Çıtırlı Et Kayısıları ılık suda 1 saat bekleterek yumuşamalarını sağlayın. Yağı bir tencerede eritin. Yağ kızınca etleri, verdikleri suyu çekinceye kadar içinde kavurun. Suyu ve tuzu katıp bir taşım kaynatın. Orta ateşte, suyun çoğunu çekinceye kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Kayısıları, suyunu süzüp et tenceresine aktarın. 5 dakika daha pişirerek tencereyi ateşten alın ve sıcak servis yapın. MALZEMELER 600 gr. kuru kayısı, 5 su bardağı su, 2 çorba kaşığı katı yağ, bir miktar tuz, 1 kg. kuzu kuşbaşı et.
Hurma Tatlısı Tereyağı ve margarini eritip, unu ardından da limon suyu ve su ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Yassı köfte biçimi verin ve orta dereceli fırında 45 dakika pişirin. Şeker ve limon suyu ile hazırladığınız şerbeti tatlının üzerine gezdirip, servis yapın. MALZEMELER Yarım paket margarin, 1 kaşık tereyağı, 1 çay kaşığı karbonat, 1 fincan su, 3 su bardağı un, yarım limon, 3 su bardağı şeker, 1/4 limon suyu.
Patates Çorbası 250 gr. patates, 1 cm. 3 şekilde doğranır. Kıymalı, soğanlı sokarıçla 1-2 litre suya dökülür. Tuz biber ekilir. 1 kase dolusu bulgur veya pirinçle pişirilir. Bu da yine kemikli kavurma veya kuşbaşı etle yapılır. Çorba ateşten indirildikten sonra 1 çorba kaşığı sıvı yağ kızdırılır, 1 tatlı kaşığı kuru nane ilave edilerek üzerine dökülür. MALZEMELER 250 gr. patates, 1 su bardağı pirinç, 100 gr. kıyma-kavurma, 1 çorba kaşığı margarin, 1 baş rende soğan, nane tuz, biber.