Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 11 Aralık 2007  

Süper lig panoraması



GOL KRALLIĞI
8 GOL:
M.Ali (Sivasspor), Holosko (V.Manisaspor), Gökdeniz (Trabzonspor)
7 GOL: Yusuf (Denizli), Semih (F.Bahçe), M.Hacıoğlu (Konya), De Nigris (Gaziantep)
6 GOL: Bobo (Beşiktaş), Ü.Karan (G.Saray)
5 GOL: Nonda (G.Saray), Gökhan (Kayseri), M.Yıldız (Sivas), Alex (Fenerbahçe), Umut (Trabzonspor)
4 GOL: Hakan Şükür (Galatasaray, Adriano (Büyükşehir), Kratochvil (Denizlispor), Theou (Kasımpaşa), Veysel (Konyaspor), Serkan (G.Birliği OFTAŞ), Krita, Jaba (A.Gücü), M.Çakır (Gençlerbirliği), Musa Aydın (Sivasspor)

HAFTANIN TAKIMI
Fenerbahçe

Galatasaray'ı yıllardır Saracoğlu'ndan puansız gönderen F.Bahçe bu geleneği bozmadı. Rakibinin namağlup unvanını da silen Sarı-Lacivertli takım mükemmel oynarken aynı zamanda farkı kaçıran taraftı.

HAFTANIN HAKEMİ
Bülent Demirlek

G.Birliği OFTAŞ ile Ankaraspor arasında oynanan maçta başarılı bir performans gösterdi. Pozisyonları çok yakından takip ederken gördüğünü çaldı ve derbiyi hatasız tamamladı.

HAFTANIN KARMASI
Recep (OFTAŞ)
Hayrettin (Sivas)
Tayfun (Ankara)
Alex (F.Bahçe)
Edu (F.Bahçe)
S.Özkan (Beşiktaş)
Holosko (V.Manisa)
Tolga (G.Birliği)
Selçuk (F.Bahçe)
Gökdeniz (Trabzon)
M.Hacıoğlu (Konya)

HAFTANIN FUTBOLCUSU
Murat Hacıoğlu

Konyaspor'un golcüsü V.Manisaspor maçında sahanın yıldızıydı. Sadece hat-trick yapmakla kalmayarak krampon izlerini her yere bıraktı. M.Hacıoğlu çalışkanlığıyla da herkesin alkışını aldı.

HAFTANIN GOLÜ
Beşiktaş'ın Arjantinli yıldızı Delgado'nun adeta iğne deliğinden geçirerek attığı goldeki vuruşu çok şıktı. Trabzonsporlu Gökdeniz'in kendi adına attığı ilk golde alkışlanmaya değerdi.

HAFTANIN KERE ASI
Gökdeniz (Trabzon)
Murat Hacıoğlu (Konyaspor)
Selçuk (F.Bahçe)
Serdar Özkan (Beşiktaş)

KART GÖRENLER

SARI KARTLAR: Yavuz (Bursaspor), Baki (Beşiktaş), Avendano, Ali, Kemal (Kayseri), Serhat (Çaykur Rizespor), Faruk, Ünal, Özgür, Moritz, Barbaros, Tolga (Kasımpaşa), İlkem (Ankaragücü), Uğur, Semih, Edu (Fenerbahçe), Song, Volkan, Arda (Galatasaray), Bülent, Nizamettin (V.Manisaspor), Kerem, Eren, Mehmet Nas, Tolga (G.Birliği), Sancak, Efe, İlyas (Büyükşehir), Murat Akyüz, Tita (Ankaraspor), İlhan, Tozo (OFTAŞ), Sylla, Akın (Sivasspor), Murat Karakoç, Julio Cesar, Serhat, Tomas Abraham, Süleymanou (Denizlispor), Çağdaş, Serkan, Hüseyin, Jefferson, Jabi (Trabzonspor), Deumi, De Nigris, Özgür (Gaziantepspor)
SARI KART CEZALILARI: Song (Galatasaray), İlyas (Büyükşehir), Serhat (Denizli), Özgür (Gaziantep)
KIRMIZI KARTLAR: Deivid (Fenerbahçe), Ahmet (Trabzonspor)

HAFTANIN TEKNİK ADAMI
Zico (Fenerbahçe)

Fenerbahçe'nin Brezilyalı hocası sürekli kendini geliştiriyor. Geldiği ilk günler çok eleştiriler alan Zico, Galatasaray derbisinin kazanılmasında sahadaki futbolcuları kadar emek sarfetti. Hep doğru adımlar attı.

HAFTANIN OLAYI
Sivas zirvenin yeni sahibi

Ligde 15. haftanın en önemli olayı hiç kuşku yok ki F.Bahçe'nin, G.Saray'ı 2-0 yenerek namağlup unvanını silmesiydi. Bu sonuçtan sonra Denizlispor'u 2-0 yenen Sivasspor yeniden liderlik koltuğuna oturdu.

KADER ANI
Bursaspor ile Beşiktaş arasındaki maç 0-0 berabere devam ederken artık maçın bu skorla biteceği kanaati hakimdi. Ancak 82. dakikada Serdar Özkan'ın verdiği pasla buluşan Delgado'nun attığı gol tam anlamıyla bir kader anı oluşturdu. Çaykur Rizespor-Kayserispor maçında da bir kader anı vardı. 27. dakikada gelişen Ç.Rizespor atağında Emrah'ın sağ taraftan ceza alanı içersine ortasında kaleci Ivankov'u geçen topu Fahri'nin boş kaleye gönderememesi inanılacak gibi değildi.

CEZA TAHTASI

FELDKAMP Galatasaray'ın Alman hocası, Fenerbahçe maçında rakibi sadece seyretti. Sahaya hatalı bir ilk 11 süren Alman hoca oyun içinde kötü gidişe de hiçbir önlem almadı. Lige Galatasaray'ı çok iyi başlatan Feldkamp gün geçtikçe eriyor.

EGEMEN Bursaspor'un kaptanı Egemen'in maçın bitiminde Serdar Özkan'a attığı tokat kendisine hiç yakışmadı. Profesyonel bir oyuncunun hele de bir takımın kaptanıyken centilmenliğe yakışmayan bu hareketi onu ceza tahtamıza koydu.

YAZARLAR NE DEDİ?

GALATASARAY
Mustafa DENİZLİ (Milliyet):
Galatasaray'ın etkili tek pozisyonu yoktu. Sarı-Kırmızılı takımın özellikle orta sahada yaşadığı ciddi sıkıntılar vardı. Sahaya çıkan orta saha top oynamak için yeterli değildi. Attıkları tüm uzun toplar Fenerbahçe defansınca kesildi. Dönen topları da yine F.Bahçeli oyuncular topladı. Arda derbideki görüntüsüyle halı saha futbolcusu gibiydi. Kaleden uzaklaştığı sürece etkili olması mümkün değil.
Turgay ŞEREN (Akşam): Bir F.Bahçe- G.Saray maçı oynanıyor Sarı-Kırmızılı takımın rakip kalede tek pozisyonu yok. Bırakın gol pozisyonunu öyle yalandan rakip kaleye şut da yok. F.Bahçe kalecisi Volkan hayatının en rahat maçını oynadı. Kalli, forvete Nonda'yı koyup yanına da Serkan'ı yerleştirmiş. Galatasaray forveti bir tek hava topu bile alamadı. Bana göre Hakan Şükür ilk dakikadan itibaren bu takımda oynar. Ümit Karan da ilk 11'de oynar ve hatta yanlarında Nonda varsa bu üçlü her defansı hallaç pamuğu gibi atar.

FENERBAHÇE
Gürcan BİLGİÇ (Sabah):
Fenerbahçe maça golle başlayarak işini çok kolaylaştırdı. Oyunu kucağına alan, rakibini bekleyen, soğukkanlı kalarak baskıyı atmaya çalışan Fenerbahçe'nin çok top kaybı yapması dikkat çekiciydi. Ancak Semih bu noktalarda ortaya çıktı. Sadece kendi golünü hazırlamakla kalmadı Song ve Servet'in markajına rağmen topu tutuyor, yakına servis yapıyor ve atak olgunlaştırıyordu.
Ziya ŞENGÜL (Star): Lugano ve Edu'yu çok beğendim. Hatasız oynadılar. Kaleci Volkan ile birlikte tüm hava toplarının sahibi oldular. Devamlı eleştirdiğimiz Selçuk'un futbol yapısını bu maçta alkışlamak istiyorum. Geriye ve enlemesine değil dikine oynadı. Fenerbahçeli tüm futbolcular hatasız oynadı. Eğer girilen pozisyonlar değerlendirilmiş olsa F.Bahçe daha farklı kazanırdı.

BEŞİKTAŞ
Vedat OKYAR (Vatan):
Futbol oyununda top kayıplarına puan verilirse Beşiktaş şampiyon olur. Bu kadar top kaybıyla oynayan bir takım zor bulunur. Cisse diye bir oyuncu var. Çok az görünüyor, çok iş görüyor. Baki hiç rakip için pozisyon hatası yapmadı. Kartal galibiyeti daha çok isteyen taraftı. En zor yer geçildi, şimdi önlerinde 2 hafta daha kaldı. Beşiktaş onları da iyi paketlerse 2. devre her şey bir anda değişebilir.
Korkut GÖZE (Hürriyet): Top Delgado ile Tello'nun ayaklarında hız ve çabukluk kazandığı pozisyonlarda Beşiktaş'ın hücum etkinliği artıyor. Serdar Özkan da tek başına oynama isteğinden bir kurtulsa. Sağlam, Higuain'e 60 dakikalık bir tolerans gösterdi sonra da kenara çekti. İyi de yaptı. Ve Burak'ı Bobo'nun yanına gönderdi. Porto maçı öncesi bu 3 puan büyük moral kaynağıydı.

15. HAFTANIN MAÇ SONUÇLARI
Bursaspor-Beşiktaş: 0-1, Ç.Rize-Kayseri: 0-0, A.Gücü-Kasımpaşa: 2-2, F.Bahçe-G.Saray: 2-0, Konya-V.Manisa: 4-2, Büyükşehir-Gençlerbirliği: 0-0, G.Birliği OFTAŞ-Ankara: 0-0, Sivas-Denizlispor: 2-0, Trabzon-Gaziantep: 3-2.


BORA BESİM ILICA

DİĞER SPOR HABERLERİ
İşte Zico'nun planıTarih yaz Kartalım
Canaydın el koyduCSKA'ya PSV tarifesi
Bu maçı alacağız başka yolu yokEleştiriler ağır
Rahat olmaları canımı sıkıyor!Giderayak bombaladı
Önümüzü keseceklerVestel Manisa yara saracak
Turkuaz tartışmasıGülayabla tırnağının ucunda
Haber turu
SAKLAMBAÇ
Çocuğunuz Çocuğunuz obez olmasın
Her anne evladının sağlıklı olmasını ister... Yapmanız gereken doğru...
Kadında cinsel korkunun...
Acil servis
Çelebi Çiçek ile tarot kartları
Aşk mesajları


EKONOMİ
Kuraklık Kuraklık tarımı vurdu büyüme frene bastı
2002 başından bu yana kesintisiz süren büyüme, bu yılın 3. çeyreğinde...
Petkim'e 10 milyar $ yatıracak
Dolar 1.16 YTL'ye indi
Emekliye erken maaş müjdesi
Gama ve GE'den enerji ortaklığı
KG Group, Rebecca ile...
Sanayi üretimi yüzde 7.9 arttı
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 14°C 11°C 
ANKARA Yağmurlu 11°C 5°C 
İZMİR Yağmurlu 16°C 12°C 
ANTALYA Yağmurlu 17°C 9°C 
ADANA Çok Bulutlu 19°C 11°C 
EKONOMİ
IMKB E: 56.518,620 D:% 0,05
DOLAR S: 1,168 D:% -0,30
EURO S: 1,719 D:% 0,15
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku