Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 08 Aralık 2007  

Yöresel damak tatları: Eskişehir



Çiğ Börek
HAZIRLANIŞI

Bir kapta un, tuz, su ilave edilerek hamur hazırlanır. Diğer kapta soğan, kıyma, tuz, karabiber ve su karıştırılarak harç hazırlanır. Meydana gelen hamur 20 santim çapında açılır. Hazırlanan harç daire şeklindeki hamurun üzerine yarım ay şeklinde ince bir tabaka halinde sürülür. Çiğ böğreğin kenarları bir tabak yardımı ile kesilir ve kızgın ateşte pembeleşinceye kadar kızartılır.

MALZEMELER
4 bardak un, bir tatlı kaşığı (silme) tuz Su (hamuru için aldığı kadar), 250 kg kıyma, 1 adet soğan, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığından biraz az karabiber, yarım çay bardak su

Çakmak Dolması
HAZIRLANIŞI
Patlıcanların iki ucunu keserek atın ve dört santimlik dilimler halinde doğrayın. Her bir parçayı koparmadan ikiye yarın. Acısını atması için üzerlerine tuz ve biraz su serpin ve yıkayıp süzün. Soğan ve domatesi rendeleyin. Bir kapta kıyma, bulgur, soğan, rendelenmiş domatesin yarısı, tuz ve karabiberi karıştırarak dolma içini hazırlayın. Bu içi patlıcanların boşluklarına sıkıştırarak doldurun. Dolmaları tek sıra halinde bir tencereye dizin. Üzerlerine kalan rendelenmiş domatesi yayın. Yarılarına kadar su koyun. Kapağını kapayın, yaklaşık 30-35 dakika pişirmeye bırakın. Sarmısaklı yoğurtla servis edin.

MALZEMELER
6 kemer patlıcanı, 500 gr kıyma, 2 çorba kaşığı ince bulgur, 1 soğan, 2 domates, 3 diş sarımsak, 1,5 su bardağı yoğurt, tuz, karabiber.

Ispanak Çorbası
1- Öncelikle ıspanakları çok iyi yıkayın.
2- İnce ince doğradıktan sonra soğan ve yağ ile birlikte kavurun.
3- Üzerine unu ekleyip kavurmaya devam edin.
4- Sonra sütü ve suyu ekleyip 15 dakika kadar pişirip blender'dan geçirin.
5- En son kremayı ve tuzunu atıp servis edin.

MALZEMELER
500 gr ıspanak 1 kaşık un, 1 kaşığı tereyağı, 2 su bardağı süt, 1 su bardağı su, 1 adet soğan 1 paket krema




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Uçak düştü deprem olacak mı?Parasız erkek aptaldır
Bileğinizdeki şıklıkGebelik 'şeker'i çok acı
Belki sallandım ama asla...'Kaynak'la kaynattım!
Festivalin adresi Galata KulesiGecelerin yıldızı siz olun
Soğukta içinizi ısıtınAltın Pusula'da zor yaşam
Denize karşı balık keyfiEtkinlik takvimi
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile tarot kartları
GÜNCEL
Hayat Hayat madalyası
6 yaşında jimnastiğe başladı, 13'üne kadar 60 madalya kazandı...
1 okuldan 2 dram çıktı
'Çal çal' oyna
'Kral'a hırsız şoku
Ölüm teneffüste yakaladı
Ayrımcılıktan 'açık'ta
İnceldiği yerden kopmasın!
SPOR
Timsah Timsah avcısı
İki camia arasındaki gerginlik futbola da yansıdı. Pozisyon dahi...
Buyurun derbi şölenine
100. Yıl'a yakışsın
Kalli'den pres emri
Başkanı ağlattılar
Sevinmeye vakit yok
Şampiyon olacağız
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Hafif Yağmurlu 7°C 4°C 
ANKARA Çok Bulutlu 5°C -1°C 
İZMİR Çok Bulutlu 11°C 5°C 
ANTALYA Çok Bulutlu 17°C 12°C 
ADANA Yağmurlu 17°C 10°C 
EKONOMİ
IMKB E: 56.490,570 D:% 0,54
DOLAR S: 1,169 D:% -0,81
EURO S: 1,713 D:% -0,49
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku