Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 18 Aralık 2007  

Süper Lig panoraması



Gol krallığı
10 GOL:
Gökdeniz (Trabzonspor)
9 GOL: Semih (Fenerbahçe)
8 GOL: M.Ali (Sivas), Holosko (V.Manisa)
7 GOL: Yusuf (Denizli), M.Hacıoğlu (Konya), De Nigris (G.Antep), Gökhan (Kayseri)
6 GOL: Bobo (Beşiktaş), Ümit Karan, Nonda (Galatasaray), Theou (Kasımpaşa),
5 GOL: M.Yıldız (Sivas), Alex (Fenerbahçe), Umut (Trabzonspor), Serkan (OFTAŞ)
4 GOL: H.Şükür (G.Saray), Adriano (Büyükşehir), Kratochvil (Denizli), Veysel (Konya), Krita, Jaba (A.Gücü), M.Çakır (G.Birliği), Musa Aydın (Sivas), M.Topuz (Kayserispor), Tello, Delgado (Beşiktaş)

Haftanın takımı Galatasaray
Galatasaray ligin çetin cevizi Sivasspor karşısında maçı hiç bırakmadı. Galibiyete inanarak sahaya çıkan Sarı- Kırmızılı takım oyunun son bölümünde bulduğu gollerle liderliği ele geçirip haftanın takımı oldu.

Haftanın Hakemi Cüneyt Çakır
Kayserispor-Bursaspor maçında başarılı bir yönetim gösterdi. Yardımcı hocalarıyla iyi anlaştı. Pozisyonları yakından takip etti. Cüneyt Çakır kartlarını da zamanında ve yerinde kullandı.

Haftanın kare ası
Semih (F.Bahçe) Gökdeniz (Trabzonspor) Uğur (Galatasaray) Delgado (Beşiktaş)

Haftanın futbolcusuSemih (F.Bahçe)

Fenerbahçe'yi G.Birliği önünde 1- 0'lık yenilgiden galibiyete taşıyan isim oldu. Yıllardır yedek bırakılmasına isyan eden bir hırsla oynarken takımda yıldız geçinenlerden çok daha başarılıydı.

Haftanın golü

Trabzonspor'un yıldız futbolcusu Gökdeniz'in kendi adına attığı ilk gol gerçekten çok güzeldi. Topa vuruşu mükemmeldi. F.Bahçeli Semih'in ilk golü de övgüye değerdi.

Haftanın karması
Orkun (G.Saray) İ.Üzülmez (Beşiktaş) Ekrem (G.Antep) Caner (V.Manisa) Kratochvil (Denizli) Delgado (Beşiktaş) Gökhan Ünal (Kayseri) Uğur (G.Saray) M.Topuz (Kayseri) Gökdeniz (Trabzon) Semih (F.Bahçe)

Haftanın teknik adamı Tolunay Kafkas
Kayserispor'a geldiğinden beri taraftarla arası pek barışık olmadı. Ama o prensiplerine hep sıkı sıkı bağlı kaldı. Bursaspor önünde takımı yenik duruma düşmesine rağmen verdiği yerinde taktiklerle oyunu çevirdi.

Haftanın olayı Zirvede devir teslim
Ligde 16. haftada liderlik yine el değiştirdi. Geçen hafta F.Bahçe'ye yenilen Galatasaray güçlü Sivasspor'u devirerek koltuğu geri aldı. Fenerbahçe ve Beşiktaş da haftayı 3 puanla kapatmayı başardı.

Kart görenler
SARI KARTLAR:
Uğur, Barış, Arda, Bouzid (Galatasaray), Hayrettin, Devran, Abdurrahman (Sivasspor), Ceyhun, Serkan, Mustafa (Trabzonspor), Ekrem (Büyükşehir), Rodrigues, Serhat, Gökhan (Ç.Rizespor), Özer, Erhan (Ankaraspor), Bekir, Deumi (Gaziantepspor), Batista (Konyaspor), Burak, Murat Karakoç, Yusuf, Caner, Selahattin (Denizlispor), Kadir, Tozo (OFTAŞ), Faruk, Sinouh, Gökhan Caba (Kasımpaşa), Gökhan Ünal, M.Topuz, İsmail, Pancu, Volkan, Mustafa (Bursaspor), Tolga, Kerem, Engin, Tuna, Burhan (G.Birliği), Lugano, Edu (F.Bahçe), Nobre (Beşiktaş), Murat Erdoğan, İlkem (Ankaragücü)

SARI KART CEZALILARI: Abdurrahman (Sivasspor), Selahattin, Murat (Denizlispor), Sinouh (Kasımpaşa), İsmail, Daniel Pancu (Bursaspor), Gökhan Ünal (Kayserispor), Lugano, Edu (Fenerbahçe)
KIRMIZI KARTLAR: Mendonca ( Gençlerbirliği OFTAŞ), Cangele (Kayserispor)

Ceza tahtası
SAMET AYBABA
Bursaspor'un başına büyük umutlarla getirilen Samet Aybaba, Kayserispor önünde kötü gidişe önlem alamadı. Takımı öne geçmesine rağmen hatalı taktikler vererek kötü not aldı. Aybaba gibi bir hocaya bunu yakıştıramadık.
YUNUS YILDIRIM G.Birliği-F.Bahçe maçında kötü bir yönetim sergiledi. İlk yarıda Tuna'nın topu elle kesmesine penaltı çalmadı. Aynı oyuncunun Gökhan'ı ceza alanı içinde düşürmesini de görmezden geldi. Yunus Yıldırım kendini daha iyi sorgulamalı.

Kader anı
Fenerbahçe için Ankara deplasmanı sıkıntılı geçiyordu. 1-0'lık yenilgiden 1-1'i yakalayan Kanarya yüklendikçe yükleniyordu. Maçın 85. dakikasında Alex'in kullandığı serbest atışta topa yükselen Semih kafa vuruşuyla takımını öne geçirdi. Bu tam anlamıyla bir kader anıydı. Gaziantep-Konyaspor maçı 1-1 devam ederken 79. dakikada Bekir topu Ekrem Dağ'a verdi. Bu oyuncu Konyaspor defansını geçerek sağ ayağının içiyle topa vurarak takımına 3 puanı getiren golü kaydetti.

Yazarlar ne dedi
GALATASARAY Hakan ÜNSAL (Star): Kalli Sivasspor maçında Bouzid hariç çıkması gereken oyuncular ve saha dizilişiyle çıktı. Balili'nin çıkması da oyunu tamamen G.Saray'ın lehine çevirdi. Orta sahada Mehmet Topal olunca ve yerinde oynayınca oyunun hakimi Sarı-Kırmızılı takım oldu. Kalli maçın en iyi adamı Arda'yı oyundan aldı. Bu hareketi onu herkesin gözünde kötü adam pozisyonuna düşürdü.
Ahmet ÇAKAR (Sabah): G.Saray lideri yenmek zorundaydı, çünkü işler kötü gidiyordu. Zor oldu ama G.Saray belki de ligin ilk yarısındaki en kritik en anlamlı galibiyetini aldı. Sağ kanatta Uğur fevkalade oynadı. Kalli abuk subuk işler yapmaz ve tuhaf disiplin gösterilerine girmezse bu takım çok iddialı. Bu eksikliklere rağmen G.Saray lider. Tek şart var; o da Kalli'nin saçmamalaması.

FENERBAHÇE Can BARTU (Hürriyet): Bu galibiyet Semih'in mükemmel iki golüyle geldi. Bu oyuncunun iki golü de çok güzeldi. Fenerbahçe'nin bu iki gol dışında doğru dürüst tek pozisyonu yok. Sarı-Lacivertliler maça asılmadı, standart oynadı. Demek ki rakibini küçümsüyor. Sürekli olarak geriye verip ileriye doğru şişirdiler. Koskoca Fenerbahçe takımı böyle oynar mı? Ya Semih olmasaydı?
Mustafa DENİZLİ (Milliyet): Fenerbahçe ilk yarı son derece etkisizdi. G.Birliği devreyi 2, 3 farkla önde kapatabilirdi. Fenerbahçe'nin 2. yarıda biraz kendine gelmesi sonucu belirledi. Hakem Yunus Yıldırım çok iyi başladığı oyunu kötü devam ettirdi. Tuna'nın elle oynadığı pozisyon çok kritikti. Penaltı çalsaydı daha olumlu puan alırdı.

BEŞİKTAŞ Ömer GÜVENÇ (Akşam): Maçta 4 gol oldu 4'ü de birbirinden güzeldi. Ancak en güzeli Tello'nun attığı serbest vuruş golüydü. Delgado haftalardır hem iyi oynuyor, hem gol atıyor. Biz de Delgado'nun hem futbolunu hem gollerini alkışlayalım, hem de doğum gününü kutlayalım. Bülent Demirlek'i severim ama bu maçta kötüydü. Nobre'nin kolundan çekilme pozisyonu faul ve kırmızı kartken bir de Nobre'ye sarı kart gösterdi. Ankaragücü'nü de futbolu çirkinleştirmeden oynadıkları için alkışlıyorum.
Vedat OKYAR (Vatan): Beşiktaş için bundan sonrasına yol verecek bir maçtı. Kazanmak çok önemliydi ve kazanmayı bildiler. Yenilen gol yine kornerden ve yine eski hastalık. Delgado şapkadan tavşan çıkarmasa oyun yine zora girecekti. Bobo çok yanlış adreslere koşuyor. Onun işi merkezde. Çok uzağında kalıyor etkisi de azalıyor. Nobre yine çok koştu, faydalı da oldu. Tello'nun attığı gole şapka çıkar ama sakatlık döneminden sonra iyi değil. İbrahim Kaş iyi oynadı. Serdar Özkan topla bazen çıkmaz sokaklara dalıyor. Hem kendini hem takımını zora sokuyor. Bu illetinden vazgeçmexli.


BORA BESİM ILICA

DİĞER SPOR HABERLERİ
Gökhan sürpriziAslan'ın gözdesi Camargo
Holosko tam bir bilmece!Asla kabul edemem!
Atletico Semih'e geliyorBaşarının temeli 5 yıl...
Avantaj bize geçtiSıra geldi Fener'e
Ulusoy emin üyeler gerginTerim: Önemli olan ay-yıldızdır
Lider Sakarya'ya Erciyes darbesiTayfunhan istim üstünde
Haber turu
SAKLAMBAÇ
Reflüden Reflüden tedaviyle kurtulun!
Reflü hastalığında; uzun süreli şikayetler varsa, ayırıcı tanı...
Gebelik ve cinsellik
Acil servis
Aşk mesajları
Çelebi Çiçek ile tarot kartları


EKONOMİ
Numara Numara taşıma için Avea-Vodafone el ele
Avea ve Vodafone, numara taşıma altyapısı için ortak yatırıma...
Önce zam sonra ihale Önce zam...
İşsiz sayısı 2.4 milyonu aştı
'Merkez'i İstanbul'a taşırız'
Market markalı ürüne ilgi...
Carlton arsasına 70 milyon YTL
İMKB'yi dış piyasalar vurdu,...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 6°C 3°C 
ANKARA Kar 1°C -3°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 12°C 5°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 17°C 8°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 14°C 5°C 
EKONOMİ
IMKB E: 53.603,430 D:% -2,38
DOLAR S: 1,186 D:% 0,64
EURO S: 1,706 D:% 0,15
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku