Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 16 Aralık 2007  

Brad Pitt'in 'Seven' filmi gerçek oldu

Soğuk kanlı seri katil, topluma zarar verdikleri gerekçesiyle 3 kişiyi hunharca katletti. Son cinayetinin ardından maktulün kredi kartından para çekti ve sevgilisiyle alışverişe çıktı.



Televizyon dizilerinde ya da sinemada oynayan bir karakter kimilerini fazlasıyla etkileyebiliyor. Mesela günümüzde Kurtlar Vadisi dizisinin Polat Alemdar'ı Necati Şaşmaz'ı taklit eden birçok genç var. Onun gibi beline silahı takıp sözüm ona "kahraman" oluyorlar!. Esenyurt'ta vahşice işlenen bir cinayetin katil zanlısı da tıpkı yukarıda anlattığımız gibi sinemalarda Brad Pitt'in başrolünü oynadığı Seven (7) filminden etkilendiğini ileri sürüyordu. Yer Esenyurt. Aylardan Temmuz. Vatandaş için sıradan bir günden farkı yoktu o günün de. Herkes bir telaş içinde işine, gücüne yetişmeye çalışıyordu. Yol kenarında duran bir poşet kalabalık arasında bir kişinin dikkatini çekmişti. Merakla korku arasında gidip gelen vatandaş, sonunda polisi aramaya karar verdi.

TORBADAN CESET ÇIKTI!
Bomba ihtimali üzerinde duran güvenlik güçleri, şüpheli bulunan poşeti çember altına aldı. Vatandaşları uzaklaştırdıktan sonra uzman polisler büyük bir titizlikle poşeti açtı. Tıbbi atık torbasının içinde polisi hiç de beklemediği bir sürpriz bekliyordu. Kafası kesik, elleri bileklerinden kesilmiş bir ceset görenleri şok etti... Elbette bu sıradan bir cinayet değildi. Hatta baş ve el kesikleri, cinayetin profesyonelce işlendiğini ortaya koyuyordu. Çevredeki vatandaşlar kadar, polis de gördüğü manzara karşısında şoktaydı. Olay yerine gelen cinayet masası ekipleri, geniş çaplı araştırma başlattı ancak işlerinin çok da kolay olmadığı gün gibi ortadaydı. Peki henüz kimliği dahi belli olmayan bu cinayeti kimler, niye işlemişlerdi? Cinayet masası, olayı çözebilmek için ihtiyacı olan delilleri toplamak üzere Adli Tıp'tan yardım istedi. Morga gönderilen maktul incelemeye alındı.

PARMAK İZİ ALINAMADI

Ancak uzmanlar eli kesik olduğu için parmak izini alamıyordu. Bunun üzerine maktulün kimlik tespiti için emniyet müdürlüğünden yardım istendi. Kayıp bürosu bilgilendirildi. Emniyette cinayetin işlendiği tarihte Nazire Demircan adlı bir kadın, kocasının kaybolduğunu bildirmişti. Gözüyaşlı Nazire Demircan, imam nikahlı eşinden haber alamadığı için çok ama çok endişeliydi. Başına bir felaketin gelmesinden korkuyordu. Nazire Demircan'ın ifadesinin ardından olay, çok farklı bir boyut kazanıyordu. Acaba hunharca katledilen kişi Nazire Demircan'ın hayatından endişe ettiği eşi olabilir miydi?

PARA ÇEKTİLER
Korku dolu gözlerle bakıyordu genç kadın emniyet güçlerine. Polis, kayıp ilanı verilen kişinin kredi kartıyla Ataköy'den saat 21.00 ve 23.00 arasında 800 milyon lira para çektiğini tespit etti. Ertesi gün aynı ATM'den 500 milyon lira daha çekildiği çok geç olmadan ortaya çıkıyordu.Araştırmalarını derinleştiren polis, bir adım daha öne giderek cinayetin işlendiği gece de aynı kart ile Beylikdüzü Migros'tan ve Carrefour'dan alışveriş yapıldığını tespit etti. Hemen incelemeye alınan Carrefour mağazasındaki güvenlik kameraları düğümü çözecek miydi?

KAMERAYI UNUTTULAR
Titiz bir çalışmanın sonucunda Kazım Türe, Aslı Yağmur ve 10 yaşındaki kızının alışveriş yaparken görüntüleri takılıyordu kameraya. Peki kimdi bu kişiler ve konuyla ne alakaları vardı? Bir cana kıymak için ne gibi sebebleri vardı? Bütün bu sorular cinayet masası ekiplerinin de beynini kurcaladı. Araştırma derinleştirildi. Hırsızlık ve sahtecilikten 8 ayrı sabıkası olan Kazım Türe'nin Beylikdüzü'ndeki evine şok bir operasyon düzenlendi.

KANLI ÇAMAŞIRLAR
Ev sakindi, kimse yoktu. Ancak çamaşır makinesinin yanında yıkanmasına rağmen kan lekeleri çıkmamış kıyafetler göze çarptı. Emniyet güçleri Türe ve Yağmur'u takip sonucunda Sakarya'nın Filizli ilçesinde gözaltına aldı.

BEDELİ AĞIR OLDU
Ölen maktul Ahmet Can'ı da titiz bir şekilde araştıran emniyet güçleri, Can'ın Sinop'ta evli olduğunu ve Nazire Demircan ile de imam nikahı ile oturduğunu saptadı. Bir caninin işleyebileceği şekilde hunharca katledilen Ahmet Can çapkınlığının faturasını ödemişti. Hem de canıyla... Çevresinde çapkın kişiliğiyle tanınıyordu Ahmet Can. Aslı Yağmur'un da iyi arkadaşıydı. Ancak iddialara göre Aslı Türe; kendisine aşk teklifinde bulunan Can'ın ısrarları sürekli geri çeviriyordu. Ahmet Can'ın kendisine olan ilgisini sevgilisi Kazım Türe'ye anlatan hatta Can ile Türe'yi tanıştıran Aslı Yağmur, genç bir adamın idam fermanını da imzalamış oldu. Kazım Türe bütün bu gelişmelerin ardından hemen bir plan yaptı. Tabii Aslı Yağmur'la birlikte. İkili tuzağa düşürdükleri Ahmet Can'ı etkisiz hale getirerek önce kafasını, ardından ellerini bileklerinden kesti ve hiçbir şey olmamış gibi market alışverişine çıktı.

CİNAYETLER 3'E ÇIKTI
Katil zanlısı Kazım Türe'nin sorgusu derinleştikçe ortaya başka cinayetler işlediği de çıktı. Evet Kazım Türe, Aslı Yağmur sayesinde tanıdığı Ahmet Can'ı gözünü kırpmadan öldürmekle kalmamış yine Aslı Yağmur'un tanıştırdığı Halil İbrahim Sarısoy ve Sevgi Genç'i de öldürmüştü. Cinayet masası ekiplerini şok eden bu itiraflar; katil zanlısının içinde bulunduğu ruh halini de ortaya koyuyordu. Evet Kazım Türe tipik bir psikopatlık örneği gösteriyordu. Cinayetleri işleme nedeni ise Türe'nin hasta ruhunu ele veriyordu. Brad Pitt'in Seven (7) sinema filmine taş çıkartan cinayetler serisinde Türe, topluma zarar verdiğini düşündüğü kişileri öldürdüğünü söylüyordu.

KILI BİLE KIPIRDAMADI

"Çevremde herkes tarafından 'kötü' olarak bilinen kişilerden kurtulmanın tek yolu, onları yok etmekti. Ahmet Can ile Halil İbrahim Sarısoy'u, Aslı Yağmur vasıtasıyla tanıdım. Art niyetliydiler ve insanları dolandırıyorlardı. Sevgi Genç ise kötü bir kadındı. Toplumun ondan da kurtulması gerekiyordu. Onları Aslı ile birlikte tuzak kurup öldürdük" diyen katil zanlısı, yakalanmasaydı haberi yapan gazeteciyi de öldüreceğini itiraf etti. Üç kişiyi gözünü kırpmadan hunharca katleden Türe'nin işlediği cinayetleri soğukkanlılıkla anlatması polisi şok etti. Eşine az rastlanan bir katil profili çizen Türe, itiraflarıyla cinayet masası dedektiflerini şüpheye düşürdü. Polis, Türe'nin cinayetlerinin 3 kişiyle sınırlı olmadığı görüşünde birleşti. Gözü dönmüş katil zanlısı Türe kadar, ona cinayetlerinde yardım eden Aslı Yağmur'un da psikolojisi polisi şaşırttı. İşlenen cinayetlere zemin hazırlamakla kalmayan, yardım da eden Aslı Yağmur'un bir anne olarak nasıl bu ruh haline büründüğü kafaları karıştırdı. İfadelerinin ardından tutuklanıp, demir parmaklıklar arkasına gönderilen katil sevgililer, şimdi cezalarını çekiyorlar.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Tokat'ta doğdu YÖK Başkanı olduTaksi şoförlüğünden YÖK...
Kış modası iki ters, bir düz!Paspas olmadım
Bayramı fırsat bilip...Futbolun en kral abisi
Toplantının keyfini çıkarınBir yatağın doğuş hikayesi...
Suskunluk, acı ve kan...Canım Türkiyem kozunu paylaşsın
Rüya gibiZarif ve romantik kolye
Dekorasyon rehberiAcil servis
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile tarot kartları
GÜNCEL
Melek Melek Carlos'tan şehitlere destek
Altın kalpli futbolcu Roberto Carlos, şehit yakınları için harekete...
Fazıl'ın aklı ortaçağda kaldı
Kampanyaya kurban
Dayan Melda
Tinerin elinden katil
Cinayete foto-çözüm
Lise terörü
SPOR
Kadıköy Kadıköy kabus gibi!
İspanyol basınının, "Barcelona, Real Madrid ve Sevilla, Türk takımını...
Bağıra bağıra gelen tükeniş
Bu fırsat tepilmez
Büyüksün Gökdeniz
Fener'le görüştü
Kanarya'da kart alarmı
Taarruz başladı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 11°C 6°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 7°C -2°C 
İZMİR Çok Bulutlu 14°C 5°C 
ANTALYA Çok Bulutlu 17°C 11°C 
ADANA Yağmurlu 13°C 9°C 
EKONOMİ
IMKB E: 54.911,710 D:% -0,59
DOLAR S: 1,179 D:% 0,55
EURO S: 1,706 D:% -0,32
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku