğrayıp kavurun. Salçayı da ilave edin. Köfteleri de soğanın yanına alıp çevirmeye devam edin. Etsuyu tabletini ve 4 su bardağı suyu ilave edin. Kaynayınca mercimek ve nohutu katın. Son olarak erişteleri ilave edin.10 dakika daha pişirin. Üzerine kırmızıbiber ve nane serpip, servis yapın.
MALZEMELER 2 çorba kaşığı sıvıyağ, 2 adet soğan, 1 çorba kaşığı salça, 150 gr kıyma, 1 adet etsuyu tableti, 1 su bardağı su, 1 çay bardağı haşlanmış nohut, 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek, karabiber, 1 çay bardağı erişte, tuz, kırmızıbiber, nane.