Tekke Çorbası Unu tuzla harmanlayın. Ortasını açıp yumurtayı ekleyin. Suyu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru merdane ile açın. 1'er santimlik kareler halinde kesin. Rendelenmiş soğanı kıyma ile birlikte kavurun. Domates ve biber salçasını ekleyin. Sıcak su koyun. Su kaynayınca hamurları katın. Tuz, karabiber ve kuru nane ile tatlandırın. MALZEMELER 100 gr kıyma 1 kaşık margarin 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı biber salçası 1 soğan 1 çay kaşığı kuru nane 5 bardak sıcak su, tuz, karabiber Hamur için: 1 bardak un 1 yumurta 3 çay bardağı su, tuz
Sebzeli Pirzola karabiberİki parça kuzu pirzolayı tepsiye yerleştirin. Uçları alüminyum folyoyla sarılı kemikleri birbirine geçirin. Etin üzerine tuz, karabiber serpip biberiye dallarını yerleştirin. Etleri iple sarın. Soğan, sarımsak ve patatesleri koyup fırına sürün. Sıcak servis yapın. MALZEMELER 2 kg bütün kuzu pirzola, arpacık soğan, sarımsak, saplı kiraz domates, 6 patates, 1 bardak sıcak su, taze biberiye, 4 kaşık zeytinyağı, tuz,
Sütlü İncir Tatlısı İncirleri yıkayıp iri iri doğrayın. 1 çay bardağı su ile pişirin. Süt ve nişastayı muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tozşeker ve incirleri ekleyip 5 dakika daha pişirin. Servis kaselerine paylaştırıp soğumaya bırakın. Antepfıstığı ile süsleyip soğuk servis yapın. MALZEMELER 1 kg süt, 10 kuru incir, 1 kahve fincanı nişasta, 3 kahve fincanı toz şeker, 4 kaşık çekilmiş antepfıstığı